Blog Maya Dot Com

Tongkeng Ayam

berapa ekor la satu hari ayam kena korban sebab nak amik bontot dorang.. eh, satu tongkeng bersamaan sekor ayam ke? habis tu? bukan sekor ayam ada 2,3 tongkeng? hello…. awak tu ada bontot 2,3 ke? satu bontot satu ayam la… kekdahnya… abang penjual tongkeng cakap dalam hati : apa-apa je la dorang ni.. *sambil sengih-sengih jemput makan tongkeng ayam semua….

I Cant Resist….

aku dah lama gila tak beli strap heels kayak gini.. tapi hari tu jalan-jalan kat midvalley, masuk vincci. udah tidak menahan tengok strap heels nie dilonggok longgokkan… longgok sebab 50% uolls… melambak plak tu saiz 8. belek belek punya belek.. pilih punya pilih… tak fikir panjang, terus sambarr… lepas diskaun tinggal RM44.50. gold. warna kemewahan gitteww… : : cam cacat pulak kaki haku : : : : yang nie kaki aku nampak seksi plak. wah. seksi ke? puiiii : :…

Nasi Tumpang

last week lunch time aku gi midvalley sana. dengan shaz, syirah & effie. pemergian ke sana bukanlah suka suki semata. tapi sebab mau menjalankan tugas yang telah diamanahkan kepada kami. mau membeli prezen kepada staff yang akan meninggalkan company. sob sob… dipendekkan cerita, usai membeli belah duduk jap cari makan. aku lapooooo…. lalu makan di the warung. first time aku makan di sini. sebelum tu ngapp donut krispy kreme dulu. shaz beli sebeban. ini pun first time gak aku makan.…

Gilakan Teh Bunga Kekwa

alkisahnya kat tempat makan office aku nie, ada satu gerai yang jual memacam jenis air minuman. ada asam boi campur apple la.. ribena longan la.. oren laici la.. dan satu lagi ialah teh bunga kekwa. bukan teh bunga yang tin atau pun kotak tu tau. nie betul-betul ada bijik-bijik bunga di dalam. so kalau aku gi makan kat situ, memang aku up teh bunga nie. tapi tiap kali minum pun, mesti segelas tak cukup. so lunch tadi, aku sudah up…

Thai Fair Kembali Lagi

last week gi thai fair kat jalan genting klang. sebelum tu harus hari-hari memang lalu situ. so bila hari-hari lalu dan terpandang, harus bin wajib la kena menyinggah. dah banyak menu makanan baru tau korang. dulu tak berapa banyak. sekarang dah siap ada hidangan nasi lauk pauk segala. sebab aku singgah pun udah lepas kul 7malam, so say no no to nasi. tapi makanan lain, aku bedallllll :p kami laki bini berkongsi laksa thailand dan tom yam thailand. masih mantop…

Melawat Baby Nur’ Ain Shah

semalam aku gi puchong sana. ke rumah in law ernie. mau melawat dia dan baby nur’ ain shah. aku dah penah pegi rumah in law ernie ni. rasanya 2 kali kot. tapi harammmm tak ingat jalannya. kalau ikutkan aku nie kira expert gak jalan-jalan kat puchong. sebab dulu kaklong duduk putra perdana sana.. tapi ini kali tak hengat langsung. sebab nie puchong belah dalam dalam.. hohoh… dah masuk dalam kawasan kampung seri aman nun. tapi pusing punya pusing.. hampir sejam…

Welcome Nur Ain Shah…. ^__^

hari rabu lebih kurang pukul 1.30 tengah haria camtu, dapat sms dari ernie. ‘babe, aku dah on da way gi hospital. Aku dah turun darah ni’ hari yang sama. lebih kurang pukul 5.15 petang. dapat lagi sms dari beliau. ‘sy dah selamat melahirkan seorang baby gal. Nur Ain Shah’ so kira-kira kurang lebih 3 jam je la dia dalam bilik bersalin. katanya ceasear. aku call dia pun tak borak lama. almaklumlah orang tengah mamai-mamai lagi.. gambar-gambar nie semua aku cilok…

Hawauu Punya Kucing Hitam

ok cerita nie dah lama. tapi sebab ada sesuatu telah terjadik semalam. mengingatkan aku balik pasal cerita nie. so mau kasik share sama korang. ceritanya begini.. ada la satu malam tu.. cam biasa kami laki bini melepak kat depan melayan tv. pintu depan adalah terbukak. (cehh macam la rumah ko ada pintu belakang kan normaya) pastu encik z sudah tertidur kat depan. kira-kira jam 11 malam gitu. aku plak masuk toilet dalam bilik. masa keluar dari toilet tu kan, aku…

Memori Corner. Bukan Memori Daun Pisang

bertemu lagi kita di dalam rancangan jalan-jalan cari pasal bersama adik beradik tetiri yang sengal lagi porque.. dan kali ini kita ke tempat makan yang baru yang belum pernah dilawati oleh mana-mana adik beradik tetiri. kedai makan ini diberi nama memori corner. bukan memori daun pisang. mau pun memori kau dan aku. lokasi restoran terletak di the mall sana. tingkat atas sekali. bak kata dikyan, bukan atas bumbung. apatah lagi atas pokok. tapi di tingkat teratas. sebagai blogger tegar angin…

Pertama Kali Merebus Jagung

entry tentang perkhemahan di lata kijang aku terpaksa hold dulu ya. cam besa lah, gi trip cenggini nak kena compile gambar dari kamera dulu. baru menarik tertarik kababom nak bercerita kan.. ok masa on the way balik dari lata kijang nun, kami transit di kampung chennah. transit kata ko normaya. walhal memang dah takde jalan lain nak lalu ko. kira kampung chennah nie ala ala pintu masuk nak ke lata kijang la gitu.. oh pasal korang dok bertekak-tekak pasal lata…

Asalnya Nak Bunuh Masa, Alih-Alih Terbunuh Duit

ini cerita hari jumaat lepas dan lepas lagi. di petang hari ernie sudah meroger aku. katanya fad ada kerja kat royale chulan sana, so dia tanya adakah boleh kami berdating-dating an.. aku kira pucuk dicita ulam mendatang la.. sementelaah encik z pun ada hoki malam tu santak ke jam 10 malam. pikir punya pikir, kami decide mau berjumpa di klcc sana. yang kelakarnya, sampai kat sana, ernie sms aku tapi masuk lambat sebab aku kat basement parking kan. bila dah…

Cute Blogger Award

aku kena tag dan dapat award sekaligus. award bertajuk cute blogger award. wah kan.. cute ke akak? cute cute puaka la gamaknya.. tehtehteh.. ok award dan tag ini datangnya dari mieza. 1. Apa nama blog? Blog ini bernama Blog Maya Dot Com dengan kata kunci Love Me or Hate Me. Blog Maya Dot Com sebab senang nak ingat kan.. Love Me or Hate Me to dari blog dulu lagi.. kalau nak sayang aku, sayang bebetul. kalau nak benci, lantak ko…

Page 222 of 268« First...1020...220221222223224...230240...Last »