Blog Maya Dot Com

Membanting Tulang ke Banting

hari sabtu gi banting sana. ke wedding pida & husbandnya incik asri. wajib pegi sebab pida ni la yang pinjamkan alas dulang masa aku bertunang dulu. kalau tak sebab dia, harus aku alas guna suratkhabar je dulang tu. heh. perjalananan aku rasa jam jauhhhhh terlampau. aku tidur, bangun, tidur… tak gak sampai-sampai. dah la dengan pening meloya nya. aku saspek mungkin sebab lapar jugak kot. lepas satu jam 45 minit, baru la sampai ke banting sinun. aku tak ingat la…

Seumpama…. Rama-Rama

pagi semalam pagi-pagi masa nak pergi kerja, aku nampak ada rama-rama sedang elok bertenggek kat depan pintu lif. rama-rama nie besarrr… dan cantik. dia duduk diam kejung je kat situ. bila pintu lif terbukak, dia macam terkejut. nasib baik dia bijak. terus dia terbang. kalau tak terbang, harus terpenyek kat situ. orang kata, kalau rama-rama masuk rumah maknanya ada tetamu nak datang berkunjung. ek? tapi kalau rama-rama takat berhenti kat depan pintu lif saja. maksudnya apa ya? ermm…

Shida, Ara & Dhia

balik dari wedding kak wanie, aku terus zass ke jusco wangsa maju. sudah janji nak berdating dengan puan shida shidot. kesian dia dah tunggu lama, terpacak depan johnnys. dulu dating dengan dia pun lama gak dia tunggu aku. aterrr… ko nya timing tak ngam soi la babe. asal aku nak gi wedding jer, asal tu la ko ajak berdating kan. terus makan kat johnnys sambil pot pet gossip itu ini. punya leka berborak sampai terlupa ada 2 biji telur yang…

Garden Wedding

20.02.2010.  nice date huh? dan aku saspek kerana date yang nice itu lah yang membuatkan kak wani memilihnya untuk dijadikan hari pernikahan beliau. *tetiba aku rasa pening dengan ayat sendiri, cena? so di tengah hari yang rembang pada date yang nice tu, aku pun menuju ke tempat kejadian sana. dan yang lebih spesel, wedding tidak dibuat di rumah mau pun di dewan. tapi di taman. garden wedding uolls. janji dengan kaklong pukul 1.30 tengah hari nak ada sana. nak tengok…

Melepaskan Batuk Di Tepi Tangga

salam anak-anak, korang buat apa cuti 3 hari nie? adakah pergi bercuti atau pun lepak-lepak saja di rumah? aku semalam gi wedding pida kat banting. jumaat duduk rumah. hari nie pun duduk rumah jugak. aku pening la. kepala rasa cam pusingggg jer. pastu otw gi banting semalam pun aku muntah. meloyaaaa je rasa. tak sukerrrr laa… hu hu.. nie pun aku menaip sambil baring atas katil. dunia terasa gelap gelita bila berdiri. adakah aku dimandrem orang? tetiba kan. ok la…

Heh!

ala korang nie.  aku buat protected entry salah. buat tak protected entry pun salah. pening la. habis madu sepah dibuang tu maksudnya handphone sony ericsson encik z yang kedaung tu telah dibuang, setelah sekian lama memberikan jasa bakti pada encik z la. tajuk tak setara pun jadi isu ke? ha tu aku dah open entry tu. baca la korang sampai lebam. heh. emosi nie emosi.

Habis Madu Sepah DiBuang….

minggu lepas aku dengan encik z repeat buat benda yang sama 2 hari berturut-turut. eh tapi nak kata sama sangat tu idok ler.. kurang lebih je la.. hari khamis gi the gardens.  nak survey handphone kat nokia.  aku nak belikan handphone untuk dia tapi aku rahsiakan dulu dari dia.  aku bukan apa, sian nengok handphone dia yang sedia ada tu. very the daif uolls.  dah rongak segala keypad.  yang penting dia sorang je tau guna handpone tu, orang lain godek-godek…

Mari Membeli Kasut

anda suka membeli kasut? anda pengumpul kasut yang tegar? anda suka membeli kasut secara online? jika semua soalan untuk jawapan di atas ialah YA atau YES, anda adalah seorang yang bertuah kerana membaca entry saya pada hari ini… sila ke HOPHOPNSHOP untuk membrowse kasut-kasut cantik lagi trendy. selamat bershopping kasut!! 🙂

9 : Halong Bay Yang Terindah

cerita hanoi tak khatam-khatam lagi ni. tapi hati sudah meronta nak update cerita kat perlis. cena cena cena???? kalau agak-agak ada yang penasaran, korang gi la baca blog nikolas & payiet dulu. dah berpart part diorang tulis. semua pun lawak-lawak ajer. ok sambungan cerita di hanoi. hari ketiga. pepagi alam dah bangun dan teruja lebih. sebab hari tu nak naik bot menikmati keindahan dan kecantikan halong bay yang sering aku lihat dan baca di internet. ceyyyy.. ayat nak best best…

Remember Ngo. Bukan Remember N.G.O

dah 2 entry berturut-turut nie guna nama orang buat tajuk entry. harap-harap diorang tak saman aku la ek. wah kan.. korang ingat korang artis nak saman sesado? tetiba teringat kes saman tahun lepas. apa cerita la gamaknya. senyap je… tak jadi saman ke? heh. 11 februari bukan setakat birthday ernie, tapi juga birthday remember. teringat hari tu kaktin cerita pasal budak office dia panggil remember ngo sebagai remember N.G.O. so comel. he he. sempena birthday beliau, beliau sudah open table…

Menyelebret Payiet Di Tempat Baru

masa aku buat entry bye-bye kat payiet tu cam ada je orang confuse… yang sebenar-benarnya payiet masih ada je lagi seoffice dengan aku dan kaktin. aku propah je hari tu. boleh? dia cuma tukar department je maaa.. takde mananya dia nak tukar kerja tempat lain. dia dah buat perjanjian hidup mati kat sini dah.. heh. so buat pertama kalinya kami keluar menyelbret dan bertanyakan khabar berita beliau di tempat baru. so far so good katanya. ala kerja kat mana-mana department…

Boleh Tak Tolong Removekan Gambar Suami Saya Dari Facebook Awak?

i don’t know about u guys… tapi aku adalah tidak suka gambar suami aku bertebaran di facebook orang. lebih-lebih lagi kalau orang tu bukan kawan aku. atau lebih hebat lagi… bergaduh/bermusuh. tapi of coz bukan aku yang cari pasal nak bergaduh bermusuh segala yer.. aku baik apa… ok ok defensif di situ. tak kisah lah kau satu department ke, kau satu seksyen ke. kau ada buat projek together-gether ke, ada jamuan hari raya ke… tapi me dont loike. lebih-lebih lagi…

Page 244 of 268« First...1020...242243244245246...250260...Last »