Blog Maya Dot Com

Melaka : Selat Horizon Condo

Bab cari mencari hotel ni biasalah, memang kerja Mommy la kan. So macam biasa google la sana sini sebab nak cari apartment yang ada 3 bilik. Jumpa Selatah Horizon Condo ni yang letaknya di Pantai Klebang. Memula book via booking.com tapi lepas tu terus deal dengan owner je. Harga booking.com RM350 kot tak silap. Tapi kalau direct dengan owner dia boleh bagi RM320. Masalahnya bisnes card owner tu pun mana dah tah saya campak huhu. Condo ni ada 3 bilik,…

Melaka : Roti Canai Kayu Arang & Alif Dalam 7 Dimensi

Hai semua.. he he he.. tetiba gelak kan..tu gelak gemuruh namanya. Sebabnya, saya baru nak merangkak-rangkak update cerita tertunggak berbulan lamanya ni. Cerita jalan-jalan ke Melaka lepas AidilAdha hari tu. AidilAdha bulan berapa hari tu? Yer.. pandai anak-anak semua. Bulan September. Makanya hashtag jangankejikakakok. Minggu AidilAdha, hari Jumaat tu 16 September 2016 hari Malaysia. Saya memang dah susun plan memolek gitu gini, so arahan diberikan kepada Encik Z dan anak-anak supaya sila patuh pada perancangan yang Mommy dah susun ini.…

Dia Semanis Honey Teater Muzikal

Masa dapat tau ada teater Dia Semanis Honey Muzikal ni terus la tergedik nak gi nonton. Bukak website tengok mak aihh sekelip mata ni seat dah full. Ingat nak pergi tengok hari Jumaat lepas kerja, tapi dah full gini kena la gi hari Ahad. Hari Sabtu ada tapi seat atas nun sayup. Orang memang meramai. Gamak semua pun looking forward nak nonton. Memang best lah. Kakak ostajah bagi 5 bintang. Both Aliff Satar & Siti Nordiana berlakon nyanyi semua best…

Yaya Tingkatan 1

Sepatutnya nak up entry Hari Anugerah Kecemerlangan Yaya dulu, tapi sebab gambar campur baur dalam GoPro, so takpelah, kita up je la cerita yang dah ada gambar nya yer. Korang pun tak kisah kan saya up cerita mana 1 dulu. Janji saya update. Kan? Walhal korang semua dah tak blogging dah. Sentap bila tengok list semua pun tak berupdate. Napa korang ni? Napa taknak jadi blogger dah? Why? Matikla tersasar dari tajuk. Hiks. Minggu pertama Januari 2017 tu saya ambik…

Recognition

Macam biasalah hujung tahun mesti ada Recognition Program RSA. Kali ni buat kat Dinar Matahari. Tarikh kejadian 8 Disember 2016. Tema biru putih. : : Doorgift berupa bekas makanan tipuware hehe : : Ada acara tukar-tukar hadiah. Kena beli barang harga tak kurang dari RM20. Then nanti cabut nombor tengok la siapa dapat hadiah siapa. Ni bawah ni hadiah saya nak bagi orang. Lupa plak nak snap dulu apa dalamnya. Saya beli set mandian kat Mitsui Outlet sana. Set mandian…

Baru Dapat Berkumpul

Biasanya bulan December la kami sekeluarga berkumpul gi jenjalan sesama. Tapi memandangkan saya 3 beranak cuti lama pergi Korea tu, so tak dapatlah nak gather gather. Depa semua gi bercuti ke Penang. Jeles je tengok. Sebelum Mama & Yaya balik Taiping, Kaklong sekeluarga je la datang KSU. Adil sekeluarga tak dapat datang sebabnya Yana dah balik Melaka. Sekolah belum bukak tapi biasala ada meeting cikgu cikgu semua. Walaupun rumah masih tak habis kemas lagi, tapi buat-buat tutup mata je la…

Selepas Balik Korea

Lepas balik Korea tu kocoh-kocoh la nak selesaikan segala mala urusan. Nasib la saya ada balance cuti lagi sehari. So ambik half day half day. Khamis pulak saya MC, kena food poisoning hebat gila. Cirit birit dengan muntah teruk. Bayangkan muntah dengan berak serentak. Kau rasa????? Lemah lembik longlai dibuatnya. Salah satu urusannya ialah nak selesaikan rambut Yaya ni ha. Dia kan tetiap tahun buat relaxing. Tahun ni kami bincang-bincang, tukar fesyen. Marilah kita kerintingkan ia. Pegi kedai biasa kat…

