Blog Maya Dot Com

AidilFitri

3 Syawal

Tengah hari 3 Syawal dah siap-siap nak gerak balik Taiping. Keluar sekali dengan yang lain sebab depa nak pergi Family Gathering family sebelah arwah Abah kat Sempeneh. Saya tak dapat join lah sebab esoknya 4 Syawal saya dah kerja dah. Kita OOTD dulu. Kain baju kurung saya tu Kak As bagi. Dari Ho Chi Minh sana. Kain sedap tak yah iron beria. Tudung bawal Naelofar dah pernah pakai. Ramai dok komen kata Yaya dah besar, anak dara sangat dah. Sebab…

2 Syawal : Tetamu

Oleh sebab nak buat majlis birthday Mawa dan Mama memang nak masak-masak, so saya ajak la kawan-kawan yang saya tahu memang berada di sekitar Taiping untuk datang rumah. Kak Gee memang dah bagitau tahun ni turn sebelah Abang Man, so memang sedang molek lah ni. Dah kenal bertahun, raya pun rasanya dah beberapa kali memang turn Taiping, tapi tak berjodoh nak beraya rumah masing-masing. Ni pun awal Kak Gee singgah sebab lepas tu dia terus nak gerak balik Seremban. Sampai…

2 Syawal : Big Family & Mawaddah Turns 1

: : Pagi 2 Syawal dah nampak budak ni tengah busy : : : : Bestfriend berdua ni apa la yang tengah sembang tu : : : : Mak Jemah sangat kan : : OOTD 2 Syawal. Baju kurung saya tu pun kainnya dari Medan sana. Lama berperam kan sebab memang plan nak pakai buat untuk raya. Tudung sarung dari Cloverush. Handsocks dari @staymodesty . : : Yaya dan inainya. Katanya sempat hilang sebelum sekolah bukak. Aha, suka hati lah…

1 Syawal @ Semanggol & Asam Kumbang

Pukul 12 tengah hari camtu siap-siap gerak nak pegi beraya rumah Maklong kat Semanggol. Saya pernah cerita dulu, kalau raya kat Taiping memang rumah Maklong je lah yang utama dituju lepas arwah Tok dan Tokwan meninggal dunia. Esok-esok mokata Maklong pun dah takde, hmm memang takde arah dah nak dituju. : : Oleh sebab lupa nak salam minta maaf kat rumah tadi, so salam kat rumah Maklong je lah : : : : Gelongsor legend ni : : : :…

1 Syawal di TLJ

Last saya raya kat Taiping tahun 2013. So selepas 4 tahun, baru lah beraya semula di Taiping. 2014 kat Jasmine. 2015 kat Jasmine. 2016 kat KSU (rumah sewa). InsyaAllah kalau panjang umur tahun depan raya kat KSU, rumah sendiri pulak. Amin. : : Menu raya kita : : : : Anak dara teman Opah gi solat raya : : : : Aisya yang sibuk nak tolong isi duit raya tapi tak reti : : Gambar bersalam-salaman raya dengan pelbagai kerenah…

Open Department 2016

Selain dari Jamuan Raya Besar B** dan RSA, of courselah setiap department pun ada buat their own makan makan raya. Tahun ni tak dapat pergi JKK sebab date tu saya pergi course. Dengar kata ada kambing golek. Rugi rugi. Ni dekat CMC. Sib baik KakTin dah tukar department under sektor yang sama dengan saya. Makanya kalau ada jemputan raya bersama ni, boleh la gi together gether. KakTin masuk sektor yang sama dengan saya, manakala Jue pulak sudah bertukar ke sektor…

RSA Raya 2016

: : House of RSA! : : 26 Julai Jamuan Raya di RSA pulak. Oleh sebab saya bukan committee lagi dah tahun ni so saya takde la involve apa dah. Teringat tahun lepas pepagi datang pakai jeans dgn tshirt sebab nak potong bawang angkut lauk pauk semua naik office. : : Sebelum mencomot, bergambar dulu dengan bos titeww : : Menu tahun ni ada ketupat palas, ketupat jagung, serunding daging, serunding ayam, kek, biskut, rambutan, anggur, rambutan, pisang, mix fruit…

Open House 2016

Tahun ni ada 2 openhouse yang saya tak dapat pergi. Rumah Kak Bib kat Serendah dan rumah Kak Wan kat Melawati. Sebabnya masa ni tengah busy ke sana ke mari nak cari barang barang rumah baru. Haih kusut dan stress dibuatnya. As to date pun alhamdulillah dalam 50% progress dah selesai. Minggu terakhir Syawal, 30 Julai ada 3 jemputan. Susunatur perancangan dan rasanya insya Allah boleh pergi. Mula mula ke Alam Budiman rumah Umi & Azmie. : : Ikan talapia…

Jamuan Raya B**

: : Breakfast together gether di pagi 22 Julai 2016 : : : : Teman Kak As pegi Blok C, terserempak dengan Syikin. Baju Syikin lawa ooo. Tapi sebab selfie gegar dalam lif, idok ler nampak baju nya full hehe : : : : Terserempak dengan Kak Sri Banun dalam lif. Selfie sepam : : : : Dengan boss kita : : : : Azri korek hidung ke cemana tu? Khairul yang always senyum sokmo : : : : Liyana…

3, 4 & 5 Syawal #teamrayakl

3 Syawal. Kembali ke office. Yey! Rasanya kau sorang je kot yang gembira kerja di Hari Raya ni, Normaya hehe. Ada 5 orang je kat office out of 35 orang. Tuty, yang pun sespesis saya, gembira kerja di Hari Raya. Balbir, Anne & Jayn. Lepas office singgah Sogo nak cari barang barang basah sikit. Beli ayam, udang, kobis dan bayam. Ramai orang kat rumah nun. Buat butter prawn tapi yang sarang tu tak menjadi sangat. Nervous masak depan Mama dan…

2 Syawal : #teamrayamelaka

Dari hotel terus je gerak ke Malim Jaya, rumah parents Yana. Nak beraya dan nak melawat baby Nurul Mawaddah, cucu ke 6 Puan Normah. Masa ni baru 10 hari usianya. : : Maamar yang bergambar dengan hadiah adiknya. Diaper cake tu saya tempah buat dari Shila : : Mawa aka Cik Odah tengah tidur masa ni. Takpe, biar dia tidur dulu, sat g baru kita kacau. : : #teamAyah : : : : Ibu Yana masak asam pedas, sambal udang,…

1 & 2 Syawal : Hotel Sentral Melaka

Elok sampai kat Melaka, hujan turun selebat lebatnya. Check in di Hotel Sentral Melaka. Terpaksa ambil bilik sebab apartment semua dah penuh. Musim raya kan. Saya pulak booking last minute. : : Malam tu keluar pergi AEON Bandaraya Melaka pekena Burger King : : Lepas tu lepak Starbucks pekena ice blended. Saya try yang menu baru Green Tea campur coklat tu. Errr.. tak sedap. Pelik benar green tea campur coklat huhu. : : Beli barang kat Watson, katanya plastik takde.…

1 Syawal : #teamrayaKL

: : Rendang ayam, serunding dengan ketupat nasi beli kat AEON AU2. Lemang beli kat Dato’ Senu. No kuah lodeh, no kuah kacang. Malas! : : #TeamRayaKL Baju kurung saya tu kainnya beli dari Kak Wan. Batik asli dari Kelantan. RM280. Baju Yaya dengan Mama tu kainnya beli di Jalan TAR saja. Kat Jalan TAR tu juling juling bijik mata nak pilih kain. : : OTW ke Melaka : :

Page 1 of 3123