Blog Maya Dot Com

AdikBeradikTiri

Sanah Helwah Ya Zamihartini!

13 Jun hari tu birthday KakTin yang ke 37 tahun (suka hati letak umur orang hehe) Pepagi saya whatsapp wish sampai Payiet tanjat sebab ala ala menjerit di pagi hari gitu hiks. Memandangkan dah nak puasa, so set nak lepak makan makan sesama. Tapi 3 hari sebelum puasa ni memang saya membz time lunch hour. So decide nak pegi lepas office hari Isnin hari tu. Dan memandangkan juga poket Payiet dan saya agak koyak, so pegi makan kat Lanai je…

Teochew Chendul

Hari tu ajak Kaktin & Payiet pegi Quill Mall. Nak lunch kat Teochew Chendul. Motip lah sangat eja cendol jadi Chendul kan. Hiks. Sini self service. Pegi order kat kaunter, nanti depa hantar food yang dah diorder tu. : : Sepetak suara order cendol biasa : : : : Kaktin tengah diet, so dia order rojak buah saja : : : : Asam laksa saya punya : : : : Payiet makan mee kari : : : : Nangis mak…

Melur & Thyme And Lovely Lace

2 hari lepas birthday saya, 21 Januari, KakTin & Payiet ajak keluar makan. Nak belanja sebab birthday saya tu lah. So lepas office bergerak lah kami ke Nu Sentral. First time saya masuk sini, sokayy la best jugak eh tempat ni. Kami pi makan kat Melur & Thyme. Sian saya tak penah tau pasal restoran ni hehe. Tapi dengan adanya Kaktin & Payiet yang terror bab makan memakan ni, maka semuanya berehhh. : : entrance : : : : dekorasi…

Luncheon Birthday Payiet

29 Disember 2014 roger roger dengan KakTin & Payiet nak pegi Quill Mall sempena nak celebrate birthday Payiet yang dah terlepas berhari hari. Hujung tahun kan, memasing membz gitu gini tu yang asyik tangguh je. First time saya sampai Quill Mall ni. KakTin dok warning Quill bukan kuil. Baiklah mak! Tapi tak sempat nak explore sangat sebab pegi lunch time kan. Ke Sushi King kita yok. Gambar food semua takyah la, dah banyak kali kot tayang kan. Esoknya dating bertigaan…

Kaktin vs KTAR

13hb jun hari tu birthday kaktin. yang ke tutttt. ewah tak payah nak tuttt sangat la kan kaktin? hiks. kaktin tua setahun je dari saya haa. majlis makan makan birthday dipostpone ke minggu depannya iaitu 18hb. memasing pun macam malas nak pikir sangat nak makan kat mana. so decide nak ke midvalley. memula plan nak ke belanga, tetiba birthday girl request nak makan sushi pula. so ke sushi king lah kita. tetengok rupanya hari tu member’s card day. takde ala…

Singkat tapi Menyengat

kemain tajuk singkat tapi menyengat kan. ala ala tajuk album kompilasi rock kapak. tu nama album kat facebook kaktin tu, saya pentiru aje. 12 – 13 april kitorang 3 ketul adik beradik tiri sudah pegi PD untuk aktiviti bbq dan percutian singkat. stay kat kompleks peranginan B**. hari sabtu saya bertolak pukul 12 tengah hari. pi lunch dulu kat kedai nasi campur titiwangsa. pastu baru gerak. jalan sesak sikit kat seremban. pukul 3.30 petang selamat sampai kat PD. singgah beli…

Basil dan Detox

sebelum ke entry cuti cuti penang, saya up entry lite lite je lah dulu yer. hari tu pi makan-makan dengan payiet, kaktin & encik z. payiet dapat durian runtuh, maka nya rezeki harus dikongsi bersama. payiet ni memang aku perasan kalau kata dia dapat duit lebih dari memana sumber mesti dia akan panjang panjangkan pada kami adik beradik. alhamdulillah. semoga murah rezeki kau nyah boleh belanja kitorang seselalu. lokasi kali ni adalah di basil bangsar. walaupun cam selalu je makan…

BerBasil di Bangsar

hari khamis lepas saya dengan adik beradik tiri pi makan kat basil bangsar. makan makan sempena birthday saya yang dah lepas tu la. saya yang request nak makan kat basil. kemain berequest request. korek korek entry lama masa makan kat basil dulu. pun dah setahun berlalu. wujud lagi ke blog saya ni setahun akan datang? cuma Allah yang tahu. : : menu : : oleh sebab memasing macam mengenyang so decide nak order lite lite je. lalu hidangan adalah seperti…

A taste will make u :)

15hb disember hari tu birthday payiet. sebagai kakak kakak tiri yang menggarang tapi baik hati saya dan kaktin pun diskusi nak p lepak mana makan makan. pikir punya pikir saya cakap dengan kaktin jom pegi dip n dip sebab sebelum ni payiet cam ada je sebut pasal kedai ni. so pegi. hari kejadian adalah pada hari khamis. bukan hari jumaat. so pls jangan nak tuduh kata kitorang tak pi solat jumaat pulak. lagi satu, asar paling lewat pun dalam 4.45…

HBB KakDil!

24hb saya MC. demam. tak sihat. batuk kong kong kong. gi klinik jumpa doktor, ambik MC pastu balik rumah cam nak buat apa ini. nampak external hard disk. terus rasa cam nak godek godek gambar lama. ada satu folder namanya Adik Beradik Tiri. banyak gak gambar. saya, kaktin, kakdill, nikol & payiet. gambar treasure hunt, gambar lepak kt the curve, gambar mandi sungai, gambar celebrate birthday, gambar karaoke. oh.. rindunya. ada jugak yang tanya pasal kakdill. ada yang tanya pasal…

Happy birthday KakTin Pon Pon

semalam birthday kaktin keponpon. birthday yang ke 25 tahun katanya. sudahhhh. mengapa kau berangan di sini? pergi kau berangan di sana. sila tambah 10 tahun dari 25 tahun itu. so bincang gitu gini, decide mau makan di chilis bsc. letsss. : : buku menu berwajah baru : : : : mango, pineapple, apple juice : : : : triple play dah ada nama baru. triple dipper : : : : fajita trio : : kaktin beli 3 ketul cupcakes untuk…

Geng Suci Dalam Debu vs Geng Coach

: : beza antara kita : : kitorang 3 beradik tiri ni tak penah medang sama nya pakai handphone. walaupun begitu kami masih gembira #takdekenamengena ni cerita beberapa minggu lepas. tempat makan kat office kitorang ni akan ditutup sementara untuk renovation. ala yang korang selalu nampak saya tweet kupang tu. haaa kupang ni lah. 2 hari sebelum ditutup saya datang awal, breakfast dengan depa depa ni ha. memula kejap je cong ceng cong ceng borak, pastu memasing buat hal sendiri.…

Page 2 of 612345...Last »