Blog Maya Dot Com

Grow Your Ideas Into Results

Hari Ahad sampai KL dari Surabaya, esoknya 10 April terus kena attend course 2 hari kat Sasana Kijang. Ala-ala dejavu sama macam last year masa saya pergi Perth. Tapi sokayy sebab course ni best sangat! Tajuknya seperti di atas. Ada pulak geng so memang takde rasa mengantuk ke apa. Cikgu bernama Encik Ahmad Tifley yang kami panggil Cik Mat. Basically Grow Your Ideas Into Results ni untuk support group. Kekira macam maksudnya semua orang punya hak untuk menyuarakan pendapat masing-masing.…

AR & FSPSR Appreciation Lunch @ Rebung

Tahun ni saya terlibat secara tak langsung dengan AR & FSPSR. Tapi tak la sejitu macam tahun-tahun sebelum ni. Kali ni cuma jadi usher, jaga registration dan susun-susun sahaja. Selesai event, dapat invitation dari committee untuk lunch kat Restoran Rebung. First time saya sampai yang kat Bukit Aman ni. Dulu yang kat Bangsar saya pernah pergi sekali masa event Treasure Hunt bloggers. : : Sampai-sampai tengok ada nasi ulam!! Terus menggelupur cecepat ambik pinggan. Rindu nasi ulam Mama buat :…

National Personal Assistants, Secretaries & Administrators Seminar 2017

Masuk bulan 4 ni biasalah, Bulan Setiausaha. Memandangkan tahun ni takde internal course untuk secretary, so saya diarahkan oleh Kak As untuk attend course luar. Tajuk seperti di atas. Lokasi di Eastin Hotel sana. Pepagi alam dah sampai sebabnya Encik Z nak masuk office pukul 8 kan. So kena lah hantar saya awal lagi dari itu. Saya peserta pertama sampai hehe. Saya pakai baju baru. Kain tu hadiah dari Kak Wan. Pembukaan oleh 4 orang gadis-gadis muda ni ha. Ingatkan…

Sendayan

2 April hari tu saya pergi jalan-jalan ke Sendayan. Objektif melawat kawasan rumah orang ada ada. Ingatkan si tuan rumah, Kemal ada. Rupanya ia balik kampung. 2nd tuan rumah, Payiet je yang ada. OK la tu. Keluar rumah pukul 9 pagi camtu. Singgah breakfast kat Mcdonalds Sungai Besi nun. Ingat nak makan cakoi tu tapi eh eh takde pulak. So end up ambik Fillet o Fish je lah. Perjalanan ambil masa dalam 2 jam gak la. Highway sesak sebab ada…

#Kita Kawan Lah

Berjanji-janjian nak lunch dengan Ita sebab lama tak lepak borak-borak dengan ia. Nama je satu office tapi masing-masing busy dengan urusan sendiri. Biasalah tu kan. Makan kat cafe. Masa tu ada promosi aiskrim vanilla Butterscotch. Sedappp. Saya repeat 2 kali esoknya ha. Ita upload gambar makan berdua tu kat FB. Pastu komen mengomen dengan Atie, Syikin & Kak Diella. Semua pun nak jugak lunch together-gether. So set lah. Kalau takat komen-komen kat FB takde tindakan, memang takkan jadi lah ye…

Happy 47th Birthday Kak Gee!

Happy 47th Birthday Kak Gee!

19 Mac Ahad birthday Kak Gee. So hari Isnin tu keluar lah lunch bertiga-tigaan dengan Kak Lin. Memang saya dah ditugaskan beli kad, hadiah dan cari tempat untuk lunch. Fikir punya fikir, ke Swensen’s Sunway Putra Mall lah kita. : : Crispy Cornflake Chicken saya punya. RM26.90. Sedap! : : : : Sphagetti Aglio Olio RM18.90 : : : : Spicy Seafood Pasta RM27.90 : : : : Iced Latte RM8.90, Iced Coffee RM7.90 & Mango Lychee RM14.90. Sedap Mango…

