The Manhattan Fish Market

Ada satu weekend tu hari Sabtu Encik Z kata dia nak keluar pergi Sunway Putra, nak riki kasut.
Memula saya macam malas nak ikut sebab dah petang, tapi last last ikut jugak hehe.
Memang ingat nak pergi kejap je, sebelum Maghrib nak balik.
Tapi dah alang alang kat luar ni saya ajak Encik Z makan je lah terus.
Terus lah lajak sampai lepas Maghrib ha.

Lalu depan The Manhattan Fish Market.
Rasanya berzaman dah kot kitorang tak makan kat sini.
So letss lah.

: : Tropical Breeze : :


: : Ambil set ni . Calamari Mussels Chicken. RM30.90.  Yang chicken tu Encik Z makan. Saya tak minat : :


: : Up dengan Clam Chowder. Sedappp. RM8.50 : :


: : 5 cooking methods untuk panduan kita bersama : :

KakTin ada komen kat Facebook, so decide nanti nak makan sesama dengan Payiet.
Lepas sebulan camtu kot baru roger roger nak gi makan kat sini.
Masa tu ada promotion so full house jugak la.

KakTin ambil yang promo, tapi lupa pulak saya nak snap harganya.
Tapi murah la. Half price. 1 set ada 3 di dalamnya.


: : Air : :

Saya order air Tropical Breeze gak tapi sentap sebab tak letak dalam gelas.
Letak dalam cawan kertas macam kat atas nun.
Mementang tengah promosi kann. Air dalam cawan kertas, food dalam pinggan kertas. Tsk.

: : Dan clam chowder. Tapi yang ni saya yang ngap hehe : :

: : Salmon. Tapi ikan tu tak macam salmon. Macam dory. Tapi sebenarnya memang salmon : :


: : Orang belakang tu jeling jeling tu kagum letteww : :


: : Sharing sharing. Manhattan Star Platter. RM57.90 : :


: : Yang ni saya tak penah tengok. Kagummm.. Yang panas bergabung dengan yang sejuk. Meletopp : :


: : Sedap sangat plisss.. Sizzling Brownie with Ice Cream. RM12.90. Silalah order yaaa : :


: : Tapi orang kata tak elok eh gabungkan makanan panas dengan sejuk? Tapi sedap sangat nih. Cannot think dah hehe : :


: : Perasan ke idok saya pakai duckscarves tu? Terjebak sangat okehh. Walhal sebelum ni sior pun sebab malas nak lilit lilit. Tapi kali ni jatuh cinta sangat ah. Lagipun saya dah ada teknik terbaik cemana nak pakai shawl dengan senang dan labuh hehe : :

Subway

Last pernah up entry makan Subway kat ENTRY NI.
Punyalah lama nya. tahun 2010 kau. Masa ni saya tak bertudung pun lagi ha.
Takpe, mari kita up entry baru cara cara nak order Subway bagi yang tak reti dan tak berkeyakinan macam saya ni wakakaka.

Roger KakTin & Payiet, jommm pi makan Subway.
Meredah la kami ke Quill Mall sana.
KakTin ditugaskan untuk order. Saya snap gambar untuk tatapan dan panduan di masa depan hehe.


: : Pertama tamanya perlulah memilih jenis jenis Subway yang korang nak makan. Nah saya listkan : :

Premium

1.  Subway Melt
2.  Italian B.M.T
3.  Subway Club

Favourites

1.  Tuna
2.  Turkey Breast & Chicken Slice
3.  Chicken Size
4.  Roasted Chicken
5.  Roast Beef
6.  Turkey Breast

Classics

1.  Spicy Italian
2.  Steak & Cheese
3.  Chicken Teriyaki
4.  Meatball Marinara
5.  Seafood & Crab
6.  Veggie Delite

Saya tak gemar chicken. So ambik ler daging iaitu Roast Beef.
Bila belek entry lama, eh dulu pun ambik Roast Beef jugak. Cisss.
OK next time kalau pergi nak try Steak & Cheese pula.


: : Step 1. Pilihan menu. Ada roti, salad dan wrap. Kami ambil roti. Rotinya sama ada Footlong atau 6 Inch. Kalau Footlong tu boleh dikerat 2 : :


: : Step 2. Pilih Roti. Saya ambil Parmesan Oregano : :


: : Step 3. Pilih Cheese. Eh tapi ada satu je cheese ni. So sama ada korang nak cheese atau tidak, sila lah buat pilihan kerana pilihan di tangan anda, bukan di tangan orang lain. Berkahwin atau ijazah? Kamu pasti temui jawapannya #tibatiba : :


: : Step 4. Pilih sayur sayuran, Nak letak semua pun boleh : :


: : Step 5. Pilih nak sos apa. Kalau boleh jangan la letak semua, kang mau pening pulak perut anda. Walaubagaimana pun, pilihan tetap di tangan anda. Rasanya hari tu Payiet pilihkan sesiap Mustard, Mayonnaise, Chili & Thousand Island. Kalau salah sila betulkan wahai Encik Payiet : :


: : Kalau nak up dengan drinks, boleh aje. So automatik dijadikan Meal Set. Lebih jimat dari beli air asing asing. Dan lepas tu ada hidangan sampingan jua. Boleh pilih Chips atau Cookies : :


: : Ada 5 pilihan air : :


: : Saya pilih Cookies. Tapi tu la, cookies Subway ni memang jenis tak cruncy eh? : :


: : Senang snap gambar resit terus : :


: : Roast Beef saya. Sedap dan mengenyangkan. Memang saya pilih! Cuma nak makan hari hari tu tak dapat laa. Mahal kot! Haha : :


: : Maceh tawan tawan teman ite iniew makan. Muahciked : :