Blog Maya Dot Com

Yogyakarta : Candi Borobudur

Saya ingatkan pakej Punthuk Sunrise with breakfast tu adalah breakfast di atas puncak bukit sambil menikmati matahari terbit. Rupanya yang adooo. Supir bawak turun terus ke Candi Borobudur dan breakfast kat kedai kedai makan tetepi tu. Sabauuuuu je lah. Makanan pulak tak boleh pilih, memang dah sesiap diberi roti sapu butter / nanas / strawberry, buah dan kopi / teh o. Duduk setable dengan 3 orang minah salleh. Yang muda ni travel sorang sorang je. Dah la tak berapa pandai…

Yogyakarta : Sunrise di Punthuk Setumbu

Selamat pagi Jogja! Pukul 3.30 pagi dah kena bangun sebab pick up datang pukul 4 pagi. Oh, untuk jalan jalan kat sini saya ambil tour dengan Discover Your Indonesia. Ni pun sama terjuling juling bijik mata jugak mencari. Kebanyakan pakej yang saya jumpa banyak yang tak menepati citarasa saya. Dengan Discover Your Indonesia ni saya boleh custom made ikut keselesaan saya. Harga macam pricey sikit, tapi kalau selesa, saya tak kisah. Berbalas balas email dengan Firsta. Senang berurusan dengan dia.…

Yogyakarta : The Cabin Hotel

Ingat ENTRY ni? Aha.. Entry tu 4 bulan lepas. Dan baru ni lah saya berkesempatan nak update. 4 bulan ni kira cepat jugak lah kan. Kan ke pernah sampai setahun baru saya update. Lol. Saya beli tiket nak ke Yogyakarta ni pada 31 Ogos 2014. Setahun sebulan menunggu nak travelnya. Biasalah, nak dapat tiket murah memang cenggitu lah kan. Return dan airport tax untuk 2 orang RM306. Travel dari 7 – 10 Oktober 2015. Yogyakarta atau Jogja ni memang dah…

Ironi

31hb Januari dalam maghrib camtu dapat inbox dari Naim. Katanya mama Chelly meninggal. Mula mula macam tak berapa sure sebab message dari Kakak Naim macam tak clear. Cek tengok kat Facebook Chelly, confirm mama nya meninggal. Janji janji dengan Naim nak pergi melawat esoknya. Memandangkan dekat dan esok tu pun cuti Hari Wilayah, macam tak manis pulak kalau tak pegi. Esoknya pagi pagi Naim jemput saya kat rumah dan kami terus tuju ke Masjid Kem Wardieburn. Jenazah dah ada dalam…

Tentang Eyeliners

Korang suka pakai eyeliner? Saya suka. Pakai eyeliner ni yang bestnya nanti mata nampak bulat dan menonjol gitu. Kalau saya pakai eyeliner mesti ada je orang tegur muka nampak lain. Awww… Ada beberapa jenis eyeliners yang ada kelebihan dan menjadi kegemaran dan pilihan setiap invdividu berbeza. 1.  Cream Eyeliners Cream eyeliner ni sesuai untuk wanita yang mempunyai maslah kulit kering. Sebabnya eyeliner jenis cream ini boleh beri kkelembapan kepada kulit sei pemakai dan tahan lebih lama. 2.  Waterproof Eyeliners Yang…

Port Dickson 2015 : Part IV

: : Pagi tu order meatball pulak dari Fazira : : Kawan kawan seoffice ku, kalau sesiapa nak merasa air tangan Fazira, adik si Payiet, boleh whatsapp untuk place order na. Sila order awal. Kata korang memang dah plan nak pegi resort PD, whatsapp Fazira place order dan terus bank in duit k? Bukanlah kata tak boleh COD, tapi bagi saya once dah confirm tu better terus bank in duit lah. Mudah untuk kedua dua belah pihak. Walau apa pun,…

Port Dickson 2015 : Part III

Depan resort B** ni ada pantai. Tapi nak mandi macam kurang sesuai, sekadar nak lepak main pasir cecah cecah kaki boleh la. Jalan ke arah hujung sana sikit sebab nak port bawah pokok. : : Abang Long tiba membawa segala peralatan mengorek pasir : : : : Kat gigi air tu macam banyak batu batu kecik dengan cengkerang bagai. Tu yang nak mandi memang kurang sesuai : : : : Istana Pasir : : : : Maamar pula tiba memeriahkan…

