Blog Maya Dot Com

#YayaTurns 13 : Washout Laundry & Cafe

Birthday Yaya 16 Oktober 2017 hari tu kami 3 beranak pergi dinner dekat Washout Laundry & Cafe yang letaknya di Batu Caves. Saya tau tentang tempat ni dari Facebook. Sebelum ni ada laundry sekali tapi dah tutup tak silap dalam beberapa bulan dah. : : Birthday girl yang dah berambut pendek. Saya macam tak puas hati sikit dengan potongan rambut dia tu. Ntah kenapa jadi macam keras kejung camtu hmm : : Menu macam tak banyak sangat tapi okaylah boleh…

Masuk TV @ Forum Perdana Ehwal Islam

Mid September dapat email dari management tanya siapa nak attend Forum Perdana Ehwal Islam yang akan diadakan kat Sasana Kijang. Saya tidaklah respond sebabnya satu department cuma boleh hantar sorang wakil je. Tapi di hari kejadian Syikin tanya nak attend tak, agaknya sebab tak ramai orang kot. Department dia antara yang handle program ni. Tanya Encik Z, dia kata OK, so ke sanalah kami malam itu. In fact, tak balik rumah pun. Petang tu terus ke Sasana je. Ada 2…

ChillChilllah!

Chill Chill bukak kiosk baru kat Sunway Putra Mall. Ada promosi buy 1 free 1 selama seminggu. Lepas office ajak la Encik Z pergi. Memula saya ingatkan promosi tu untuk signature drinks diorang je. Tapi rupanya untuk semua drinks. Lalu marilah kita cuba menu drinks baru mereka iaitu Salted Butter Caramel Frappe & Iced Hazelnut Coffee & Cotta. Each RM12.90. Yang Salted Butter Caramel Frappe tu too sweet lah untuk saya. Dan Hazelnut Coffee tu pulak hmmm pahit di tekak…

3 Tahun

Jumaat lepas Umi datang kat Kupang, ada urusan sementara tunggu suami ia. Umi datang dengan anaknya Syifa dan baby barunya Firdaus. Umi tengah cuti bersalin dan dah genap 60 hari. Saya dengan Kak Gee join lah duduk setable breakfast dengan Umi dan anak-anaknya. : : Firdaus di usia 60 hari : : : : Syifa & Umi : : Umi suruh Syifa beralih tempat duduk sendiri. Mula-mula dia macam taknak, tapi Umi offer buku dengan coloring pencil, haa barulah dia…

IAIS Gala Dinner @ Intercontinental

30 Oktober sampai 3 November super busy dengan event besar di Sasana Kijang. Bertunggu tangga di Sasana Kijang & Lanai Kijang. Hari Rabu malam dapat whatsapp dari boss mintak jadi Tray Girl untuk Gala Dinner. Adududu, dah la yang nak sampaikan hadiah tu semua ialah Gabenor. Seramlah kan. Saya mula-mula memang taknak sebab yelah, takde pengalaman plus protokol segala. Hey, Gabenor kot! Pastu Sharil dok bahan saya kata ala dulu-dulu tu boleh je. Hello, yang tu setakat event Bintang BNM,…

Mersal

: : Lepas hantar Yaya kat Petronas Alam Damai, beli air nescafe tin ni semua. Black Ice tu I cannot go lah.  Yang Tarik Kaw tu boleh diterima : : : : Jalan-jalan dalam kedai buku kat MyTown, ada seksyen jual buku-buku dengan kata-kata motivasi camni. So cute : : : : Pergi MyTown sebab nak nonton filem Mersal!  Ajak Yaya nonton dia takmau, so tunggu dia balik Taiping dulu baru saya pegi dengan Encik Z : : : :…

Pilihan Birthday Girl

Beberapa hari sebelum birthday Yaya saya dah suruh dia pilih dah nak hadiah apa. Tapi susah benau dia nya ha nak beli apa. Kitorang keluar pergi Nu Sentral sebab nak nonton Flatliners, singgah Typo. Tapi barang yang dia nak tu takde ke mahal ke cemana tah. Akhirnya pergi ke MY Gadgets. Saya suruh dia beli benda yang ada kegunaannya. Bukan pakai kejap dah campak buang. Dan ia buat keputusan untuk beli Powerbank. Good choice, girl. Beli sekali dengan Data Cable.…

EID-Halal Korean Food – Bangi

Lepas aktiviti kat Tadom Hill Resort (entry belum update lagi, sabar ya sabariah), Encik Z ajak pergi makan kat Eid Bangi. Restoran Korea yang sama kami pernah makan kat Itaewon Seoul bulan 12 tahun lepas. Saya dah pernah datang yang kat Bangi ni dulu, so kiranya ni kunjungan yang kedualah kiranya. Encik Z kata sajalah bawak Yaya, dah alang-alang ada dekat-dekat area sini. : : Side dishes yang boleh ditambah lagi dan lagi : : : : Sedap sangat sangat…

Thai Fair @ The Strand

Masa cuti sekolah seminggu Deepavali hari tu adalah beberapa kali jugak saya masak kat rumah. So share lah sikit kat sini. First time masak cendawan kukur sendiri. Beli masa pergi Kota Bharu hari tu lah. RM10 dapat banyak gila kot! So far dah 2 kali saya repeat masaknya. Campak petai beli kat Kak Mar, dan campak udang jugak. Makan dia saja pun dah cukup. Malas alih dalam bekas, angkut terus dalam periuk ha, terus kena keji dengan Kak Red. Hiks.…

#BNMDeepavali2017

Pagi-pagi dah dapat whatsapp dari Atie & Syikin suruh turun breakfast kat Kupang. Saja je nak tengok masing-masing pakai baju apa ha sempena Majlis Deepavali. Saya pakai skirt panjang dengan blouse punjabi biasa je. Dah pernah pakai masa pegi Kuala Terengganu hari tu. Memang dibeli di New Delhi sana. Ada matchingnya dengan seluar legging punjabi tu la, tapi pelik pulak saya yang gemuk ni nak pakai ha. Pukul 12.30 tengah hari dah pergi Lanai Kijang dah dengan Kak Gee &…

Happy 53th Birthday Boss!

Kat Facebook dengan Instagram dah reveal dah rupa paras boss baru, makanya kat blog wajiblah tak ketinggalan. Cumanya biasalah, kat blog ni serba serbi slowwwww. Walau begitu, blog tetap di hati. Ceritanya 23 Oktober hari tu birthday boss baru saya. Namanya Puan Azilah. Tapi saya panggil Kak Zila aje. 23 Oktober tu dia cuti pulak, so plan nak bagi kek dengan belon saya postpone kan ke 24 Oktober. Belon dengan kek pavlova tu beli dari Hani @pavlovakekkuzi Dah banyak kali…

Rock Diva @ Hi-Tea Puspanita Kijang 2017

Aktiviti tahunan Puspanita Kijang macam biasalah, Hi-Tea di Lanai Kijang. Diadakan pada 6 Oktober 2017 hari tu. Tema tahun ni ialah Rock Diva. Saya just pakai long cardigan poplook saya tu fefeeling rock diva muslimah gitu. Sampai-sampai MPH nampak Atie dengan Syikin so ayuhlah bergambar sesiap sebelum terpisah satgi. Saya kena keji sebab bergambar senyum. Ingat dah buat signal rock tu kira dah rock habis la, sekali kena keji dengan rakan-rakan pula. OK fine bergambar lagi sekali dengan buat muka…

Page 1 of 26912345...1020...Last »