Bintang BNM 2018

5 Oktober lepas ada Bintang BNM. Macam biasalah, aktiviti tahunan kat office saya ni. Tapi macam dah lama jugak saya tak pergi nonton sebab tak berkesempatan. Teringat dulu-dulu pernah jadi AJK Bintang BNM ni. Handle peserta, handle artis, handle hadiah. Semua dah tinggal kenangan terindah 🙂

Memula tak plan pun nak pergi, tapi sebab Encik Z ada latihan volleyball kat gym malam tu, so macam ok jugaklah pergi. Ajak Yaya, lalu terkeluarlah dialog di bawah.

Pukul 7.45 dah sampai kat Auditorium. Register dan terus je lah ambik tempat.
Makin lama macam makin tak ramai pulak peserta. Dulu tak silap ramai 10 orang ke atas jugak. Ni 7 orang je. Maybe memang nak ambik sikit la kot.


: : Salah sorang peserta ialah Atie : :


: : 4 peserta perempuan. 3 peserta lelaki : :

OK la semua persembahan boleh diterima dan dibawa ke tengah. Juaranya staf perempuan, nyanyi lagu Hurt. Siapa tengok igstory saya tau lah kan.

Selain persembahan, ada jugak sesi cabutan bertuah. Saya dalam hati dah sematkan, janganlah nama naik. Segan la pulak nak ke depan ambik hadiah. Haha gedik kan!
Dalam taknak taknak tu nama naik jugak adudududu, kena naik stage pulak tu. Hadiah bawah-bawah ambik kat AJK je. Hadiah top 4 kena ambik kat stage. Saya dapat hadiah nombor 2. Terpaksa la naik, takkan nak buat bodoh pulak kan. Heee…

Artis jemputan Amylea AF, Hazami & Imran Ajmain. Oleh sebab ada peserta nyanyi lagu Seribu Tahun, so Imran Ajmain tak nyanyi lah lagu tu. Dia nyanyi lagu Selamat Ulangtahun Sayang. Katanya khas untuk semua yang menyambut ulangtahun di bulan Oktober. Cewah, suka lah si Yaya tu. Dari tak kenal terus jadi kenal yek.

Yang Hazami ni kelakar pulak. Ada la 2,3 orang budak kecik bergambar dengan dia. Dia tanya “Ni adik-adik nak bergambar dengan abang ni, kenal ke abang?”
Budak-budak tu geleng kepala. “Laa tak kenal habis tu kenapa nak bergambar dengan abang ni?”. Terus saya bisik kat Yaya, kalau dia tanya, kata Yaya kenal tau. Yaya tengok Gegarvaganza. Hehe..

Alhamdulliah, saya menang Induction Cooker. Saya cadang nak jual. Sebab kat rumah saya pun memang pakai induction cooker apa. Tapi Encik Z tak bagi. Dia kata dia nak guna induction cooker ni untuk masak keropok kat balkoni.
Ceritanya saya selalu membebel bila ia goreng keropok, mesti akan berbau satu rumah. Even ada hood pun, even bukak tingkap pintu pun mesti bau, I don’t like. Some more I don’t really eat keropok. Tu yang keluar idea nak goreng keropok guna induction cooker ni kat balkoni. Suka hati kau lah, bang. Nanti kalau jadi saya igstory kan okey?

Selamat UlangTahun ke 14 tahun, Yasmin @ Yaya esok, 16 Oktober 2018