Blog Maya Dot Com

AdikBeradikTiri

Happy 30th Birthday Payiet!

last week kami adik beradik tiri keluar luncheon bertiga tigaan. lunch sempena meraikan hari jadi adik tiri bongsu yang ke 30 tawon. yer walaupun rupa paras beliau seperti ahli k pop dari seberang, tetapi sebenarnya beliau sudah kertu. kaktin sebagai kakak tiri sulung yang tegas telah menetapkan lunch perlu diadakan di basil restaurant. saya yang tengah ni follow saja. aterr kaktin yang drive. kang macham macham mau ia sepak saya keluar dari kereta wira turbo nya itu. basil terletak di…

Syabbas & TQ KakTin!

ini bila punya cerita ntah saya pun tak ingat dah. tapi ada la di satu hari kerja. saya time off pagi santak ke lunch time. ada appointment dengan doktor kat hospital tawakal. ngam-ngam habis kaktin pungut saya dengan wira turbo nya. tidak ketinggalan payiet bersama. kami berjemaah amik half day petang sebab nak pegi makan sushi. mampu nak pegi makan sushi pun berhalf day bagai? sempena? sempena kaktin nak belanja. bagi yang taktau, ni nak bagitau. kaktin dah naik pangkat.…

Happy Birthday KakTin!

13 jun hari tu harijadi kaktin yang ke 34 tahun. kami adik beradik tiri ke lanai untuk lunch together gether. diorang cakap diorang dah lama tak ke lanai. sementelah ada mini buffet dengan harga RM15 cuma, maka zass lah kami ke sana menaiki wira turbo kaktin. : : ini yang dimakan oleh saya : : : : kad dan hadiah kecil tanda ingatan buat kakak yang saya sayangi : : saya kenal kaktin ni dari zaman belajar lagi. aha kami…

Sup & Popia Sedap di Restoran Hussin

: : popiah basah yang sedap. tak boleh beli satu. kena beli satu set yer : : : : sup lidah dimakan dengan roti. wallahhh : : : : rimas konon. tak payah nak rimas sangat la  :-[ : : Restoran Hussin (Sup & Popia) N0 9 Jalan Puah Jaya Taman Setapak Setapak, Kuala Lumpur kedudukannya kat belakang Masjid Setapak, kat Jalan Genting Klang. aku pun tak paham kenapa jadi Taman Setapak. ke memang situ taman setapak eh? dah la jalan…

Bermuka-muka!!!!

amboiii asal tajuk panas je lajuuuuu je korang klik kan. taknak mengaku lettew. bermuka-muka dalam kes aku ini bukan talam 2 muka, talam 3 muka atau kuih talam. no no no. bermuka muka ialah merujuk kepada mukha cafe. yer ejaan bermuka muka adalah disengajakan demi memberi effect panassss…. kekdahnya beberapa minggu yang lepas kami adik beradik tiri sudah decide mau melepak di pagi hari dan spend masa together-gether. aku suggest kat dorang jom pegi breakfast kat mukha cafe. so malam…

Saya Ada Blackberry. Awak Ada?

aku dah beli blackberry korang. ok ok ok korang pun dah tau kot. aku dah menciwi kat facebook, twitter. kat blog ni pun hari tu aku dah letak gambar pertama di snap dengan bb ni kan. so ceritanya begini. memang agak dah lama aku simpan niat nak beli blackberry ni. tapi tu la nak kena ada duit RM1000 lebih jugak la kan gedebak gedebuk. satu hari tu celcom ada buat promosi kat office aku ni ha. bayar RM488 untuk blackberry…

Apa Pun Tak Boleh! Boleh Blah!

Aku kawan ngan ko, ko tak kawan ngan dia, dia musuhi aku, aku tak suka dia, ko tak gemar aku, pening? padan muka. Terserah bulat bulat taik kambing bulat bulat Nyata, sifatnya upama pembedahan komestik. Ubah sana sini, hilang rupa asal. Jikalau itu wajah asal, mungkin dilahirkan sebegitu bersama sifat yang begitu. untung tak perlu pembedahan komestik, sangat beruntung Gua tarak heran apa nak jadi tapi orang awam jadi tukang heran dengan hasil pembedahan komestik itu Orang orang lama kata,…

Mari Makan Sampai Kembang

last week gi lunch kat restoran belanga dengan kaktin & payiet. yer restoran belanga kat midvalley sana. ni 2nd time aku makan. firs time dulu boleh baca kat SINI. aku amik sirap selasih. dan diorang berdua amik coconut shake. coconut shake tu sedap jugak la walaupun cam rasa susu yang lebih tapi still can acceptable la. : : yiet makan ni. tapi tak ingat nama. yiet sila komen : : : : kaktin makan nasi tumpang udang : : :…

Page 3 of 612345...Last »