Author: Mya

Perth : Murray & Hay Street

Dah kenyang makan, ayuhlah menyusuri Murray & Hay Street.
Menyusuri sambil cuci-cuci mata keluar masuk kedai.
Takde plan nak beli apa pun kat sini.



: : Budak gembira dapat beli barang Pandora : :


: : The Margaret River Chocolate : :


: : Kejap rasa nak beli, kejap rasa taknak. Ujung-ujung tak beli pun hehe : :

Saya dengan Amy melepak tunggu depa bertiga sambung shopping lagi.
Lepas tu kitorang bukak map konon nak cari restoran halal yang berdekatan, tapi malangnya banyak yang jauh-jauh dan kitorang pun malas dah nak gerak turun naik bas.
Tengah bincang-bincang tu tiba-tiba budak Cina belakang tu tegur ‘Akak nak cari makan ye?’
Tanjat jap.
Rupanya dia orang Malaysia, student kat Perth ni ha.

Selesai depa bertiga shopping, terus kami naik bas menuju ke masjid nak solat.
Dari bus stop menapak ke masjid boleh tahan jauh.
Kaki saya dah start sakit dah masa ni. Tapi ku tahankannn jebat.
Nampak ada restoran Indian kat sini. Maya Masala namanya.
Masala takpe. Jangan masalah ya.


: : Normaya dan Azmaya : :


: : Perth Mosque. Sebulan lepas saya pergi masjid ni kena bom, tapi takde yang tercedera la. But so sad. So Islamophobia huhu : :

OTW jalan kaki balik ke bus stop nampak store Chemist.
Memang kitorang ada baca kata perfume kat sini murah-murah.
Sekali masuk memang murah kauuuu. Rambang mata menengoknya.
Siap confirmkan dengan salesgirl tu ni original ke tak?
Haruslah original katanya.

Ikut hati banyak nak borong tapi memandangkan ketakutan terlebih muatan beg, so saya beli 1 je la yang memang saya pakai banyak kali dah dan memang suka bau ia.
Perfume Butterfly Mariah Carey. AUD29.99 jerr.


: : Sebulat suara nak tapau kebab je kat sini : :


: : Isi daging dan cheese. Sedap! : :


: : Sampai kat area apartment singgah kedai. Nak beli kopi Dare! Heee : :


: : Indomie pun ada jual haa : :

Selamat malam Perth!
Malam terakhir kita bersama 🙁