Blog Maya Dot Com

Gara-Gara Saga

hari tu kan.. aku dengan encik z semangat waja la nak masuk contest sagasnapnwin. kata encik z ada proton saga kan. atau lebih dikenali sebagai saga sampan dikalangan pemilik-pemilik kereta saga. cehh pepandai je aku.. tapi yer lor.. aku panggil saga sampan. punya lah hazabb nak masuk contest nie. amik gambar seminggu sebelum tarikh tutup. sebab nak tunggu adil datang kl dulu. sekarang adil pinjam saga sampan encik z ni sementara tunggu kereta dia keluar namun tak keluar-keluar jugak. so…

Bag from Shazwani

posto yang dinanti sudah tiba minggu lepas… ceritanya satu hari tu aku dok bertenggek kat blog wany. tetiba terbaca entry nie. so apa laga. zass zass send email kat dia. lepas tu menunggu dengan penuh pengharapan. beberapa hari pastu wany reply. kata aku berjaya. harus lah hati gembira tak terkata. cuma bayar harga pos dan objek ini milikku.. siap ada personal message lagi dari beliau. sukerrrr… sesapa yang taktau, wany nie adik kepada iza thepinkstilettos itu. inilah objek nya. Padini…

Peristiwa di Petaling Utama

di waktu makan tengah hari di hari jumaat, seperti biasa lah. aku selalu pun berkepit dengan kaktin jer. so hari jumaat hari tu, kami udah merancang mau ke the mall sana. kaktin kepingin nak minum ice blended starbucks. manakala aku udah berkira-kira mau beli sut kerja. makin lama makin pupus rasanya baju nak pakai ke office. hu hu… tapi baru sampai kat bukit tunku, tetiba kaktin telah mendapat panggilan misteri. sila rujuk blog beliau untuk mengetahui kisah yang terjadi. so…

Menemani Suami-Suami Bermain Volleyball

apa yang aku buat kat kolam renang pepagi alam nie? mau swimming kah? heh. walaupun tajuk entry menemani suami bermain volleyball kan. celah mana plak aku gi swimming nya. : : aku pakai baju & jeans yang dibeli dari shilashower 😀 : : hari sabtu hari tu aku nemanin encik z main volleyball untuk makswip. di UM sana. court volleyball di dalam kolam renang pusat sukan tu. eh bukan di dalam tapi di sebelah. ah ko imagine la sendiri. kalau…

Downtown Coffee & Tea

bersua lagi kita di dalam rancangan jalan-jalan cari makan versi normaya. cam dah lama kot eh aku tak buat review pasal tempat makan eh.. ye ke? ntah.. hihi.. bebaru nie aku gi makan kat downtown coffee & tea. dinner actually. dulu lokasi restoran nie ialah red island cafe. dah tutup kan RIC tu? dulu aku dengar kata pasal penyelewangan duit lah apa lah. tak sure ar. tapi rasa memang semua RIC dah tutup. downtown coffee & tea nie tempatnya di…

Doli & Cashier

caca marba entry aku kan. kejap ke sana, kejap ke sini. takpe lah kot eh. janji ada gak entry dari terdiam kaku membisu. nie cerita masa kat taiping hari tu. sekalian terjadi sama macam entry yayaku sayang. encik z ajak gi makan kueyteow doli. sementelaah dia pun tak penah gi sini, so kasik pegi la. waktu perniagaan 12 tengah hari – 11 malam. dibuka setiap hari kecuali jumaat. yang special kat sini haruslah kueyteow yer anak-anak. aterrrr nama pun doli…

Baby Nur Shazwani

aku dapat anak saudara baru. yeay yeay… tapi bukanlah anak kaklong yer. bila tahun plak kaklong pregnant kan.. juga bukan anak adil sebab adil belum tau lagi bila kah akan menamatkan zaman anak teruna nya. ini adalah anak kepada kakak ipar aku. iaitu kakak encik z. so kira anak saudara encik z. lalu merangkap anak saudara aku la kan. motip tulis berbelit-belit? aku suh encik z snap gambar baby tapi haghamm disnapnya. pastu bila aku mintak penjelasan, katanya waktu dia…

