Blog Maya Dot Com

AidilFitri

Upside Down House Gallery, Melaka

Saya tau tentang Upside Down House Gallery aka Rumah Terbalik ni dari blog Ila. Macehh Ila.. Kalau tak sebab baca kat blog Ila, memang haghamm tak tau pun. Alang alang di Melaka tu yang macam ayuh la pegi. Selalu baca kat blog korang je kan yang dah pegi kat Sabah sana. : : Sementara tunggu Ayah pegi parking : : Sesampai tu memang nak nangis gak la sebab ramainya orang huhu. Tapi nak buat camna kan, beratur je laa. Eh…

Syawal ke 3 di Melaka

Saya book Klebang Besar Townlodge ni via booking.com. Cuma RM75 satu malam. Simple je biliknya, tapi sangat sangat bersih. Toilet pun bersih. Aircond kuat. Channel TV jelas. Eh memang puas hati lah. Direkemen sangat sapa yang nak pergi Melaka just untuk tidur. Location wise pun menarik, sebab dekat dengan Pantai Klebang. Staff yang bertugas pun ramah tamah mesra semuanya walaupun Cina. Masa check in ramai pulak ahso ahso melepak kat reception tu. Saya nyakat Uncle yang tulis resit. “Wah.. tulisan…

Pantai Klebang & Mahkota Parade

: : Jom gerak. Ke mana? : : : : Ke rumah baru Ayah Chu! : : Alhamdulillah Adil & Yana dah beli rumah kat Melaka. Ni kat area area Tengkera. Adil & Yana jangan terkejut kalau tetiba Kak Ngah muncul sebab nak makan bihun sup Tengkera tu. Hihi! : : Bestfriend. Tapi Qis kena hati hati tau. Sebab Ocah dah hampir nak merampas takhta bff awak dengan Ayah ni : : : : Tak boleh nak masuk dalam sebab…

Berkumpul satu keluarga di Syawal ke 2

Syawal ke 2. Bebudak semangat bangun pagi mandi kolam lagi seround. Mama dengan Kaklong je pegi. Saya settle kan mengemas dan basuh pinggan segala. : : Qis yang dah siap siap comel. Lapau katanya. Food lain semua dah habis. Nah makan maggie dulu ek : : : : Caca kantoi tengah bersihkan telinga. Tu pun lepas Mommy bebel bebel kan : : Mintak tolong Kaklong buatkan tocang lekat untuk Yaya. Saya ni kalau buat tocang lekat kan, tak penah nya…

Garden City Apartments, Melaka

Dari Segambut terus je menuju ke Melaka. Jalan sesak jugak sikit kat highway PLUS kat Seremban nun. Tapi takde la lama sangat pun. Dalam perjalanan saya dok sembang dengan Encik Z pasal solat Jumaat. Ada la gebang gitu gini. Tup tup scroll Facebook nampak status di bawah. So nak share lah dengan korang. Betul lah tu kan, masing masing punya pilihan dan keselesaan sendiri. Buatlah keputusan yang bijak tanpa menyakitkan hati orang lain. Bukan saja hubungan dengan Allah SWT yang…

1 Syawal

Dah habis Syawal pun kan? Baru nak update cerita Aidilfitri haa. Tapi ni semua saya dah draft lama dah. Memang tinggal nak publish kan je. Kan beri laluan pada cerita Manila dulu. Kalau tidak, sampai ke sudah la tak publish jugak cerita Manila tu. OK, lets baca cerita raya saya tahun ni. Tahun ni macam tahun lepas juga, raya kat KL. Tapi kali ni Mama pun turun raya kat KL jugak. Kaklong sekeluarga pun turn beraya dengan Mama, so berkumpul…