Yaya Turns 12 @ TTT

Ingat lagi tak ENTRY NI? Konon kan saya kata nak celebrate birthday Yaya proper kat KL kan, tapi nan hadoo jugak propernya. Busy gitu gini dengan urusan nak gi Korea tu kan. Pulak tu, adik beradik saya lain semua pun takde kat KL. Depa balik Taiping. Sudahnya gi makan-makan biasa je lah. Yaya nak makan Pavlova, so bawak ia pergi Tim’s Teapot Terrace kat Melawati sana. Ni kali ke 2 saya makan kat sini. Entry lama KAT SINI. Semua macam…

Sebelum Pergi Korea

Saya compilekan je lah aktiviti-aktiviti saya 3 beranak sebelum pergi Korea. Dah snap gambar semua kan, so update je lah. Buat IC Yaya kat UTC Sentul. Ikutkan dah lewat lebih sebulan gak. So kena la bayar denda RM10. Masa IC nak siap, staf kat kaunter tu tanya. “Tarikh nikah bila?” “Saya dah berpisah dengan bapak dia. Nak kena bagitau tarikh nikah jugak ke?” “Habis tu siapa?” juih bibir pada Encik Z yang tengah duduk “Suami. Saya dah nikah lain” Diam.…

Glamz of Bollywood @ Hi Tea Puspanita Kijang 2016

Ni cerita tahun lepas ni. 9 Disember 2016. HiTea Puspanita Kijang. Rasa sejak saya masuk B** ni macam tak pernah miss je hi tea ni. Biasanya depa buat dalam bulan September, Oktober gitu. Kali ni terlajak pulak buat bulan 12. Tempatnya di Lanai Kijang sana. Tema kali ni Glamz of Bollywood. Kemain lagi kan. Saya takde la bertema temanya. Cuma pakai baju baru je la hiks. Baju sepasang dari @byfatinsuhana . Doorgift berupa beg kecik comel di bawah. Tak silap…

Perth : Kesimpulannya

Akhirnya yey! Entry terakhir cuti-cuti Perth, Australia! *kesatpeluh OK sampai la kita ke entry penutup dan kesimpulan ya. Kalau nak ke Australia kena buat visa tau. Ni negara kedua lah yang saya pergi, yang kena buat visa. First dulu masa saya pergi Yangon, Myanmar. Tapi harga visa ke Australia ni murah je. Cuma RM20 je dan tak perlu susah payah nak pergi embassy ke apa. Urusan visa ni Lyn yang settledkan. TQ Lyn! Sebelum pergi saya email pada embassy maklumkan…

Perth : Thank You!

Transport dari Kings Park ke airport Ima yang tolong uruskan. Nanti la saya korek resit kot ada berapa yang kitorang kena bayar. Lupa sudah. Tapi ownernya ialah orang Melayu kita yang duduk kat sana. Sebelum balik sempat Ima bekalkan kitorang coklat ni ha. Aduh duh duh.. Baik betul lah dia. : : Terus wrap beg AUD10 : : Terus check in dan drop luggage. OK la orang tak ramai sangat kat kaunter. : : Ima suruh try air ni. Air…

Perth : Kings Park

Hari terakhir di Perth. Bangun pepagi packing siap apa semua. Nangis saya nak sumbat sweater Australia 7 helai kot! Heee.. Terus je check out dan tinggal beg kat reception. : : Tunggu  bas nak ke Kings Park. Kemain ceria memasing warna oren kuning bagai : : : : Duduk sebelah anak mat salleh yang kemain comel petah : : Bas yang kitorang naik tu tak berhenti kat belah dalam, makanya kena la menapak. Kalau nak bas yang masuk ke dalam…

Perth : Murray & Hay Street

Dah kenyang makan, ayuhlah menyusuri Murray & Hay Street. Menyusuri sambil cuci-cuci mata keluar masuk kedai. Takde plan nak beli apa pun kat sini. : : Budak gembira dapat beli barang Pandora : : : : The Margaret River Chocolate : : : : Kejap rasa nak beli, kejap rasa taknak. Ujung-ujung tak beli pun hehe : : Saya dengan Amy melepak tunggu depa bertiga sambung shopping lagi. Lepas tu kitorang bukak map konon nak cari restoran halal yang berdekatan,…

Page 4 of 222« First...23456...1020...Last »