Blog Maya Dot Com

Aktiviti

Expo Doraemon – Part IV

takde jualan souvenir tak sah la kan. exit je expo terus masuk tempat jual barangan doraemon. tapi yang ni macam kecik dan tak banyak choice sangat. tunggu sat gi ada kawasan besar baikk punyaa.. keluar dari tempat jualan tu ada kawasan game pulak. ala game macam kat funfair tu la. baling botol la, baling getah la, tembak tembak la. ni encik z try main dart kena baling kat dinding, tapi dinding tu adalah kertas kotak. kata terror sangat main dart?…

Expo Doraemon Part III

dalam ni terbahagi kepada beberapa seksyen. yang banyak banyak patung doraemon dengan gajet tadi tu kat seksyen 1. seksyen 2 pulak untuk family dan kawan-kawan doraemon. nobita berangan kahwin dengan sizuka. ke memang depa kahwin ek bila dah dewasa? mohon pencerahan. : : selamat pengantin baru nobita & sizuka! : : : : parallela umbrella. katanya kalau 2 orang berdiri bawah payung ni selama 5 minit sebelah menyebelah, orang tu akan love each other buat selama lamanya. ni doraemon la…

Expo Doraemon – Part II

: : When the ink from this octopus is applied to a person, the person will be hated by everyone : : : : Sesuai semburkan dakwat hitam sotong ni pada pihak lawan. Hiks : : : : It’s used to test whether the marriage is happy or not before they get married : : : : Wahhh.. bagusnya kalau bebetul wujud ek. Senang sebelum kahwin try test dulu. Takde la lepas tu bercerai berai. Ni konon kahwin atas dasar…

Expo Doraemon Part I

ni cerita bulan januari hari tu. fuuuu bapak lamanya kan. sebab apa lambat sangat update ni? sebab gambar ni semua snap guna ipad. bercinta nak cucuk cable ke pc, sebab fobia dulu gambar hilang kan. lagi satu rasa nya dah lama kot saya tak snap gambar guna ipad, tu yang cam terdampar je semua gambar dalam ipad. ok lah not to wasting time, meh je la cerita. bulan januari hari tu saya bawak yaya pi 100 doraemon secret gadgets expo.…

Salam MaulidurRasul

14 januari maulidur rasul hari tu saya sudah join kontinjen kat office saya ni ha pegi ke putrajaya. tapi yang perempuan tak involve berarak. terus je ke masjid putra. pukul 5.30 pagi kakwan pungut saya kat jalan genting klang. park kereta kat office, pastu lompat naik bas. sejam kemudian sampailah kat putrajaya. yang lelain semua pi solat, saya cuti, so duduk pose pose maut je lah sambil jaga makanan. : : wajah suci di pagi hari. suci ke??? : :…

Kedai Kopi Kari Sembilang

lepas hantar yaya sekolah saya dengan encik z tak balik rumah terus. sebelum ni saya ada baca kat blog biqque yang ia pegi makan kat satu kedai makan kat matang. lalu saya ajak lah encik z ke sana untuk berbreakfast. dari taiping ke matang dalam 20 minit camtulah. set waze (cewahhh kelass ada waze ko sekarang kan normaya), sap sap soi je dah sampai kat pekan kecil matang. : : kedai makan bertajuk seperti tajuk di atas : : kat…

Separuh hari

khamis terakhir 2013 saya cuti half day petang. yaya & caca ada kat rumah. plannya nak bawak depa keluar jalan jalan nonton movie ka. tup tup FM whatsapp kata nak bawak yaya keluar. so oklah, wajib hangkut caca sekali kan. so pukul 1 tengah hari saya dah cam ermm mana aku nak pegi ni. takkan nak terus balik kot? bowrink pls. nak menapak gi jalan tar memalas. terus la memandu kereta tanpa arah tujuan yang pasti. sampai lah ke wangsa…

Kasih Abadi

berkaitan ENTRY INI. saya cuti sebab nak spend masa dengan my bestie, ernie zuraida. pepagi saya keluar breakfast dulu kat oldtown sementara tunggu ernie. adik hantar dari putrajaya sana. ernie lambat sikit sebab ada urusan. seperti yang dirancang. terus ke slim world kat danau kota. saya dah buat reservation untuk facial. alaaa sesaja je pun. beli voucher kat groupon RM38 je pun sorang. The Groupon deal “[94% Off] 1-hr 45-min Keep Slim Facial Package with Diamond Peel Therapy + Facial…

Plan hari ini

~ Breakfast kat Old Town White Coffee Rampai Biz Park ~ Facial kat SlimWorld Setapak ~ Pegi Butik Syuhada Abadi kat Taman Melawati ~ Lunch kat Johnny’s Aeon AU2 ~ Shopping kat Aeon AU2 ~ Mengopi kat Starbucks Aeon AU2 Saya bercuti hari ni ^__^ -sent from MyIpad

Kita Kita Aje

saya ada grup whatsapp yang diberi nama Kita Kita Aje. ada 14 orang kesemuanya dalam grup ni. 14 orang ni antara yang kami rapat rapat la kat department kat office ni ha. kira nak melawak nak tergelak ke apa memang takde simpan dalam hati la. kadang kadang cam sorang kena marah, nanti melampiaskan la dalam whatsapp. walhal masih kat office lagi ni ha. ada yang cepat panas, ada yang bagi takzirah, ada yang sabarkan begitulah. semua pun saya sayang sebab…

Lasertag Challenge with Bloggers

masa mula-mula kakred ajak join lasertag event i was like errr lasertag? apakah? tapi dalam apakah itu tetap angguk laju laju nak join jugak. bila bagitau kat encik z, mamat tu lagi la apa ni apa ni, event apa ni? membisu saya dibuatnya. tapi pun tetap tarik tangan dia jom jommmm.. lalu di hari kejadian bertolak lah saya dan encik z ke ecurve sana. dan bertemulah dengan kakred yang dirindui. lama tak gossip. tapi asal nak gossip asyik laaaa kakred…

Memakai Rambut Palsu Itu Haram. Titik.

minggu lepas saya attend hi tea puspanita kat lanai kijang. takde lah rasa sangat nak pergi sebenarnya tapi sebab fikir fikir dah bayar yuran dan nak dapat doorgift, petang dan sekejap je pun, tu yang zass je lah. pergi dengan kak wan dan lina. tema tahun ni busana antarabangsa. saya pakai baju kurung je lah. tapi baju baru tau he he. kain dibeli masa saya bercuti ke phnom penh cambodia dulu. saya ni enjoy makan je lah. yang lain ermm..…

Page 2 of 812345...Last »