Teaser Syawal 2015

Oleh sebab nak memberi laluan kepada entry cuti cuti Manila, Filipina, makanya entry Hari Raya saya akan dicarry forward lah hingga hujung bulan Ogos. Sebelum ianya menjadi basi, saya belanja lah dulu 4 keping gambar di 4 Syawal untuk korang. : : Syawal pertama di Jasmine Apartment, KL. Tema oren. Kain baju saya dengan Yaya tu dari Medan, Indonesia. Tudung dari Hijabs by Hanami : : : : Syawal ke 2 di Melaka. Yer, saya raya di Melaka. Kenapa? Tak…

4 Syawal

Assalammualaikum! Cak! Takyah nak cak sangat la Normaya. Hiks. Hari ni pun mesti ramai cuti raya kan. Saya kerja dah. Tapi kira ok la dari tahun lepas. Tahun lepas raya ke 3 saya dah kerja. Tahun ni raya ke 4 baru kerja he he he. Hari ni 5 orang yang kerja. Tuty, Balbir, Anne, Jayn dan saya 🙂 Ingat karang karang tengah hari nak pegi jalan jalan kat Sogo lah. Mesti lengang kan? OK pada yang bekerja, selamat bekerja. Meh…

SHRA. MZB

Assalammualaikum semua.. Mesti ramai yang cuti hari ni kan? Saya je la masih setia bertunggu tangga di pejabat. Hari ni 4 orang je kerja. Saya, Jayn, Anne & Balbir. Saya tak cuti. Sebelum tak cuti, selepas pun tak cuti. Tahun ni raya kat KL jugak, macam tahun lepas. Saya nak mintak maaf dari hujung kaki ke hujung rambut kalau sepanjang tempoh saya berblogging ni saya ada menyakitkan hati korang sama ada secara sengaja atau tidak. Saya manusia biasa yang ada…

3 Syawal

Korang ingat tak dekorasi kat office saya tahun lepas? Ala ala kampung gitu. Ada periuk, langsir dan siap ada basikal ok. Tahun ni kita ubah konsep. Moden kontemporari katanya. Macam biasa, saya salah sorang yang bertungkus lumus mendekorasi. : : amboii Balbir tu. jadi mandor : : : : Emli kena paksarela tampal tulisan selamat hari raya : : : : props : : Hari Raya ke 3 saya dah ada kat office dah. Tapi tak boleh nak mengular pun…

2 Syawal

Syawal ke 2. Seawal pukul 7 pagi saya dah bersilat kat dapur. Memula plan nak buat kuah lodeh. Tapi akhirnya bertukar kepada sup daging. Makan dengan nasi himpit. Pukul 11 pagi baru 2 beranak tu bangun. Aterrr malam tadinya sampai dari Raub pukul 1 pagi. Tapi heyyy saya tidur lagi lambat kot sebab masak nasi himpit tu. Itulah kuasa supermak huhuhuu. : : hidangan di Syawal ke 2 : : Siap siap nak ‘berhari raya’ dengan Abah pula. Ke Tanah…

1 Syawal

Selamat Hari Raya Aidilfitri! Pagi pagi dah bangun dengan hati riang gembiranya. Hari ni kan Hari Raya! Heee.. : : Yaya dan telekung barunya. Strawberi biru. Dan menuju ke Surau Addiniah Setapak Jaya untuk solat sunat Aidilfitri. : : : : hidangan di pagi raya. lemang beli. rendang daging Mama tolong masakkan sesiap. saya tinggal panaskan je. hehe : : : : minta ampun salah silap bang. ter emo, tercarut, terbebel, terungkit, dan pelbagai ter lagi : : : :…

SHRAMZB

Assalammualaikum semua, Saya nak mintak maaf dari hujung kaki sampai hujung rambut kalau sepanjang saya berblogging ni saya ada menyakiti hati sesiapa sama ada secara sengaja atau tak. Maafkan saya ya? Kosong kosong kita? Korang yang balik kampung tu, berhati hati di jalan raya. Selamat bercuti. Saya half day petang ni. Tapi hari raya ketiga insya Allah saya kerja dah. Selamat Hari Raya AidilFitri. Maaf Zahir Batin! xoxo, Mya

Page 3 of 3123