Blog Maya Dot Com

Aktiviti

#BangkitBersama #KitaJuara

29 Ogos 2017 saya cuti. Konon nak buat macam-macam urusanlah. Tapi bangun tidur pun dah lewat, keluar pun lewat. So, 1 urusan je lah dapat selesai. Pergi PNB sebab nak update nombor akaun/handphone. Kan sekarang ASNB tu semua dah tak pakai buku dah. Nombor akaun dah tukar kan, so kena update nombor handphone kat kaunter. First time saya pergi bangunan HQ PNB ni. Encik Z drop kan saya dengan Yaya. Saya pun pergi lah kat kaunter depan tu nak ambik…

Riadah K’RISMA @ Taman Tasik Perdana

Tahun ni saya terpilih lagi jadi committee members K’RISMA. Eh eh ehwah ni dah 4 penggal ni saya jadi committee members. Masa memula nak dilantik tu saya nak bangkang dah. Tapi ada yang kata ‘Alaaa Mya kalau awak bangkang pun nanti kena buat kerja jugak, baiklah awak setuju je’ Tsk tsk.. Tapi tapi tapi bila tengok committee members yang lain semua pun sekepala terus cam Yeyy.. Saya AJK untuk Social. Berganding bahu dengan Abang Mdnoor. Nampak sangat lah hah saya…

Menziarah

14 November 2014, Jumaat. Saya mengikuti rombongan Puspanita Kijang office saya pergi ke Pusat Jagaan Al-Fikrah di Kajang. Pusat Jagaan Al-Fikrah ditubuhkan untuk menempatkan mereka yang tidak mempunyai tempat tinggal dan terbiar. Mereka terdiri daripada penghuni tanpa waris, warga emas, orang kurang upaya, mualaf dan bekas pesakit hospital. Objektif penubuhan pusat jagaan ini adalah untuk memenuhi keperluan sementara/kekal penghuni miskin, tidak berkemampuan, tiada saudara-mara dan juga bermasalah sosial. Ia juga adalah sebagai transit kepada kes-kes terbiar sehingga waris dapat dikesan…

Pasar Dato’ Keramat

Ini sambungan dari ENTRY NI. Sampai Jasmine dalam pukul 6 pagi camtu, terus solat subuh. Baring baring kejap, tetiba rasa lapar, so ajak la Encik Z pegi breakfast. Dalam pukul 7.30 pagi camtu lah. Terus je la ke Kampung Baru nak pekena lontong sedap. Tapi tetengok haaa?? Gerai kedai semua dah ghaib. Sebabnya ada bangunan nak naik kat situ. Huhu.. kecewa lah dibuatnya. Lalu macam taktau nak breakfast kat mana. Tetiba teringat Pasar Dato’ Keramat. Aha.. jom je lah ke…

Allianz Amazing Hunt Part III

Destinasi tersebut adalah Muzium Tekstil Negara. Masy & Dyana taktau mana arah nya, sib baik la saya memang ter tahu di manakah tempatnya sebab memang penah ternampak masa lalu lalang kat area Dataran Merdeka. Motip sangat nak lalu lalang kat Dataran Merdeka. Rempit ke cemana kau ni Normaya? Task terbahagi 2. Task pertama kena identify gambar dan snap gambar. Task ke 2 kena draw / warna batik. Lalu kami berpecah dua. Masy & Dyana identify gambar. Saya plak pi draw…

Allianz Amazing Hunt Part II

Sampai kat Wisma Allianz Leboh Pasar tu, berjumpa lah dengan marshal terlibat dan dapat lah tugasan seperti dibawah. Iaitu mencantumkan jigsaw puzzle mural yang dimaksudkan. : : hebat bebudak 2 ketul ni buat jigsaw puzzle ha : : Habis setiap satu task kena groufie. Kata ganti selfie untuk berkumpulan. Hantamm ja lah. Pastu passport akan dicop menandakan telah complete sesuatu task itu. Oh jangan lupa dengan slogan jua. 1 thing that matters to me bla bla bla… mengikut task. Settled…

Allianz Amazing Hunt Part I

Ini plak cerita 18 Oktober hari tu. Saya sudah join Alllianz Amazing Hunt. Anjuran Allianz lah semestinya. Heret Masy & Dyana sekali. Sib baik depa dua ok je melayan karenah kakak ostajah ni ha. : : 3 hari sebelum hari kejadian pi dengar briefing dulu kat KL Sentral sana : : Total peserta ialah 35 kumpulan. Fuhh.. Ada gak bloggers yang saya dah biasa tengok rupa paras mereka, tapi biasalah saya ni, mana la nak bercampur gaul sangat. Ini bukan…

FoodGasm Festival @ Taman Rimba Kiara

Ini rentetan dari cerita INI. Berjanji setialah kami 3 orang nak lepak lepak santai. Mula cadang itu ini, dan akhirnya sepakat nak ke FoodGasm Festival kat Taman Rimba Kiara, TTDI. Saya keluar rumah awal jugak tapi tu la sebab tak biasa area TTDI ni, ditambah dengan map yang mengelirukan, berejam rejam la pusing mencari. Dah la jalan sesak sana sini. : : ni map nya : : Encik Z pi la park kat Masjid At-Taqwa TTDI. Pastu kitorang menapak la.…

Santai di MAG BNM

Dari Dataran Merdeka tak terus balik rumah, tapi singgah dulu kat Museum Art Gallery (MAG) BNM. Yaya & Caca dah penah dah datang sini tapi masa tu Caca tak sempat pi terowong duit. So letslah bawak. Sebelum tu mau makan dulu, semua pun dah lapar kedaung. Tapi masa tu belum pukul 11 pagi, so masih set breakfast. Sementara nak tunggu pukul 11 pagi tu, anak anak dah tak sabau terus masuk dalam main cop cop duit. : : Soursoup &…

Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta..

: : Olololo omey angat angat anak anak Mommy ni haihh : : 31 Ogos hari tu saya bawak Yaya & Caca pegi Dataran Merdeka. First time kot! Jangan kata depa, saya dengan Encik Z pun first time pegi Dataran nak tengok perarakan perbarisan bagai ni. Plan kengkonon nak keluar awal laa. Pukul 6.30 pagi nak keluar. Tapi tau laaa pong pang gitu gini, pukul 7.15 gak keluar. Park kereta kat B** pastu menapak pi Dataran Merdeka. Ambik habuan. Orang…

Aktiviti Cuti Sekolah

Selain dari ke Kuala Selangor, ni aktiviti yang saya dengan anak anak buat masa cuti sekolah bulan 6 hari tu. Ok entry Kuala Selangor belum up lagi yer. Gambar dah upload, nak mengarang cerita tu yang takde masa lagi ha. Sabau yer.. Ni masa balik dari Kuala Selangor. Singgah rumah Kaklong sebab nak drop Mama, Yaya & Caca. Mama & Yaya stay kat rumah Kaklong dulu sebelum gi rumah saya. Semua kena paksa pakai tshirt Yangon. Dah muka sensorang macam…

Lovely Saturday

ni cerita sabtu lepas. pukul 9.30 pagi dah keluar dari rumah sebab nak buat beberapa aktiviti. dah quite sometime jugak tau saya dengan encik z tak keluar berdua jalan jalan ceni. terus ke midvalley. sebab yang tbc hari tu lah, nak ke crocs. baca kat instagram june & kaktin, depa kata ada clearance sales. up to 50%. memang betul pun ada sale 50% tu, tapi sedihnya takde saiz saya. ataupun yaya. kasut semua cantik cantik tapi saiz besau gadang. saiz…

Page 1 of 812345...Last »