Blog Maya Dot Com

CNY Celebration

15 Februari hari tu ada CNY celebration kat office. Seperti kebiasaan, berlangsung di Lanai sana. Biasanya kalau ada acara makan-makan ceni, saya selalu pergi lewat. Tapi tahun ni rasa macam nak pergi awal pulak, nak tengok performance. Setelah mendapat pelepasan dari Kak As, maka pukul 12 tengah hari berdesup lah ke Lanai sana. Tahun ni takde table dalam MPH. Konsep makan ala-ala cocktail gitu. : : Lama tak jumpa Apau. Siapa yang baca blog saya lama-lama dulu tau la saya…

Karnival Kewangan 2017

Awal tahun hari tu ada Karnival Kewangan bertempat di PWTC sana. Rasa macam julung-julung kali jugak diadakan ni. Lepas dapat permission dari Kak As, saya pun pergilah ke sana dengan KakTin dan Intan. Ramai la kawan-kawan office yang terlibat secara langsung dengan event ni. Terjumpa lalu say hai hai dan bye bye gitulah. Pusing-pusing dan baca info. Lepas tu ada mini games. Lepas tu duduk depan main stage tengok artis hehe. : : Naza aka Warda : : : :…

Rizq Iskandar 

Cuti CNY hari tu korang ke mana lah? Mesti jalan sakan ni kan. Saya tak ke mana memandangkan 2 bulan berturut-turut gi travel kan. Dah la jauh-jauh tempatnya. Duit pun dah susut. So duduk diam-diam sudah. Dapat jemputan dari Ida, jiran satu kondo, majlis aqiqah anak nya, Rizq Iskandar. Takde ke mana, so keji lah kan kalau tak datang. Sebelah blok je kot. Tapi majlis ni dibuat di dewan bawah blok. Lagi senang takyah nak naik lif bagai. Orang yang…

#MayaTurns38 : Pavilion

Biasanya bulan Januari memang saya akan keluar dating dengan Masy. Birthday saya bulan 1, birthday dia pun bulan 1 gak. So konon-konon sama meraikan gitu. Rutin biasa, pergi makan.. pergi nonton movie.. window shopping.. dan mengopi. Itu je la hehe. Dan mesti keluar awal pagi. Sama ada ia turun KL, atau saya turun Shah Alam. Tahun ni terlambat sikit datingnya sebab masing-masing membusy di bulan istimewa itu. Tapi better late than never. So berjumpalah kami di hari Thaipusam 9 Februari…

#MayaTurns38 : Bairavaa

Dah ketinggalan sangat saya ni nak nonton filem terbaru Vijay. So google la cari kat mana yang still main filem Bairavaa ni. Ada kat Brem Mall, Kepong je. So berdesup la ke sana. Dekat je pun dengan Sentul. First time saya sampai Brem Mall ni. Saya bayangkan owner dia orang India. Boleh? Sebab Brem.. hmm macam dekat-dekat dengan nama Prem. Hiks. Beli tiket, pastu brunch. Ada satu kedai makanan Thailand kat tingkat bawah. Lupa dah nama kedai nya. Terus order.…

#MayaTurns38 : Adik Beradik Tiri

Hari yang sama saya belanja RSA, petang tu roger KakTin & Payiet ajak mengopi jap kat cafe sebab nak bagi depa rasa kek soda bandung yang sedap itu. : : Walaupun letak kek dalam tin biskut dan mencomot, tapi the thoughts that count. Kan? : : Di hari lain pula, kami breakfast sesama kat Pinang Masak. KakTin dah pergi berkali-kali lalu wajiblah diracun kami ini untuk cuba masakan di sana. Gigihla saya sampai office sebelum 7.30 pagi ha. KakTin kata…

#MayaTurns38 : RSA

Kebiasaannya memang waktu birthday saya, saya akan belanja department. Bila lagi nak belanja kalau tak waktu ada occasion gini kan. Takkan manjang nak makan orang belanja je kan. Sekali sekala kena kita la belanja pulak. Lagipun setahun hanya sekali merayakan hari yang mulia ini. Rendang ayam, pulut kuning, kuih ketayap dan popiah sira saya order dari @fzcafe Creme Caramel order dari @mr.caramell Dedua ni saya dah biasa order dah. Kek pulak first time order dari @cikkiah Sebab tak tahan dok…

