Blog Maya Dot Com

Tragedi AidilAdha

jom baca cerita saya di hari raya aidiladha yang mulia. jangan risau, entry kali ini pendek sahaja. eh ye ke pendek? heee… sementelaah hari raya haji sehari saja yang disambut meriah. dan piula jatuh pada hari rabu, jadi tidak lah ada aktiviti yang panjang berjela-jela. ok teruskan. pagi pagi bangun, mandi sunat aidiladha. siap siap berwuduk semua mau ke masjid solat sunat aidiladha. cadangnya nak ke masjid usamah bin zaid wangsa maju. so ke sana kita. eh lupa plak nak…

AidilAdha’s Eve

nak jugak buat style style omputih kan. tulis aidiladha’s eve. alah… macam christmas eve tu. hikkss… hari selasa tu aku gi kerja naik motor. yer of coz ngan encik z. takkan ngan encik a, encik l atau encik y pulak kan. lama oh tak naik motor sebab motor encik z dah 3,4 bulan rosak. ntah aku pun tatau apa rosaknya. tapi nie dia baru baiki, tu yang menunggang motor kami. lagi piula sepanjang minggu lepas encik z masuk office kul…

C3 Kensel. Kita Beli E5

kalau sapa friends ngan aku kat facebook mesti perasan kot status aku pasal handphone baru aku. memula aku memekak mekak kata nak beli C3. kemudian sudah tukar pendirian menjadi E5. alah, tapi kalau ko tak friend ngan aku kat facebook pun, ko still leh baca status aku. aku tak private pong. tapi motip nak baca status orang walaupun tak friend? teeeeeeeeeeettt… ek eh macam pernah ku tulis ayat di atas.. lepas tu, pihak lawan tinggal komen. pastu meroyan sebab aku…

Nahartini & Blogtinie

STICKY MODE ENTRY. SILA SCROLL DOWN UNTUK ENTRY TERBARU PUKUL 10.30 PAGI DAN 1.30 TENGAH HARI NANTI. TERIMA KASIH 🙂 memperkenalkan…. blogger pertama yang menyewa tapak blog kat blog aku ini. beliau bernama kaktin pon pon. kalau ko dah lama baca blog aku, harus ko kenal kaktin nieh. sebab dah lebih lapanploh kali nama dia muncul kat sini. kalau ko reader baru plak, ok mari aku kenalkan. kaktin nie senior aku kat politeknik port dickson. dan sekarang plak sama-sama kami…

Lamanya Tak Masak

lama gila oh aku tak memasak secara haibatnya di dapur. semenjak dua menjak aku galak berdiet nih, memang malam jarang dah makan nasi. encik z pun cam okay jer aku tak masak. jadi nya balik kerja terus gi kedai cari makan. kira-kira by kul 7 malam dah makan. so kuranglah potensi lemak nak berkumpul. kata kau…… weekend hari tu, rasa cam nak masuk dapur. so masuk. tanya encik z nak makan apa. knowing him, apa-apa je lah. kang aku masak…

Asal Nak Balik Je Nangis

sampai sampai jer kat rumah kaklong, terus caca terjah. ‘mommy bawak tak lego caca?’ bagi kat dia, terus tak menyabar bukak lalu ditebarkan segala mak nenek lego itu. dan pastu mula lah dok create buat macam-macam. rumah tinggi mommy la, car opah la, sekolah kakak lah. soooo kiyutt…. bila tak reti, terus paksa paksa suh aku buatkan. sib baik ada gambar kat bekas lego tu, so gigih la aku buat bentuk gitu gini. pastu siap satu. ibu, ibu… ini owang..…

Bihun Sup & Laksa Terbaik!

hari tu nak gi rumah kaklong kat LEP sana. sebelum zasss ke destinasi, stop kat pantai dalam untuk makan bihun sup dan laksa yang setappnya hingga menjilat siku. tapi kan, every time nak gi sini selalu cam menggelupur oh nak makan apa nie, nak makan apa nie. bihun sup atau laksa. bihun sup atau laksa. sama macam kalau gi mali bunga raya. nak makan kueyteow ke nasi lemak. help help help. : : terbaik oh. tak pernah ku makan se…

Makan Dim Sum kat Quality Hotel

jumaat lepas lepas gi makan dim sum ngan naza, hasinah & ayu. gi makan kat meisan szechuan  restaurant kat quality hotel sana. menapak beramai ramai so takdela rasa kejauhan sangat. orang datang sini mau makan dim sum kan. tapi aku start dengan bubur nasi ayam. aku nie kaki makan  bubur oh. dan bubur kat sini tidak mengecewakan. setappp… pinggan nampak jer besauuu tapi benarnya pinggannya adalah kecik yer. pastu up ngan kuey teow goreng. tak berapa umphhh tapi still boleh…

Sambal 30Sen Yer

hari tu gi makan kat kampung boy kopitiam sogo. cam kebiasaan lah, lunch hour je q bapak haihh panjang. niat hati nak makan karipap gemok yang setap itu tapi dah habis tsktsktsk.. pastu nak makan bihun bungkus. pun dah habis sobsobsob.. so makan mee. mee pun mee lah. tapi kosong nauu mee nya so encik z gi la mintak sambal sikit. kata makcik jual tu ‘sambal kami caj 30 sen yer’ oh duniaaaa…. mengapakah semua serba serbi dicaj? walhal takde…

Keropok Warna Warni

first time okeh aku makan keropok kaler kaler kayak gini. nie cuma keropok biasa je. alah keropok ikan yang kita biasa makan tuh la. takde rasa manis ke hapa. nehi nehi. katanya keropok nie datangnya dari terengganu. so disua sekeping, aku ngapp.. uiii setapp.. lebih setapp dari biasa. niat di hati nak mintak lagi berkeping keping tapi naluri pemalu yang sedia kala tiba tiba menjadi lebih malu lagi LOL. jadi dapat makan sekeping saja lah. korang pernah tak jumpa keropok…

Beli Tudung Kemudian Makan Nasi Ayam

lagi cerita pasal nasi ayam. tapi ini kali nama nasi ayamnya ialah nasi ayam segera. kekdahnya di satu hari yang permai, lunch time. kaktin ajak gi ariani sana. beliau mau membeli tudung. so ke sana lah kami. malangnya takde tudung ariani yang lawa tapi murah. yang lawa banyak tapi memahal. so bertukar haluan kami. ke butik hajaba pulak. tudung. sehelai RM35. 3 helai RM90. kaktin mau amik 2 helai tudung. so dipaksa rela aku amik sehelai. amik dengan syarat aku…

Salam AidilAdha…

rasa macam baru je sambut hari raya puasa, tup tup dah hari raya aidiladha esok kan.. ramai ke yang cuti hari nie eh? aku tak cuti. tahun nie aku raya kat KL jer. sedih pasti la. kali pertama beraya tanpa yaya oh. tsktsktsk… sebab cuti pun sehari. tengah minggu plak tu. nak balik pun tak baloi. nak amik cuti macam malas nyehh.. lagi pun dah nak dekat cuti sekolah, nanti yaya datang sini. beraya lah bersama sampai lebam gitu. selamat…