Boleh Memancing Lalu Tidur Di Sini

tempat seterusnya adalah pun juga fish farm. tapi ianya lebih kepada tempat memancing la kot. kira pada sesapa kaki pancing boleh la datang sini mancing. boleh bermalam lagi. ada kemudahan-kemudahan asas. : : berangan nak kawin dengan anak raja : : : : berlatarbelakangkan tempat-tempat ikan yang menunggu nasib untuk dipancing : : masa ni pun best jugak. kalau ada pihak lawan tengah berdiri kat sini. memang sedang elok ko tolak dia jatuh. muehehhe… kalau agak korang minat nak mancing…

Melawat Sangkar Ikan

ok semua gambar pulau ketam aku dah transfer ke draft. harap-harap by this week boleh setel kisah pulau ketam ni yer. harap-harap korang tak boring la. tapi kalau korang boring pun, apa aku kisah?? huahuahua… pagi hari sabtu tu, kami mau gi melawat sangkar ikan. fish farm kata orang putih. : : lorong bilik : : : : jangan pilih jalan hitam : : kitorang amik pakej dari agensi seperti di bawah. harga errr tak silap aku RM15 sorang. tu…

Se Ahad

baru lepas upload semua gambar untuk aktiviti-aktiviti lepas dalam draft. jap gi kena gigih wat entry plak. gagagaga… sebelum tu aku nak bebel-bebel jap pasal apa yang jadi hari nie. eh takde la jadi apa pun. sehari suntuk aku dok umah jer. encik z pepagi alam dah keluar. ada game volleyball kat UM sana. semalam pun ada gak. bertunggu tangga aku kat sana. entry lain la no. lepas encik z pegi pagi tadi aku dah takleh tidur dah. bangun terus…

Cara-Cara Mengorder Sandwich di SUBWAY

ok ini kali pertama aku makan kat subway. sian aku kan. so kata kali pertama, so harus menjakun dengan haibatnya. sib baik payiet dah lapanploh kali makan kat sini, so upacara order mengorder kita serahkan kepada beliau. kaktin cam biasa lah, guna kuasa veto beliau. dia nak bersenang lenang duduk. kitorang je yang beli. tapi dia baik hati tolong lap kan meja makan itu heh. so entry ini khas untuk sesiapa yang teringin mau makan di subway. tapi adalah ketakutan…

Yaya ku Sayang

ini kisah seharian di hari ahad di taiping. sebab petang tu aku dah nak balik KL, so hari ahad gi la jenjalan. tapi nama pun taiping. ke mana ajer pun nak pegi nya. pusing pusing tempat sama jugak. sebelum tu, mama pesan beli ini. lalu ditulis oleh yaya. lama aku tak tulis pasal perkembangan yaya kat sini kan.. tapi yang pasti yaya dah tak minum botol sejak bulan 3 hari tu. dah tak pakai pampers sejak 2 tahun yang lepas.…

Giliran Anak & Apak Pulak Dicucuk

hari tu aku gi cucuk H1N1 tu sensorang kan. ini kali giliran yaya & encik z plak. sebelum balik taiping, kami gi klinik idzham di setiawangsa sana untuk proses cucuk menyucuk. memula encik z. berlagak ko dia. katanya ‘eh eh tak sakit pun’ tapi dah lepas beberapa hari tau pulak dia ngadu kat lenguh-lenguh bagai. heh. kemudian turn yaya pulak. ini wajah sebelum dicucuk. aku bagi dia kata-kata perangsang sokayy la dia takde takut meraung ke apa. steady jer. good…

Page 208 of 246« First...1020...206207208209210...220230...Last »