AGJC Family Day 2016 Part II

Selesai program dalam pukul 11 pagi camtu, lepas tu semua bertebaran meneruskan aktiviti masing-masing. Encik Z nak berehat katanya. So saya pergi jalan-jalan dengan Nisa & Rasyad. Diorang nak naik Vuvuzela. Aha sila lah, saya tunggu bawah je. Memang tak ah nak naik nya. Diorang naik kapal bawah ni jugak. Saya mampu tengok je la. Pernah dah naik dulu kala. So memang tau dah hazabnya cemana. Lepas tu kitorang naik train jalan-jalan keliling. Turun kejap tang sini, turun kejap tang…

AGJC Family Day 2016 Part I

Rentetan dari ENTRY NI. Amboihh berjangguitt nak update ntah apa yang diperam ntah dak Normaya ni. Makanya pepagi alam 27 Ogos tu bergerak lah saya ke Sunway Lagoon sana. Oleh sebab sampai awal dan dah tau parking mana yang ahcunnya, dapatlah park kat sebelah parking VIP. Jangan kecam kakak. Tugas utama saya jaga registration counter, so siap-siaplah set kan tempat register segala. Dan menunggu la ketibaan semua orang. Dah selesai register segala terus lah masuk ke dalam. Opening gambit merupakan…

Grand Alora Hotel. Gerbang Percutian Hebat di Alor Star!

Assalammualaikum korang, Siapa yang dah lama baca blog saya mesti tau saya ni kaki jalan. Suka tidur hotel sana sini. Saya snap gambar dan buat simple review. Untuk entry kali ni, saya nak share pasal sebuah hotel yang menarik dan best yang boleh korang stay jika berkunjung ke Alor Setar, Kedah. Tapi, sebelum kita bercerita pasal hotel ni, jom kita tengok sikit tarikan kat Alor Setar ni. Alor Star merupakan ibu negeri bagi negeri Kedah dan terletak di utara Malaysia.…

Melaka : Singgah sebentar

Melepak kejap kat Starbucks pekena ice blended sebelum meneruskan perjalanan. Takde dah ke mana dah. Nak terus balik KL so kita bagi Encik Z mengopi dulu. Takut kang mengantuk di pertengahan jalan. : : Wajib singgah beli belacan, keropok, asam dan macam-macam lah : : : : Singgah jugak kat Mitsui konon nak cari barangan winter : : : : Coat bulu bulu : : : : Kepala besar! Pakai sweater ketat tang kepala. Sian : : Beli 2 benda…

Melaka : The Shore Sky Tower

Dari rumah parents Yana, kami singgah di The Shore Sky Tower. Ni semua pengaruh instagram la ni. Berpusing-pusing jugak nak cari building dan masuk parking. Lepas tu nak cari lif pun macam keliru jugak, dan hampir sesat jua huhu. Harga tiket RM25 dewasa. RM18 kanak-kanak. Boleh pergi website depa http://skytower.theshoremelaka.com/index.php/tickets Kaklong, Mama dengan Aisya tak naik sebab Aisya tidur masa ni. Masa lalu kat bawah ni gayat jugak laaa. Tapi syok la cantik tempatnya. Berangin ja. Si ayah yang rajin…

Melaka : Majlis Aqiqah Nurul Mawaddah

Tujuan utama ke Melaka ni sebab nak attend Majlis Aqiqah anak Adil & Yana, Nurul Mawaddah. Last jumpa dia masa AidilFitri hari tu. Ni dah 3 bulan dah dia. Siap-siap dari condo. Mintak Kaklong tocang lekatkan rambut Yaya. Kemain 3 beradik ni berkebaya bagai. Saya tak pakaikan Yaya baju kurung sebabnya lepas ni nak gi jalan-jalan lagi. Blouse hitam kitorang tu sedondon beli sama kat Poplook. Yaya dah boleh pakai dah saiz baju dewasa, ambik saiz XS atau S. Sampai…

Melaka : Mi Sup Tengkera, Coconut Shake Klebang, Asam Pedas & Kacang Phool

Matiklaa tajuk makanan kemain panjang. Nampak nau tembolok besar, rancak nak makan je haaa.. Lepas check in condo dan sebelum mandi kolam tu saya keluar dulu cari makan. Nak pekena Mi Sup Tengkera aka Mi Bodoh kata orang Melaka. Haihh taktau la memang jatuh cinta betul saya dengan mi sup ni ha. Kekira kalau pegi Melaka memang wajib la pekena. : : Dap dap dappp : : : : Campur pepper dan kicap cair : : Lepas pekena mi sup,…

Page 3 of 22212345...1020...Last »