Blog Maya Dot Com

Deco Bersama Yaya & Caca

sekarang memang famous kan dengan deco lekat-lekat kat dinding kayak gini. hari tu masa balik taiping aku beli la 3 keping lain-lain jenis. aterrr murah yeop. satu baru RM2. tapi 2 keping tinggal kat taiping. bawak balik KL 1 jer. ingat nak lekat la dalam bilik yaya. dari sehari ke sehari tak lekat-lekat, sampai lah yaya dah datang kl balik. so hari jumaat hari tu kasi lekat. tapi tak lekat dalam bilik yaya sebab dah memenuh barang. so lekat dalam…

Jumaat Yang Indah

berkebaya hitam di pagi hari brooch ungu menghiasi diri menikmati seafood platter di manhattan fish market semasa tengah hari bersama naza, hasinah & remember menemani si suami yang menghadapi, tapi si isteri sama merasai pulang ke rumah di petang hari anak-anak menanti dengan girang sekali di malam hari kami beraktiviti walau hujan mengiringi, tapi kemudian pelangi tersenyum memunculkan diri.. indahnya jumaat kali ini semoga berita gembira untuk kami suami isteri mengubah masa depan menjadi lebih hakiki tetapi jika nasib tiada…

Outing Keluarga

ini cerita hari ahad. aku dengan encik z gi jusco setiawangsa tunggu kedatangan mama, tok, abang long, kaklong, yaya dan caca. dorang dari LEP sana. motip utama adalah nak makan together-gether di samping menyelebret birthday abang long, birthday encik z dan anniversary abang long dan kaklong. cam sayu plak hati aku dengar encik z kata, ‘tahun ni la yang paling lain dari yang lain. 4 kali potong kek dan celebrate’ huhu… oleh sebab semua pun taktau nak makan apa dan…

Nasi Ayam Penyet

tak pernah pulak aku dengar nasi ayam penyet. selalu pun orang sebut ayam penyet je kan. dimakan dengan nasi. bila bagi nama nasi ayam penyet macam nasi tu ialah nasi ayam kemudian diletak ayam penyet. matikk la berbelit belit ayat kan. walhal objektif utama cuma nak bagitau semalam aku makan nasi ayam penyet kat lanai. sokayy laaa setapp jugak. RM5.50 je. murah kann… ayam adalah membanyak. kicap pekat adalah sedap juger. tapi harus aku makan ala-ala jer. tempe dan tauhu…

Bazar Cahaya Malam @ i-City

dah lepas puas membelek telek segala jenis lampu lip lap kilauan yang ada, kami jalan ke depan lagi. tu pun berdasarkan gambar kat facebook si juhaida gak la. ada cam tempat jual jualan. hah sah memang ada. namanya bazar cahaya malam. dibuka dari jam 7 malam hingga 2 pagi setiap hari. takde cuti yer anak-anak. manusia jangan kau cerita lah. memang bersesak sesak. dengan panas dan peluh menitis ke bumi bak peluh nelayan di lautan hindi. kau abaikan je rupa…

i-City Shah Alam

dari midvalley aku ajak encik z ke i-city shah alam. haruss la aku taktau memula i-city ni hapa. tapi setelah melihat status di facebook juhaida, terus cam eh nak pegi, nak pegi.. senang jer pun. dari federal highway, ko follow je signboard ke i-city sana. kalau terus, ko terus lah. kalau belok kiri, ko belok kiri lah. betul ko ikut arahan yang diberi, sampailah ko di tempat kejadian. i-city nie kedudukannya dekat uitm shah alam sana. pendek katanya, senang baitu…

Astro Byond PVR. Congrates KakRed!

dari BTS aku terus zasss ke midvalley. walaupun masa tu dah dekat pukul 6 petang pun. nasib nasib je la aku gamble kot kot astro byond PVR punya acara belum berakhir. tujuannya haruslah mau vote dan memberi sokongan pada kakred. beliau berentap dengan beberapa orang bloggers lain untuk memenangi Astro Byond PVR uuuu… kena duduk setempat dari pagi membawa ke petang. pastu kena jawab soalan dan buat beberapa tasks. semua pun berkaitan astro dan blog gitu. nasib baik sempat lagi…

Makan-Makan di Shabu Shabu

hari sabtu adalah hari outing adik beradik ipar dan biras. motip adalah untuk meraikan birthday 2 beradik yang tarikh lahir adalah berdekatan. asalnya nak jumpa kul 12. up ke pukul 1. kemudian ke pukul 2. sudahnya pukul 3 baru nampak batang hidung eina & lat. haiyaa… oleh sebab semua urusan pun diserah bulat-bulat pada kakak ipar biras diorang nie, so aku sudah suggest makan di shabu shabu train berjaya times square. makan steamboat la uolls. kata diet kan.. walaupun sampai…

On His Birthday…

hari khamis hari tu birthday encik z. gigih la hari rabu tu aku berjaga nak tunggu sampai pukul 12 tengah malam sebab nak wish wish dia. sib baik ada filem I’ll Always Know What You Did Last Summer. so layannn la jugak walaupun filem ini adalah terhapa-hapa okkk… kengkonon macam filem i know what u did last summer. tapi amatlah ke laut. ingatkan cam manusia yang bunuh-bunuh nie semua. rupanya hantu. cam dibunuh-bunuh pun tak mati gitu. koserrrr… dah kul…

Lirik Lagu Bila Cinta (OST Lagenda Budak Setan) oleh Filianti Vlee / Fili

korang dah nonton filem lagenda budak setan? aku dah nonton hari jumaat lepas. sedih sobsob.. full review nanti-nanti lah eh… nie aku nak ajak korang sama-sama nyanyi soundtrack filem nie dulu. very sedih and menyucuk jiwa raga bila mendengar. ada 2 versi tau. satu lelaki nyanyi, satu wanita nyanyi. tapi dua-dua pun adalah best… layan…. tsktsktsktsk Bila cinta kini Tak lagi bermakna Yang ku rasa kini Hanyalah nestapa Ditinggalkan cinta masa lalu Dulu kau tawarkan Manisnya janjimu Yang ku sambut…

Page 208 of 243« First...1020...206207208209210...220230...Last »