Blog Maya Dot Com

Australia vs London

australia vs london? adakah aku ke australia? teeeet. salah. adakah aku ke london? teeeet. pun salah. entry nie takde kena mengena dengan pakej percutian ke mana-mana ya. entry nie berkenaan dengan ole-ole yang diberi oleh rakan dan taulan. dimulakan dengan ole-ole yang pertama. ok ini bukan ole-ole tapi hadiah hari jadi. kemain lagi kan. akak tiri kesayangan katanya. esok tak dengar cakap, awas kamu duaorang. hadiah ini datangnya dari payiet & nikolas. macam tau-tau je akak korang nie selalu kehilangan…

Anak Kandung & Anak Saudara

hari tu nida tanya aku, cuti sekolah ni yaya tak datang kl ke. baru teringat aku takde tulis kat blog ek. yaya dah seminggu lebih ada kat KL. seminggu hari tu duduk kat LEP, rumah kaklong. baru minggu lepas hari jumaat datang jasmine. selain cuti sekolah, yaya datang kl sebab ada majlis kat segambut sabtu lepas. dan minggu depan dia dengan mama nak ikut family kaklong gi bercuti ke cherating. caca 4 malam duduk kat jasmine sebab dia takleh gi…

Cintaku Tertinggal Di Ladang Tebu

aku kena drive jugakkk dari kangar ke chuping! *&&%^#^#&**@#(@&#*(#(. tak boleh harap betul budak-budak jantan nie tau. dah la taknak drive, semua pakat berdengkur tak hengat-hengat. kepunden betul. so mak jugak la drive sesorang. nyampahhhh. perjalanan ngamik masa errr… ntah lah.. tak ingat dah berapa jam. alhamdulillah, selamat sampai di tengah panas terik. ladang tebu chuping nie, dia punya luas perghhh.. berpuluh-puluh padang bola i tell u… tapi kan, agaknya time ni bukan musim tebu menghijau kot. sebab semua tebu…

Makan Laksa Lalu Pose Cantik Depan Istana

dari muzium kota kayang, kami zasss ke kuala perlis sana. dan driver masih dikekalkan iaitu haku. tapi ngenangkan dari muzium tu ke kuala perlis dalam 6km je, so aku pasrah la drive. kami ke kuala perlis sebab mau makan laksa. dengar kata laksa di sini adalah mantopp. : : muka memasing yang macam zombie kampung pisang : : banyak gerai kat tepi-tepi jalan nie. memula cam ragu-ragu gak la nak pilih gerai yang mana. tapi kemudian kami memilih gerai kak…

Muzium Kota Kayang

ada readers aku dok komplen kata entry aku tertunggak-tunggak. hamboiii kan. tertunggak-tunggak pun aku update ok. kalau aku tak update? haaa nganga korang sana. heh. ni sekarang aku nak start buat entry percutian aku kat perlis. walaupun udah sebulan berlalu, tapi lantak.. aku nak tulis jugak. siapa nak baca entry yang first pasal perlis, boleh klik sini. destinasi pertama yang kami tuju ialah Muzium Kota Kayang. dari bandar kangar tu, dekat je.. tak sampai setengah jam pun. aku drive sebab…

Seorang Diri di Wangsa Walk Mall

semalam aku letak status kat facebook kata nak gi wangsa walk mall. so lepas maghrib, gerak dari office terus zass ke sana. jalan-jalan sambil mencuci mata lalu membeli beberapa barangan. pastu rasa malas nyer ah nak balik rumah terus. sebab encik z kena ot. pastu dia nak main badminton lak. memang kul 10 lebih la baru sampai rumah. so aku cari restoran yang ada wifi. ternampak georgetown white coffee, duduk. order. lalu bukak lappy. first time oh aku makan kat…

Sehari Di Taiping

ok takde la sehari sangat. tapi kalau ikut kiraan 24 jam, kira sehari jugak la. hari jumaat, lepas office kami laki bini terus zass pulang ke taiping sana. masuk-masuk kereta, encik z terus pasang movie rock kat handphone dia. hamboi hamboiii… eksyen ko kan dengan handphone baru. tapi yang sebenarnya dia bukan eksyen. dia nak suruh aku layan movie tu supaya aku tak tidur dan boleh teman dia memandu. nan hadooo maknanya eh. tak sampai suku movie nie, aku dah…

I’m Going to the Gatsby Deodorant Street Fair

anda suka berseloka dan beriang ria di ‘Street Fair’? tetapi sudah lama tidak melakukannya? berita baik untuk anda! pada 17 April 2010 nanti akan diadakan ‘Street Fair’ anjuran Gatsby Deodorant. bukan secara kecil-kecilan uolls. bukan juga secara sederhana-sederhanaan. tapi besar-besaran yo. tempat kejadian adalah di ruang legar Berjaya Timesquare KL. bermula jam 10 pagi hingga 5 petang. apa yang ada di sana? hey.. memacam ada tauu.. ada banyakkk gerai mainan di mana kat situ korang boleh main memacam permainan. antaranya…

Raihana Childcare Centre

anda mempunyai anak berusia dari 2 bulan ke 6 tahun dan ke atas? tinggal di sekitar bandaraya kuala lumpur? mempunyai masalah mencari childcare centre? saya ada jalan penyelesaian untuk anda! Raihana Childcare Centre mungkin jawapannya. Raihana Childcare Centre – 2010 enrollment Our Childcare Centre accepts children aged: • 2 months – 5 years (full day or half day) • 6 years & above (after school daycare) Full day program includes: 1. Interactive learning session 2. Day care Meals will be…

Happy Birthday Noor Ali!

untuk siapakah hadiah di bawah. jeng jeng jeng… cehhh… saspen la sangat kan. ok seperti yang tertera kat kad itu. hadiah itu adalah untuk noor ali sempena birthday beliau yang ke 29 tahun minggu lepas. kami telah menyelebretnya beramai-ramai di lanai sana. bersama seketul kek secret recipe yang sungguh setappp dibeli oleh shida. antara ahlil majlis yang terlibat. noor ali, shida, encik z, zul, fay, sharil, jocko & intan. birthday boy meniup lilin. wah, boy ke? bersama hadiah kemenangan. eh…

Sesi Bersama Cik Seri Siantan

hari nie aku nak ngadu-ngadu dan nak tanya pendapat korang jugak. aku ni ada satu masalah. eh, bukan aku lah. masalah kawan aku. dia dok ngadu cerita kat aku. aku cam biasalah, menjadi pendengar setia gitu. nak bagi nasihat lebih-lebih pun, aku ni selalu jugak ke laut. so bagi nasihat lite-lite je lah. cut it short la ek. sebab aku pun tak berapa nak reti ayat berbunga-bunga. aku namakan dia sebagai ezah. dia ni dah kawin dengan husband nya skang,…

Page 244 of 270« First...1020...242243244245246...250260...Last »