Sendayan

2 April hari tu saya pergi jalan-jalan ke Sendayan.
Objektif melawat kawasan rumah orang ada ada.
Ingatkan si tuan rumah, Kemal ada. Rupanya ia balik kampung.
2nd tuan rumah, Payiet je yang ada. OK la tu.

Keluar rumah pukul 9 pagi camtu.
Singgah breakfast kat Mcdonalds Sungai Besi nun.
Ingat nak makan cakoi tu tapi eh eh takde pulak.
So end up ambik Fillet o Fish je lah.

Perjalanan ambil masa dalam 2 jam gak la.
Highway sesak sebab ada 2 accident.
On waze dia bawak pusing jalan dalam, pastu keluar highway balik.
Tapi sokayy selamat sampai tanpa sesat ke apa.

: : Rumah ada-ada kan. Kena la register dulu : :

Sampai depan rumah, Payiet takdok, pi jemput KakTin & pranitanya kat stesen Komuter Labu.
Tapi Fazirah ada la kat rumah.
Disclaimer : Fazirah adik Payiet, bukan isteri. Awas yaa..

Sementara menunggu hidangan tiba.
Kita jamu selera dengan teh o, samosa dan apam balik dulu.

Menunggu hidangan tiba tu bukan apa, food semua dimasak dan diimport khas dari PD sana.
Ayah Payiet yang masak ha.  Maceh Pakcik Matnor.


Kitorang nonton cerita kartun Sing tu.
Sakit perut gelak. Comel dan kelakar.
Tang babi berjoget kat supermarket tu ada saya instastory kan.
Kemain gembira nyanyi dalam supermarket hehe.

: :  Fazirah, nanti ada rezeki kita ajak Along dengan Kemal travel sesama k : :

Sesuka hati tayang nombor kereta orang ha.
Ampun Fazirah, ampun Yiet.
Tu muka saya tu tengah tersenyum berangan tu.
Kalau dapat rumah begini alangkah bahagianya. Gitu…

Tapi takpe, takde rezeki tang saya, saya happy untuk rezeki kawan-kawan.
Rezeki manusia kan berbeza-beza.
Thank you Payiet & Fazirah di atas layanan dan makan-makan.
Lepas ni kena tunggu Kemal ada kat rumah pulak.

OTW balik rumah tu, singgah kat Bandar Bukit Puchong.
Tengok orang dok update kat FB pasal ada Thai Food Fair.

: : Macam menarik je Teh Ais Madu ni, so beli lah : :

: : Aiskrim gulung. Macam nak jugak lah : :


: : Kena makan terus sebab cepat cair : :


: : Mengecewakan. Tak sedap! : :

Bandar Bukit Puchong ni dekat dengan Putra Perdana Puchong.
So ajak lah Encik Z pusing-pusing area ni mengembalikan kenangan lama gitu.
Lepas saya nikah dengan Ex dulu kitorang pernah menyewa rumah double story kat sini.
Ada a few kawan-kawan sempat datang rasanya.

Kaklong dengan Abang Long pun pernah menyewa apartment kat sini.
Masa saya duduk Melaka, kalau turun KL je, rumah Kaklong ni la saya dengan Ex bertumpang tangga.

Dan area ni akan always menjadi kenangan sebab lepas Yaya lahir dulu, saya selalu bawak dia pergi check kat Klinik Kesihatan Dengkil.
Juga, Yaya menyambut Hari Raya AidilAdha yang pertama dalam hidupnya di sini.
Raya pertama dalam hidup, tapi sambut tanpa seseorang bernama Babah di sisi.
Tapi kita survive kan Yaya?  Allah sayang kita. Allah jaga kita berdua 🙂


: : Ayam pulut, somtam seafood, mieng kham. Semua pun RM6, RM7. Rasa? Ok ok la.. tak la sedap sangat dan tak la tak sedap : :

#MayaTurns38 : Adik Beradik Tiri

Hari yang sama saya belanja RSA, petang tu roger KakTin & Payiet ajak mengopi jap kat cafe sebab nak bagi depa rasa kek soda bandung yang sedap itu.


: : Walaupun letak kek dalam tin biskut dan mencomot, tapi the thoughts that count. Kan? : :

Di hari lain pula, kami breakfast sesama kat Pinang Masak.
KakTin dah pergi berkali-kali lalu wajiblah diracun kami ini untuk cuba masakan di sana.
Gigihla saya sampai office sebelum 7.30 pagi ha.
KakTin kata nasi lemak sini sedap.
Tapi masa kitorang pergi tu ada bubur nasi.
Dan kata kakak owner yang lawa itu, bubur nasi ni sesekali je ada.
Makanya terpaksalah saya ambik bubur nasi because i is bubur nasi lover u know.

KakTin makan lempeng.
Payiet makan nasi lemak.

Di hari lain pula, repeat lagi sekali.
Dengan semangat nak makan nasi lemak ni.
Tetengok ada soto ayam pulak.
Adoii.. I is soto ayam lover also u know.
So makan la soto ayam. Tak termakan lagi la nasi lemaknya.

Dapat kad birthday dari depa dua.
Custom made lagi. Payiet buat.
Sesiapa yang nak tempah custom made birthday card atau apa-apa card, boleh roger Payiet tau.
Tapi kena bagi masa at least 3 hari laa untuk dia siapkan.

Dan dapat hadiah tudung dUCk.
Hadiah ni saya yang request.
Depa transfer duit hah pegi la beli sendiri gitu.
Tapi awasnya, lepas beli kena hantar whatsapp bukti pembelian.
Hiks.

Terima kasih korang!
Sayang korang sangat.