Grind 22

26 Februari attend wedding Bila, sepupu abang Man, merangkap husband Kak Gee. Bila ni dulu ex staf B** so saya kenal lah. Oleh sebab lokasi kejadian dekat je dengan rumah so macam tak patut pulak kalau tak pergi. Lokasi kejadian di Danau Kota sana. Sampai-sampai jumpa orang tua pengantin dan terus makan. Tak lama kedengaran suara orang tengah berduet nyanyi. Ingatkan Bila berduet dengan husbandnya, tapi jenguk tengok la Abang Man rupanya. Sedap suara dedua. : : Kak Gee, pengantins,…

Our 7th Anniversary

Dalam perjalanan balik sempat lagi melencong ke Freeport AFamosa Outlet. Saja la lagi konon nak cari barangan winter. Try la kat 2,3 kedai kasut, sweater segala. Tapi susah nau nau nak cari yang berkenan di hati. Tu yang akhirnya beli kat UT jugak tu. Sila rujuk entry KAT SINI. Dan sebenarnya 5 Disember tu ialah ulangtahun perkahwinan saya dan Encik Z yang ke 7 tahun. Memula konon nak pergi makan kat area Cyberjaya, tapi kendian tu masing-masing macam malas. So…

Surabaya

Assalammualaikum semua, Insya Allah esok saya akan bertolak ke Surabaya untuk sesi cuti-cuti luar negara. Normaya dan Indonesia berpisah tiada. Sebelum korang nak kecam, kakak ostajah nak bagitau sesiap ni. Tiket Surabaya ni kakak dah beli lama tau. Kakak beli 9 Mac 2016. Dengan harga cuma RM207.84 return untuk 2 orang. Murah kan kan kan. So jangan kecam ya… Doakan saya dan Encik Z selamat pergi dan pulang ya. Terima kasih korang 😉 Saya balik hari Ahad nanti. Isnin dengan…

Muar, Johor : JJCM

Muar kan terkenal dengan Mee Rebus nya kan. So wajib lah kita cuba mee rebus di Muar ini. Saya memang dah google dah mana mee rebus yang famous. Iaitu Mee Bandung Abu Bakar Hanipah. Susah nak dapat parking kat sini tapi alhamdulillah kebetulan ada satu kereta nak keluar. Maka dapatlah kami park bebetul depan kedai. Terus je lah order. Mee Rebus 2. Soto 1. Satay 1. Masa tu owner kedai pun memang tengah duduk kat kerusi sebelah table kitorang tu.…

Muar, Johor : Muar Traders Hotel

Saya memang dah plan nak tidur kat Muar ni 1 malam sebab nak JJCM kononnya. Google cari hotel, nampak Muar Traders Hotel ni je yang macam semenggah dan dekat dengan town. So booking la. Harga tak ingat. Sorry…… Sebab booking via phone dan bayar pun guna cash. Resit dah campak mana tah. Ambil satu bilik dan tambah extra bed. Bilik ok la, luas dan selesa. Actually hotel ni dalam satu bangunan. Ada campur dengan company lain dan ada a few…

Sanrio Hello Kitty Town – Souveniers

Ni gambar-gambar yang saya beli. Boleh download dekat website picair.com. Patutnya ada 5 keping gambar tapi sekeping lagi tu saya tak nampak code numbernya. Lepas dah expired baru la perasan kat resit pun ada. Ceh. Singgah kedai souvenir. Cecomels semua ha. Geram tengoknya. : : Encik Z belikan Yaya patung ni. Untunglaaaa : : Beg-beg ni lawa sungguh. Tapi bila tengok harga amboi amboi amboi, mahal sesungguh. Konon nak jugak la belikan untuk Yaya. Kensel kensel. : : Lawa beg…

Santrio Hello Kitty Town – Show & Parade

In between buat aktiviti dan masuk Hello Kitty House semua tu, memang akan ada jadual persembahan dan parade. Macam saya bagitau, kena sentiasa alert dengan jadual yang disediakan. Ada show menari, menyanyi, jawab soalan. : : Bersiap sedia nak tunggu performance Barney & Friends : : : : Excited!! Seronok la dapat nyanyi sama dan ikut step depa berjoget : : : : Lepas tu semua karakter keluar. Best pliss : : : : Persembahan dari Hello Kitty & Dear…

Page 4 of 242« First...23456...1020...Last »