Blog Maya Dot Com

Melepaskan Batuk Di Tepi Tangga

salam anak-anak, korang buat apa cuti 3 hari nie? adakah pergi bercuti atau pun lepak-lepak saja di rumah? aku semalam gi wedding pida kat banting. jumaat duduk rumah. hari nie pun duduk rumah jugak. aku pening la. kepala rasa cam pusingggg jer. pastu otw gi banting semalam pun aku muntah. meloyaaaa je rasa. tak sukerrrr laa… hu hu.. nie pun aku menaip sambil baring atas katil. dunia terasa gelap gelita bila berdiri. adakah aku dimandrem orang? tetiba kan. ok la…

Heh!

ala korang nie.  aku buat protected entry salah. buat tak protected entry pun salah. pening la. habis madu sepah dibuang tu maksudnya handphone sony ericsson encik z yang kedaung tu telah dibuang, setelah sekian lama memberikan jasa bakti pada encik z la. tajuk tak setara pun jadi isu ke? ha tu aku dah open entry tu. baca la korang sampai lebam. heh. emosi nie emosi.

Habis Madu Sepah DiBuang….

minggu lepas aku dengan encik z repeat buat benda yang sama 2 hari berturut-turut. eh tapi nak kata sama sangat tu idok ler.. kurang lebih je la.. hari khamis gi the gardens.  nak survey handphone kat nokia.  aku nak belikan handphone untuk dia tapi aku rahsiakan dulu dari dia.  aku bukan apa, sian nengok handphone dia yang sedia ada tu. very the daif uolls.  dah rongak segala keypad.  yang penting dia sorang je tau guna handpone tu, orang lain godek-godek…

Mari Membeli Kasut

anda suka membeli kasut? anda pengumpul kasut yang tegar? anda suka membeli kasut secara online? jika semua soalan untuk jawapan di atas ialah YA atau YES, anda adalah seorang yang bertuah kerana membaca entry saya pada hari ini… sila ke HOPHOPNSHOP untuk membrowse kasut-kasut cantik lagi trendy. selamat bershopping kasut!! 🙂

9 : Halong Bay Yang Terindah

cerita hanoi tak khatam-khatam lagi ni. tapi hati sudah meronta nak update cerita kat perlis. cena cena cena???? kalau agak-agak ada yang penasaran, korang gi la baca blog nikolas & payiet dulu. dah berpart part diorang tulis. semua pun lawak-lawak ajer. ok sambungan cerita di hanoi. hari ketiga. pepagi alam dah bangun dan teruja lebih. sebab hari tu nak naik bot menikmati keindahan dan kecantikan halong bay yang sering aku lihat dan baca di internet. ceyyyy.. ayat nak best best…

Remember Ngo. Bukan Remember N.G.O

dah 2 entry berturut-turut nie guna nama orang buat tajuk entry. harap-harap diorang tak saman aku la ek. wah kan.. korang ingat korang artis nak saman sesado? tetiba teringat kes saman tahun lepas. apa cerita la gamaknya. senyap je… tak jadi saman ke? heh. 11 februari bukan setakat birthday ernie, tapi juga birthday remember. teringat hari tu kaktin cerita pasal budak office dia panggil remember ngo sebagai remember N.G.O. so comel. he he. sempena birthday beliau, beliau sudah open table…

Menyelebret Payiet Di Tempat Baru

masa aku buat entry bye-bye kat payiet tu cam ada je orang confuse… yang sebenar-benarnya payiet masih ada je lagi seoffice dengan aku dan kaktin. aku propah je hari tu. boleh? dia cuma tukar department je maaa.. takde mananya dia nak tukar kerja tempat lain. dia dah buat perjanjian hidup mati kat sini dah.. heh. so buat pertama kalinya kami keluar menyelbret dan bertanyakan khabar berita beliau di tempat baru. so far so good katanya. ala kerja kat mana-mana department…

Boleh Tak Tolong Removekan Gambar Suami Saya Dari Facebook Awak?

i don’t know about u guys… tapi aku adalah tidak suka gambar suami aku bertebaran di facebook orang. lebih-lebih lagi kalau orang tu bukan kawan aku. atau lebih hebat lagi… bergaduh/bermusuh. tapi of coz bukan aku yang cari pasal nak bergaduh bermusuh segala yer.. aku baik apa… ok ok defensif di situ. tak kisah lah kau satu department ke, kau satu seksyen ke. kau ada buat projek together-gether ke, ada jamuan hari raya ke… tapi me dont loike. lebih-lebih lagi…

Menulis Blog Menggunakan Window Live Writer

akhirnyaaa… akhirnyaaaa… berjaya jugak haku install window live writer. mekasih la kat si amy sebab dia la yang cam memberi inspirasi kat aku. dulu tu dah tengok dah kat blog kakred, try nak install tapi asyik cam error sesado. sebagai experiment, aku try la kat gambar nie. ini je pun gambar yang ado dalam lappy. gambar-gambar lain sumer aku simpan dalam external. guna window live writer nie memang best dan menyenangkan. boleh terus letak watermark dan edit besar kecik gambar.…

Happy Anniversary Kepada Saya & Tempat Saya Memakan Gaji

eh eh. hari nie 21 februari la. eh eh. hari nie anniversary saya bersama orang yang memberi saya duit nafkah setiap bulan. orang = company. eh eh. dalam sejarah ini tempat paling lama saya stay bekerja dengan riang dan gembira. 5 tahun. bagi saya adalah lamaaaaa… sebab sebelum ini paling lama saya kerja adalah dalam eh eh tak sampai 2 tahun pun. susah betul saya nak sesuaikan diri walaupun saya amatlah senang mendapat pekerjaan di sana sini. terima kasih kepada…

Silent Readers & Followers

pagi nie aku dapat komen dari sorang reader aku. JULIANA namanya. hai juliana… 🙂 Hi maya saya adalah followers maya dan tak pernah miss baca blog maya sejak terbuka melalui kak tin add.Tapi saya ni lebih kepada silent readers jer sbb saya tak berapa pandai nak mengarang dgn life pun biasa biasa aje maklumla surirumah tak byk pendedahan di tempat kerja dan takde sumber kewangan sendiri kalo nak pi makan makan dgn jln jln selalu ni.Jadi dgn baca bloggers ni…

8 : Ke Golden Hotel Halong di Halong Bay sana

dari temple of literature pham terus bawak kami gi lunch. dalam hati aku dah siap doa jampi serapah bagai semoga tiada lagi hidangan makanan india. mak dah tak sanggup makan tosei uolls… umpama kera diberi bunga, seperti mengantuk disorongkan bantal, laksana diberi tiket percuma ke paris… begitulah mata aku bersinar-sinar bila nampak restoran nisa!! yeayyy makan masakan melayuuuuuu *shuffle lauk adalah banyak. sukerrrr… ada sayur campur dengan telur dadar jugak. walhal bila kat malaysia, telur dadar tu ko pandang agak-agak…

Page 246 of 269« First...1020...244245246247248...260...Last »