Blog Maya Dot Com

AdikBeradikTiri

ChillChilllah!

Chill Chill bukak kiosk baru kat Sunway Putra Mall. Ada promosi buy 1 free 1 selama seminggu. Lepas office ajak la Encik Z pergi. Memula saya ingatkan promosi tu untuk signature drinks diorang je. Tapi rupanya untuk semua drinks. Lalu marilah kita cuba menu drinks baru mereka iaitu Salted Butter Caramel Frappe & Iced Hazelnut Coffee & Cotta. Each RM12.90. Yang Salted Butter Caramel Frappe tu too sweet lah untuk saya. Dan Hazelnut Coffee tu pulak hmmm pahit di tekak…

I Love Yoo!

Taktau la sebutannya I Love Yo yang macam Kami Rappers Yo Yo Yo lagu 4U2C tu atau I Love You. Tapi ejaannya memang I Love Yoo! Tanda seruan lagi ha. Selalu tengok KakTin update kat socmed ia, lalu paksarela ia bawak saya dan Payiet ke situ. Lokasi di SPM sana. Ground floor. Kedainya pun kecil simple je. Signature dish ia adalah bubur nasi dan cakoi. Tapi depa tak panggil cakoi. Depa panggil Yoo Tiao. So wajib cubalah buat pertama kali…

Sendayan

2 April hari tu saya pergi jalan-jalan ke Sendayan. Objektif melawat kawasan rumah orang ada ada. Ingatkan si tuan rumah, Kemal ada. Rupanya ia balik kampung. 2nd tuan rumah, Payiet je yang ada. OK la tu. Keluar rumah pukul 9 pagi camtu. Singgah breakfast kat Mcdonalds Sungai Besi nun. Ingat nak makan cakoi tu tapi eh eh takde pulak. So end up ambik Fillet o Fish je lah. Perjalanan ambil masa dalam 2 jam gak la. Highway sesak sebab ada…

#MayaTurns38 : Adik Beradik Tiri

Hari yang sama saya belanja RSA, petang tu roger KakTin & Payiet ajak mengopi jap kat cafe sebab nak bagi depa rasa kek soda bandung yang sedap itu. : : Walaupun letak kek dalam tin biskut dan mencomot, tapi the thoughts that count. Kan? : : Di hari lain pula, kami breakfast sesama kat Pinang Masak. KakTin dah pergi berkali-kali lalu wajiblah diracun kami ini untuk cuba masakan di sana. Gigihla saya sampai office sebelum 7.30 pagi ha. KakTin kata…

Sepiring

Cerita di satu hari di waktu makan tengah hari. 3 Beradik Tiri ke Sunway Putra Mall. Konon taknak makan tapi tiba-tiba termakan pulak hehe. Tu tetiba tu sebab nampak Restoran Sepiring. Masing-masing tak pernah makan kat sini so lets lah try. : : Food selection ada banyak. Dan ni antara menu utama : : : : Kalau ambik set boleh dapat drinks dan dessert : : : : Orange Passion & Ice Peach Tea : : : : Tengok dalam…

Simple Life Healthy Vegetarian

Selalu je lalu lalang depan restoran Simple Life ni tapi tak pernah terfikir nak try makan kat sini sampai la satu hari tu dapat brochure pastu tengok menu nya eh macam menarik jerrr. Lalu ajak lah Kaktin & Payiet gi lunch kat Sunway Putra sana. Simple Life. Healthy Vegetarian. Jangan khuatir, ianya halal. : : Buku menu : : Kami order campur campur supaya boleh rasa sorang sikit. Tapi kuasa veto di tangan saya sebabnya saya yang ajak hehe. Oleh…

The Manhattan Fish Market

Ada satu weekend tu hari Sabtu Encik Z kata dia nak keluar pergi Sunway Putra, nak riki kasut. Memula saya macam malas nak ikut sebab dah petang, tapi last last ikut jugak hehe. Memang ingat nak pergi kejap je, sebelum Maghrib nak balik. Tapi dah alang alang kat luar ni saya ajak Encik Z makan je lah terus. Terus lah lajak sampai lepas Maghrib ha. Lalu depan The Manhattan Fish Market. Rasanya berzaman dah kot kitorang tak makan kat sini.…

Subway

Last pernah up entry makan Subway kat ENTRY NI. Punyalah lama nya. tahun 2010 kau. Masa ni saya tak bertudung pun lagi ha. Takpe, mari kita up entry baru cara cara nak order Subway bagi yang tak reti dan tak berkeyakinan macam saya ni wakakaka. Roger KakTin & Payiet, jommm pi makan Subway. Meredah la kami ke Quill Mall sana. KakTin ditugaskan untuk order. Saya snap gambar untuk tatapan dan panduan di masa depan hehe. : : Pertama tamanya perlulah…

Sebelum Pulang

Payiet & Kemal nak gi IKEA. Eh eh sibuk la saya pun nak ngekor jugak hehe. KakTin naik dengan depa, so nak taknak kena ikut jugak la kan. Rumah yang Kemal beli dah siap, so dia dalam proses deko deko la ni. Sama la dengan KakYa awak ni. Tapi bezanya rumah KakYa masih dalam proses pindah milik. Tapi takpe kita pasang angan angan dan berangan dulu takpe kann. : : Perbincangan serius untuk memilih kerusi komputer : : : :…

Birthday Breakfast di Rimba & Rusa

Minggu weekend birthday saya iaitu pada 23 Januari, saya dan adik beradik tiri plus Kemal & Encik Z sudah berjanji janjian mau birthday breakfast. Kami ke Rimba & Rusa di Kota Damansara sana. Plan nak gi makan makan ni actually dah lama jugak. Memang niat saya nak belanja depa pun. Tapi nak cari date yang semua orang available punya lah payahnya hah. Mandang semua orang pun free di minggu itu, lalu rancangan pun diatur. Birthday breakfast merangkap belanja dapat duit…

Happy 33rd Birthday Payiet!

15 Disember 2015 hari tu birthday Payiet yang ke 33 tahun. Tengah hari semua pun free, so ayuhlah ke Sunway Putra Mall untuk sesi makan makan. Kang sat g tunda tunda, semua busy, langsung plan ke laut dalam. Makan kat Absolute Thai. Segala jenis makanan yang diorder adalah seperti dibawah. Saya makan Vietnam Soup tu. Nama sebenar tak ingat dah. Macam biasa, resit dah dicampak entah ke mana. Payiet makan laksa. KakTin makan kerabu mangga. Share pulut mangga bersama sama.…

Boat Noodle Sunway Putra Mall

Hangpa tau dak Boat Noodle dah bukak kat Sunway Putra Mall? Taktau? Ni kami nak habaq mai lah ni. Eh habaq mai kah? Ke Habaq pi? Ginilah romannya orang utara celup. Hiks. Tak kisah la mai ka pi ka, so korang yang belum penah try Boat Noodle macam Payiet tu, *jeling Payiet boleh lah ke Sunway Putra Mall. Takyah sesusah ke Publika yang parkingnya punya la hazab. Boleh beralih arah ke Sunway Putra Mall k. : : Inilah kedainya :…

Page 1 of 612345...Last »