Semarang : Massage & Dinner

Pergi Indonesia, tak sah kalau tak pergi massage yer. Rasa kerugian yang besar di situ. So cemana pun, mesti akan selit untuk pergi massage. Tanya Pak Purwanto mana tempat yang best dan murah, dia pun bawak la kami ke satu spa ni. I ambil pakej 2 jam satu badan. Pastu ada tambahan, apa ke nama istilahnya, lupa. I memang taktau apa benda, dia yang tanya nak tambah ke, I ok je la. Sekali kan, benda alah tu macam kau kena duduk atas kerusi kecik, bawah tu ada asap macam kemenyan, pastu dia panaskan kau punya alat sulit. Katanya untuk memantap dan mengencangkan. Matikla nakk. Rasa panas-panas suam je (k jangan bayangkan). Tapi bestlah. Tak pernah lagi I buat spa / massage yang begini.



Selesai berurut, perut pun dah lapar, jadi marilah kita cari dinner. Memang dah siap-siap plan nak makan kat restoran Kampung Laut ni sebab baca kat blog Wahida. Tempat dia cantik, macam ala-ala kat Restoran Nelayan Titiwangsa.

Btw, korang perasan tak tudung yang Masy pakai tu sama macam tudung yang I pakai masa pergi Dieng Plateu? Haa sebenarnya tudung yang sama tu. I plan nak tinggalkan je kat Semarang ni sebab malas nak bawak balik KL. Yer, I sejenis perangai begitu kadang-kadang. Bila pergi travel yang tak check in bag, I akan bawak pakaian dalam buruk-buruk, baju / tudung buruk, stokin buruk, pastu I buang terus. Masy nampak I dah ketepikan tudung tu nak tinggal, dia marah. Dia kata ‘Meh bak kat saya’. Gitula citernya ehehe.


: : Ni kat luar toilet : :

Sebelum cari tempat dan order food, kami jalan-jalan dulu di kawasan sekeliling. Boleh jalan sampai hujung, nampak ada signboard Kampung Laut kat belakang tu.


Dah dapat seat semua, kitorang pun belek-belek lah menu. Memang plan nak makan ikan. I terbayang ikan bakar lembut ada sos sticky-sticky kat atas. Tapi taktau la cemana ke percaturan kami berdua, macam tersilap order. Ikan tu bukan dibakar tapi digoreng tepung. Pastu kitorang order sotong goreng jugak, pun bertepung. Dengan sayur kangkung. Errr.. tak menepati tekak dan citarasa. Tak puas makan sobs.


: : Selain dari Es Jeruk Kelapa, Soda Gembira juga antara favourite I kalau ke Indonesia : :


: : So sad… Dahlah mahal : :

Tapi bukanlah I kata food kat sini tak sedap ke apa tau. It just us yang tak betul-betul tanya dan pilih hidangan yang betul. So boleh je kalau korang nak pergi dan cuba makan kat sini k.

That’s the end of Day 3. Selamat malam Semarang!