Blog Maya Dot Com

Naelofar TTDI

Jumaat, lunch time, 15 September 2017. Dah plan dengan Atie, Syikin, Nadia & Husna nak pergi Naelofar TTDI. Last minute Nadia tak dapat join. Syikin pun memula kata tak dapat ikut. Tapi tengah saya tunggu Atie & Husna ambik kereta, setiba-tiba Syikin call kata nak ikut jugak. Hah tak pasal saya kerah cepat sikit jalan tuuuuuu. So berempatlah kami ke Naelofar TTDI. Ceritanya Atie yang nak cari tudung. Ada kenduri katanya. Ngada nak jugak Naelofar kan. Ni first time saya…

Selamat Pengantin Baru Lyn!

Bila dengar je perkhabaran kata Lyn nak menamatkan zaman single nya, berbunga-bunga hati saya. Alhamdulillah, Lyn dah berjumpa cinta sejatinya. Roger-roger dengan Amy & Kak Red nak together-gether ke Klang sana. Being Normaya, tetaplah kelewatan jugak. Tapi tak selewat Kak Red lah hehe. Amy sampai paling awal. Tapi nasib jugaklah macam ada seat kosong-kosong, so tak terasa sangatlah menunggu Kak Red. Yer la, kalau ada orang nak duduk makan, dan kau pulak dah habis makan, takkan nak buat muka toya…

#BangkitBersama #KitaJuara

29 Ogos 2017 saya cuti. Konon nak buat macam-macam urusanlah. Tapi bangun tidur pun dah lewat, keluar pun lewat. So, 1 urusan je lah dapat selesai. Pergi PNB sebab nak update nombor akaun/handphone. Kan sekarang ASNB tu semua dah tak pakai buku dah. Nombor akaun dah tukar kan, so kena update nombor handphone kat kaunter. First time saya pergi bangunan HQ PNB ni. Encik Z drop kan saya dengan Yaya. Saya pun pergi lah kat kaunter depan tu nak ambik…

Cuti-cuti Pulau

9 September Sabtu, saya ada program kat Lanai Kijang. Program mempertahankan diri wanita yang kependekannya ialah Protek-Nita. Ni nanti kalau rajin saya cerita lah kat blog yer. Kalau takde tu, tak rajin la hehe. Lepas habis program dalam pukul 2 petang camtu, lepak makan kat Lanai jap. Tup-tup dapat message dari Kak As kata dia on the way. Dapat la lepak kejap melepaskan rindu dan update gossip-gossip terkini di RSA hehe. : : Kak As & Abang Nuar yang ceria…

LIS

4 September hari jadi Lynda. Selain dari Ernie, birthday Lynda memang saya ingat tanpa perlu notification dari Facebook 🙂 Saya wish dalam whatsapp. Lepas tu borak-borak nak jumpa bagai, biasalah kan dengan keadaan masing-masing sekarang, bukan senang nak jumpa. Lynda tanya Khamis free tak. Dia cuti, so boleh lah jumpa kejap. Lynda turun KL dan kitorang jumpa kat Kupang je. Tak boleh nak bawak pergi cafe sebab Lynda bawak anaknya Chacha. Lynda, sahabat yang saya kenal dari seusia 16 tahun.…

BNM Annual Dinner 2017

Acara 2 tahun sekali kembali lagi. Tahun ni takde Family Day, jadi adalah Annual Dinner. Seperti biasa, takde aral melintang, kami suami isteri pegi je lah. Memula macam dah sentap tau sebab kena pergi malam kedua. Actually saya tak kisah pun malam ke berapa, tapi sebab malam pertama artis jemputannya, Awie. Malam kedua pulak, Amy Search. I want Awie! I don’t like Amy. Nasib baik la Kak Zai tak kisah nak tukar. Rasanya dia ingat jasa saya dulu kot. Kisahnya…

Durian McFlurry

Hari tu kan sibuk fenomena Durian McFlurry Mcdonalds. Amboi fenomena kata kau Normaya. So saya pun tak ketinggalan lah nak try. Pegi-pegi asyik stok takde la, mesin rosak lah, tunggu lagi 1 jam lah. Fedap lah sis lalu tidak menaruh harapan lagi. Pastu terbaca komen Suapi kat Facebook kata kt Mont Kiara still ada lagi. So dengan penuh semangat ajak la Encik Z pegi sana. “Aiskrim durian dah takde stok, Kak” Sob sob sob.. sedih. Lalu up lah status di…

Pattaya, Thailand : Kap kun kap

Hari terakhir di Pattaya. Kan buffet breakfast sampai pukul 12 tengah hari kan, jadinya saya cadangkan pada Masy supaya kita makan lewat. Boleh la menampung perut lama sikit. Kang breakfast awal sangat kang cepat pulak laparnya. : : Makan nasi gaul-gaul letak telur. Dengan sup tomyam : : : : Susu penuh krim : : Sebelum turun makan memang dah pack kain baju apa semua, so naik bilik just tunggu masuk waktu solat Zohor, lalu sekalian solat. Biasalah kan patut…

Pattaya, Thailand : Sekitar Hotel

Balik bilik tengok ada towel bentuk angsa pulak. Olololo omey omey angat nih. Mandi, solat rehat apa semua sambil bincang-bincang nak buat apa sat g. Lepas bincang gitu gini so ok lah, nak jalan-jalan sekitar hotel je. Ikutkan dalam itinerary nak pergi Walking Street. Situ tempat happening la ada pasar malam la apa semua. Tapi setiba-tiba kitorang macam malas sebab kat sini takde tuk tuk yang motosikal tu. Takut pulak nak naik yang jenis mini van tu. : : Flipper…

Pattaya, Thailand : Wat Phra Yai

Kalau ikut dalam itinerary asal, nak pergi Wat Phra Ryai ni last day, iaitu keesokan harinya. Tapi memandangkan ada masa lagi, so Masy kata ayuhlah kakak kita habiskan semua hari ni. Esok boleh bangun lambat bersantai-santai. Hmm.. baiklah. Wat Phra Yai yang juga dikenali sebagai Big Buddha Hill merupakan salah satu tarikan pelancong di Pattaya. Ia juga merupakan kuil Buddha yang terbesar di wilayah Chobunri di Thailand. Kuil ini menjadi pilihan penganut agama Buddha untuk datang berdoa dan memohon hajat.…

KB

Assalammualaikum dan selamat pagi semua.. Kita hold kejap entry Pattaya yer (asyik hold je bila nak siap entry lain ntah ler) Sebab hari ni saya bercuti. InsyaAllah pagi ni flight saya ke Kota Bharu, Kelantan. Naik Malindo kat Subang Airport. Nervous dan excited sebab ni first time nak pergi Kota Bharu. Saya pernah pergi Kelantan lamaaaa dulu masa hantar Adil sambung study kat IKM Pasir Mas. Rasanya masa tu tahun 2001 tak silap. Eh pernah gak pergi Dabong dengan Apau,…

Pattaya, Thailand : Floating Market

Seterusnya, kami ke Floating Market. Dekat je pun dengan Love Art Park tadi tu. Masa mula-mula tersilap hantar tadi dia hantar kat entrance lain. Yang ni dia hantar entrance lain pulak. Bayaran masuk untuk 2 orang THB200. Lepas convert dalam RM38 camtulah. Kena tukar tiket yang dibeli online kat kaunter. : : Kena cop kat tangan macam masuk club. Tapi cop pun ala ala segan mati tak mahu : : : : Kelihatan bendera Malaysia di situ : : :…

Page 4 of 270« First...23456...1020...Last »