Blog Maya Dot Com

AdikBeradikTiri

Tembakan Mengena!

jumaat lepas ada function kat office aku nie ha. function bertajuk i-Acted, Values In Motionand 2010 FIFA World Cup. tak yah la aku nak explain yo yo. bukan korang kisah pun kan.. so lepas office, terus zass ke lanai together-gether dengan kaktin. lalu bertukar pakaian. register, dapat kupon. dapat goodie bag dan kemudian memula menyusun strategi. game mana yang kitorang nak masuk. ada 6 games semuanya. game pertama ialah dam ular. ceh pepandai je bagai nama dam ular. ntah la…

Peristiwa di Petaling Utama

di waktu makan tengah hari di hari jumaat, seperti biasa lah. aku selalu pun berkepit dengan kaktin jer. so hari jumaat hari tu, kami udah merancang mau ke the mall sana. kaktin kepingin nak minum ice blended starbucks. manakala aku udah berkira-kira mau beli sut kerja. makin lama makin pupus rasanya baju nak pakai ke office. hu hu… tapi baru sampai kat bukit tunku, tetiba kaktin telah mendapat panggilan misteri. sila rujuk blog beliau untuk mengetahui kisah yang terjadi. so…

Cara-Cara Mengorder Sandwich di SUBWAY

ok ini kali pertama aku makan kat subway. sian aku kan. so kata kali pertama, so harus menjakun dengan haibatnya. sib baik payiet dah lapanploh kali makan kat sini, so upacara order mengorder kita serahkan kepada beliau. kaktin cam biasa lah, guna kuasa veto beliau. dia nak bersenang lenang duduk. kitorang je yang beli. tapi dia baik hati tolong lap kan meja makan itu heh. so entry ini khas untuk sesiapa yang teringin mau makan di subway. tapi adalah ketakutan…

All That She Wants…

ini cerita hari khamis. aku dengan kaktin sudah ke the mall sana sebab kaktin sudah mendapat amanat dari officemate beliau. untuk membeli digital kamera waterproof. so pegi. kami berdua saja sebab hadekhayam sudah MIA. taktau mana pegi. tapi aku perchaya dia selamat-selamat saja. tidak dicolek maupun dirampok. sementara kaktin dok berbasa basi dengan si penjual, aku plak dok terkagum-kagum dengan segala tv yang ada di sini. bila lah aku nak merasa pakai tv tv besar kurus kayak gini eh… berpijak…

Kek Kasih Sayang

kekdahnya 13 june hari tu, birthday kaktin yang ke 32 tahun. sementelaah birthdaynya hari minggu, so tak dapat la kami nak gather-gather wish wish kiss kiss. wish wish di angin lalu je lah… oleh sebab aku berhutang nak belanja ayam penyet kat kaktin & payiet, so keesokan harinya kami zasss ke lanai sana. diorang ni bukan boleh. kalau dah sekali janji, selagi tak tertunai… selagi tu la memasing memekak mekak nuntut janji. diorang 2 makan ayam penyet, tapi aku makan…

Happy 24th Birthday Nikolas!

ini minggu lepas punya minggu lepas punya cerita. majlis sambutan birthday nikolas secara kecil-kecilan. advance sehari disambut sebab birthday sebenar jatuh pada hari bekerja. so di hari ahad yang permai, berkumpul lah kami adik beradik tetiri di tasik perdana sana. sebulat suara semua mau pakai baju kaler merah. aterrr… kalau apa-apa jadi, senang terus kami nak mengamok macam orang mengamok kat thailand nun. tehtehtehteh… ahli majlis adalah nikolas, payiet, kaktin + sarah + aaliyah + najihah, encik z dan aku.…

Berlepakan di Damai Senja

hari sabtu yang sejukk lagi permaiii… hujan kan hari sabtu hari tu. tidur pun sodap… sementelaah encik z kena bertugas di bangi sana sehari suntuk, aku pun up la plan sendiri. berjanji setia nak gather-gather dengan kaktin & payiet di damai senja. beli roti canai 8 keping. milo ais 2 bungkus. teh ais sebungkus. terus zass ke kediaman kaktin. disambut oleh 4 orang pranita kaktin yang terdiri dari sarah, aaliyah, bi & tangteng. dah sumbat roti canai dalam perut, menjelang…

Pada Dua Puluh Lima HariBulan..

aku nie kan. kalau gambar-gambar dalam handphone, memang lemauuu sikit nak update. aterrr.. handphone tak canggih macam korang. korang kan guna iphone la, blackberry la, htc la.. aku nie kalau nak transfer gambar dari handphone, kena bawak keluar micro sd card tu, masukkan dalam adapater, pastu baru la cocok ke myvo aku tuh. cam renyah laa.. tu pasal update pun lambat. ada la jugak guna cable, tapi asyik error sesado. so koserr.. ok ini kisah pada 25haribulan yang lepas. hari…

Mari Makan di Restoran Jepun Bertajuk SAKATA

atas cadangan nikolas, di satu hari yang permai kami adik beradik tiri pi makan di restoran sakata. lokasi kejadian adalah di maju junction sana. ??… anda akan dihidangkan dengan japanase tea. aku taktau la sama ada ada air lain yang ko leh order ke tak. sebab idok ler pulak ada menu air nya. so nak taknak, kena hadap je la japanese tea itu. dan awas.. jangan ko ingat teh tu free yor. satu cawan dicaj RM2 okkk… disertakan jua tuala…

Betul Meh Aku Ini Sangat Gemuk?

semenjak dua menjak nie, rajin plak adik beradik tiri aku tu ngajak lunch kat tebing sana. being me yang takde la banyak nau kerenah pasal makanan nie, selalu pun cam on jer. melainkan kalau aku pakai blazer yang tebal, haaa tak daya la nak ke tebing sana. panas dowww… so satu hari tu, makan la di sana. aku ngamik sup daging kosong ja. normaya makan sup waktu lunch? ini satu keajaiban. takde mano nya keajaiban. walhal pukul 11 aku dah…

Menyelebret Payiet Di Tempat Baru

masa aku buat entry bye-bye kat payiet tu cam ada je orang confuse… yang sebenar-benarnya payiet masih ada je lagi seoffice dengan aku dan kaktin. aku propah je hari tu. boleh? dia cuma tukar department je maaa.. takde mananya dia nak tukar kerja tempat lain. dia dah buat perjanjian hidup mati kat sini dah.. heh. so buat pertama kalinya kami keluar menyelbret dan bertanyakan khabar berita beliau di tempat baru. so far so good katanya. ala kerja kat mana-mana department…

Pergi Membeli Kipas Lipas

EDITED : makan-makan nie sempena payiet last day kat office dia sekarang. dia akan berpindah ke office. bye nyah… selamat jalan.. semoga gembira di tempat baru. jangan lupakan kami di sini.. hu hu… ini cerita minggu sudah. kaktin ngajak aku ke the mall sana kerana hendak membelikan kipas lipas untuk aku. tapi bukan dia yang bagi la. ada orang sudah bagi mandat kat dia, suruh belikan aku kipas sempena hadiah kahwin aku. jadi kaktin yang baik hati lagi berbudi tu…

Page 5 of 6« First...23456