Blog Maya Dot Com

AdikBeradikTiri

Mari Berchat Sambil Bersweet

last week gi makan kat sweetchat the curve. kali ke 2 kot aku makan kat sweetchat ni. dulu pertama kali makan dengan yaya berdua kat berjaya times square. ni gara gara tengok entry kat blog kaktin la ni tu yang cam jom jom ajak dia ke sweetchat. : : 3 drinks. yang lagi 2 kau jangan tanya apa. tak ingat. aku ingat aku punya jer. tropical punch. sedap nak mati: : : : baked mac & cheese : : :…

Selamat Berpindah Nikol

repeat lagi ke lanai selepas beberapa minggu. pun masih dengan ahlil majlis yang sama. adik beradik tiri celup. kaktin, payiet, nikol. tapi kali ni kaktin belanja bersempena dengan ala ala farewell untuk nikol. ceh ntah apa yang farewell ntah. bukannya satu office pun kan. nikol nak pindah office. office dia sekarang dah penuh tersumbat macam sardin. sampai katanya nak bernafas pun tak boleh. kiri kanan atas bawah depan belakang penuh kotak. tu yang nak pindah tu. tapi jangan ko sibuk…

Happy Belated Birthday KakTin

ni kisah makan makan celebrate birthday kaktin secara kecil kecilan. dalam minggu lepas kot. plan hari ni, terus roger roger nikolas payiet dan zass ke lanai sana. senang kot pergi lanai. tak payah kusut kusut nak cari parking hapa semua. zaman sekarang semua pun dok mengadap handphone je memasing kan. dah tak ramah tamah macam zaman dulu kala lagi dah. orang yang dirai pun khusyuk ngadap handphone. jap jap iphone, jap jap bb. ok berbalik pada hidangan. hidangan of the…

Blackberry Pearl

semalam lunch time menapak ke kompleks pertama. mau teman kaktin beli handphone. nasib baik semalam pakai baju nipis je. eh nipis bukan jarang yer. i dah lama tinggalkan zaman zaman kegemilangan pakai baju baju jarang nie. (gemilang ke kalau pakai baju jarang?) kalau ada pun jarang kat lengan je. eh tetap lah jarang kan? ok abaikan. kaitan antara baju jarang dan menapak ke kompleks pertama adalah sangat kuat ok. sebab kalau pakai baju tetebal harus berpeluh ketiak sementara nak sampai…

3 Kali Pun Orang Belanja

hari tu pi makan kat bubba gump. pastilah rancangan kaktin & payiet. aku nie haruslah tempat memahal nie pikir lapanploh kali nak pegi. payiet nak belanja. murah rezeki ko nyah. mek doakan kekayaan ko berlipat ganda gitu. pose pose cantik dulu kat tangga menghala ke bubba gump. kami makan di the curve sana. : : tukang amik order yang cakap ber slang slang. aku saspek orang filipina : : : : ada promosi beli 2 percuma 1. menjimatkan : :…

Masih Di Hospital Tawakal

duduk kat hospital nie lapar jerrrrr kan.. pesal ek.. agaknya sebab kena makan ikut masa kot. aterr kalau ko kat rumah atau office bebila ko nak mencekik senang jer ko nak carik makanan kan.. kat hospital nie kena hadap jer la apa yang diberi.. nie minum petang semalam. biskut ngan milo. nie plak lunch semalam.. bubur nasi ayam.  sup kosong, air barli & jeli. sup kosong tu sedap la.. mungkin sebab bubur nasi tawar, so makan ngan sup kosong masin,…

Mata Warna Warni

jangan ditanya bilakah peristiwa ini berlaku. yang pasti berminggu minggu sudah.. kami adik beradik tiri pi the mall makan kat secret recipe. lama sangat tak makan tom yam kung. maka nya yok makan. kaktin ngan payiet amik set valentine. walaupun begitu mereka tidak mempunyai hubungan cinta ya.. sambil makan sambil ber kak nam. payiet cuba mengecek makanan kaktin, tapi tak jalan. kaktin bo layan. lepas makan kami ke kedai optikal. kaktin mau beli contact lens baru. eueeieueieuieieeu tak tau plak…

WhatsApp & Ber’khurafat’ Lagi

alamak nie bila punya cerita yerr.. errr errr… khamis kot. pagi tu aku datang awal sebab encik z takdok. dia pi course. so tak reti reti lagi kena la i drive sendiri gi kerja uolls. bila drive sendiri kena la pergi seawal minit pertama. taknak la tersangkut di celah kesesakan lalu lintas gitu. sesudah sampai di perkarangan pejabat, roger kaktin. lalu berbreakfast together gether. masa breakfast kaktin sudah install whatsapp dalam phone E5 aku itu. wah sanggih manggih yer benda…

Bermain Permainan Telur

hari selasa pi lunch kat lanai. rasanya dah lebih lapanploh kali aku bagitau kot, lanai nie club house bnm. dulu orang luar takleh datang makan sini. sekarang sudah boleh. so sesapa mau merasa makan makanan yang enak dan murah di lanai, boleh roger roger aku buat appointment. wah. kami bertiga sepetak suara makan laksa sarawak. harga cuma RM4. tapi tak kick la. bak kata kaktin, tak authentic. teringat kelazatan laksa sarawak di kuching dulu. yummy.. sedap sangat oh.. sambil sambil…

Sehalf Day Bersama Adik Beradik Tiri

bagi new readers, jangan ko ingat adik beradik tiri aku nie adik beradik tiri yang sebenar yo. aku bagi ungkapan nama adik beradik tiri sebab kami nie rapat dah macam adik beradik. tapi ada limitation privacy so jadik la adik beradik tiri. gitu… di satu hari yang hening kami sudah berjanji janji ngamik half day. motipp adalah kerana kaktin berstatus jiwa kacau. so harus keluar untuk menghiburkan hati yang gundah gulana. kami ke berjaya times square. sebab semua pun memasing…

Sama Tapi Tak Serupa

amaran : sila abaikan dagu aku yang berlapis-lapis dan rambut aku yang kejung keras tu. heh. kekdahnya hari jumaat lepas aku dengan kaktin terpakai baju ala-ala se tema plak. walhal sebenarnya takde la sama nauu pun. tapi mungkin sebab tona warna dan material kain yang sama. tu yang nampak ala-ala sama gittew. tapi perchayalah, tiada sebarang perjanjian sehidup semati pun nak pakai sesama. jumaat lepas lunch time, kitorang gi the curve. gigih kan. jenjalan cuci-cuci mata. jalan pun pelan pelan…

Memori Corner. Bukan Memori Daun Pisang

bertemu lagi kita di dalam rancangan jalan-jalan cari pasal bersama adik beradik tetiri yang sengal lagi porque.. dan kali ini kita ke tempat makan yang baru yang belum pernah dilawati oleh mana-mana adik beradik tetiri. kedai makan ini diberi nama memori corner. bukan memori daun pisang. mau pun memori kau dan aku. lokasi restoran terletak di the mall sana. tingkat atas sekali. bak kata dikyan, bukan atas bumbung. apatah lagi atas pokok. tapi di tingkat teratas. sebagai blogger tegar angin…

Page 4 of 6« First...23456