Blog Maya Dot Com

AidilFitri

RSA Raya 2016

: : House of RSA! : : 26 Julai Jamuan Raya di RSA pulak. Oleh sebab saya bukan committee lagi dah tahun ni so saya takde la involve apa dah. Teringat tahun lepas pepagi datang pakai jeans dgn tshirt sebab nak potong bawang angkut lauk pauk semua naik office. : : Sebelum mencomot, bergambar dulu dengan bos titeww : : Menu tahun ni ada ketupat palas, ketupat jagung, serunding daging, serunding ayam, kek, biskut, rambutan, anggur, rambutan, pisang, mix fruit…

Open House 2016

Tahun ni ada 2 openhouse yang saya tak dapat pergi. Rumah Kak Bib kat Serendah dan rumah Kak Wan kat Melawati. Sebabnya masa ni tengah busy ke sana ke mari nak cari barang barang rumah baru. Haih kusut dan stress dibuatnya. As to date pun alhamdulillah dalam 50% progress dah selesai. Minggu terakhir Syawal, 30 Julai ada 3 jemputan. Susunatur perancangan dan rasanya insya Allah boleh pergi. Mula mula ke Alam Budiman rumah Umi & Azmie. : : Ikan talapia…

Jamuan Raya B**

: : Breakfast together gether di pagi 22 Julai 2016 : : : : Teman Kak As pegi Blok C, terserempak dengan Syikin. Baju Syikin lawa ooo. Tapi sebab selfie gegar dalam lif, idok ler nampak baju nya full hehe : : : : Terserempak dengan Kak Sri Banun dalam lif. Selfie sepam : : : : Dengan boss kita : : : : Azri korek hidung ke cemana tu? Khairul yang always senyum sokmo : : : : Liyana…

3, 4 & 5 Syawal #teamrayakl

3 Syawal. Kembali ke office. Yey! Rasanya kau sorang je kot yang gembira kerja di Hari Raya ni, Normaya hehe. Ada 5 orang je kat office out of 35 orang. Tuty, yang pun sespesis saya, gembira kerja di Hari Raya. Balbir, Anne & Jayn. Lepas office singgah Sogo nak cari barang barang basah sikit. Beli ayam, udang, kobis dan bayam. Ramai orang kat rumah nun. Buat butter prawn tapi yang sarang tu tak menjadi sangat. Nervous masak depan Mama dan…

2 Syawal : #teamrayamelaka

Dari hotel terus je gerak ke Malim Jaya, rumah parents Yana. Nak beraya dan nak melawat baby Nurul Mawaddah, cucu ke 6 Puan Normah. Masa ni baru 10 hari usianya. : : Maamar yang bergambar dengan hadiah adiknya. Diaper cake tu saya tempah buat dari Shila : : Mawa aka Cik Odah tengah tidur masa ni. Takpe, biar dia tidur dulu, sat g baru kita kacau. : : #teamAyah : : : : Ibu Yana masak asam pedas, sambal udang,…

1 & 2 Syawal : Hotel Sentral Melaka

Elok sampai kat Melaka, hujan turun selebat lebatnya. Check in di Hotel Sentral Melaka. Terpaksa ambil bilik sebab apartment semua dah penuh. Musim raya kan. Saya pulak booking last minute. : : Malam tu keluar pergi AEON Bandaraya Melaka pekena Burger King : : Lepas tu lepak Starbucks pekena ice blended. Saya try yang menu baru Green Tea campur coklat tu. Errr.. tak sedap. Pelik benar green tea campur coklat huhu. : : Beli barang kat Watson, katanya plastik takde.…

1 Syawal : #teamrayaKL

: : Rendang ayam, serunding dengan ketupat nasi beli kat AEON AU2. Lemang beli kat Dato’ Senu. No kuah lodeh, no kuah kacang. Malas! : : #TeamRayaKL Baju kurung saya tu kainnya beli dari Kak Wan. Batik asli dari Kelantan. RM280. Baju Yaya dengan Mama tu kainnya beli di Jalan TAR saja. Kat Jalan TAR tu juling juling bijik mata nak pilih kain. : : OTW ke Melaka : :

Makan Makan Raya @ Zalmi & Maya’s Crib

Takde niat pun nak buat makan makan ni. Asalnya ada 2,3 orang kawan nak datang rumah, terus cam hmmm ok lah sekalian ajak je lah kawan kawan lain. Lagipun tahun ni last saya beraya kat Jasmine ni, so buat je lah, ala ala farewell kepada rumah gitu. Ahad, 2 Ogos 2015. Bersamaan 17 Syawal. : : Tanpa rasa bersalah letak nombor rumah kann. Mementang nak pindah dah. Tapi ada ke pun orang nak jadi paparazzi terjah iolls kann : :…

Open Department Sana Sini

Cerita pergi open house dah settle. Ni cerita open department pulak. Macam biasalah semua department pun buat jamuan raya kan. Memandangkan RSA ni merupakan admin kepada 13 department yang lain, makanya adalah department yang jemput saya jugak menghadiri jamuan raya depa. Mana yang jemput kita pergi, yang tak jemput nggak apa apa dong. Jemputan pertama dari PFP. Saya pergi dengan Umi, Kak Aida & Khairy. Kedua jemputan dari FSD. Tapi sayyangg tak snap gambar. Ingat lagi masa open department FSD…

Jamuan Hari Raya RSA

Belum cukup 2 minggu raya RSA dah buat Jamuan Raya. Syawal ke 13. Sebab tau nanti lambat lambt mesti banyak department lain buat, so taknak bertembunglah gitu. Macam biasa saya one of the yang akan sibuk sibuk itu ini di hari kejadian. Pepagi tu datang office pakai baju biasa sebab tau nak menyinsing lengan di dapur buat itu ini. : : The bibiks : : : : Kak Aida dengan apronnya : : Menu yang disajikan… : : Nasi Tomato…

Open House Sana Sini

Cerita open house pulak. Tahun ni macam tak ramai yang buat open house. Ke ada buat tapi tak ajak saya? #takperlusentap Sebelum cerita open house, cerita wedding dulu. Syawal ke 9. Saya pegi wedding Miza kat TTDI Jaya. : : Sampai terbongkok Miza nak bergambar dengan saya ha : : : : Dedua laki bini tinggi melampai : : TQ Miza sebab jemput akak. Selamat Pengantin Baru ya! Dari TTDI Jaya terus ke Kajang pulak. Nak beraya dengan Di. Di…

Syawal ke 5

Syawal ke 5. Kerja seperti biasa. Roger roger dengan Di nak jumpa kat Sogo. Gi makan kat Suma. : : Saya ambik Set C RM39.75. Paling win Oyster Cheese Yaki tu. Dap! : : : : Di ambik Set B. RM32.85. Main ia Salmon Teriyaki : : Jumpa tak lama sangat pun. Yer la lunch time kan. Tapi sempat la gossip sebakul dua. Hiks. Malam tu hantar Mama & Yaya kat KL Sentral. Depa nak balik Taiping naik train. Kejap…

Syawal ke 4 di B** & LEP

Syawal ke 4, kembali ke office. Office masih sunyi sepi la kan semua orang cuti raya lagi. Me sokayy. Takde rasa sedih sentap ke hapa. Dah memang sendiri yang taknak cuti kan. Encik Z pun sama berkerjaan juga di Syawal ke 4. Angkut Yaya & Caca datang office. : : Breakfast kat Kupang : : Ajak depa bergambar kat deko RSA ni ha. Membanting tulang petani dan berpercikan peluh tau Mommy dan kawan kawan Mommy nak hias segala. Jadi haruslah…

Page 2 of 3123