Port Dickson 2015 – Part II

Lepas lunch/Zohor terus ke PD Ostrich Farm. Rasanya ni kali ke 2 kot saya datang sini. Abang Long & Adil sefamily pun dah penah datang, tapi PD kan, mana lagi nak bawak anak anak bergembira, so repeat pun takpelah. Lagipun dulu datang masa depa kekecik lagi. Harga tiket semua korang google lah yer. Saya lupa nak snap gambar harga tiket yang dipaparkan. Dia macam ada 2 seksyen. Sama ada nak masuk PD Ostrich Farm saja, atau nak tambah bahagian bahagian…

Port Dickson 2015–Part I

Assalammualaikum semua.. Ini cerita cuti cuti Malaysia ke Port Dickson pertengahan tahun Disember 2015 hari tu bersama keluarga Puan Normah. To be exact, 3 hari 2 malam, 11 – 13 Disember 2015. Ikutkan memang saya ni tak berapa gemar pegi PD. Setahun setengah study kat Politeknik PD, so macam jemu kot? Tapi memandangkan kewangan semua orang macam ala ala je, makanya tak relevan nak jalan jejauh. Lalu gunakan jelah kemudahan yang disediakan oleh majikan ku ini. Alhamdulillah nama naik. Cumanya…

Sebelum Pulang

Payiet & Kemal nak gi IKEA. Eh eh sibuk la saya pun nak ngekor jugak hehe. KakTin naik dengan depa, so nak taknak kena ikut jugak la kan. Rumah yang Kemal beli dah siap, so dia dalam proses deko deko la ni. Sama la dengan KakYa awak ni. Tapi bezanya rumah KakYa masih dalam proses pindah milik. Tapi takpe kita pasang angan angan dan berangan dulu takpe kann. : : Perbincangan serius untuk memilih kerusi komputer : : : :…

Birthday Breakfast di Rimba & Rusa

Minggu weekend birthday saya iaitu pada 23 Januari, saya dan adik beradik tiri plus Kemal & Encik Z sudah berjanji janjian mau birthday breakfast. Kami ke Rimba & Rusa di Kota Damansara sana. Plan nak gi makan makan ni actually dah lama jugak. Memang niat saya nak belanja depa pun. Tapi nak cari date yang semua orang available punya lah payahnya hah. Mandang semua orang pun free di minggu itu, lalu rancangan pun diatur. Birthday breakfast merangkap belanja dapat duit…

Assalammualaikum KSU!

Bila Faizura bagi hint kata urusan rumah dah nak selesai je, saya dengan Encik Z pun memulakan pencarian rumah sewa. Kira dalam pertengahan September 2015 la kitorang start cari. Tapi semua pun saya serahkan pada Encik Z. Kan ke tugas ketua keluarga untuk menyediakan tempat tinggal yang selesa untuk keluarganya? Bukankah? Saya ni tak kisah duduk mana pun. Janji tak jauh sangat la dari office. Memula Encik Z call 2 tempat. Flat kat Danau Kota. Dengan flat kat Bandar Baru…

Yee Sang!

Semalam saya pergi ber Yee Sang dengan Kak As, Naza & Remember kat Lanai Kijang. Patutnya Hasin, Kak Shida, Hisamudin dengan Saleh ada. Tapi biasa la last minute masing masing ada urusan. Rasanya ni kali ke 3 kot saya ber Yee Sang. Dan 3 kali jugak makan yang Salmon. Sedappp.. TQ Encik Syuk, manager Lanai Kijang siap tolong bukakkan plastik dan tolong letakkan salmon semua dalam pinggan. Pastu Kak As perahkan lemon. : : Bersiap sedia untuk digaul! : :…

Kembali

2 Januari petang lepak rumah layan Running Man. Walhal kalau kat KL ni kuasa lah saya nak tengok Running Man tu hah. Ni sebab dengan semua ramai ramai ada, layanlah jugak. Boleh tahan kelakar jugak ek program ni. Pastu tengok anak anak main badminton dengan ayahnya. Saya join sekaki kejap. Saya dari dulu dulu memang tak minat kot main badminton ni. Eh ada ke sukan yang kau minat Normaya? Macam takde je. Patutlah gemuk wakakaka. Malam tu nak pegi dinner…

Page 20 of 222« First...10...1819202122...3040...Last »