Blog Maya Dot Com

K’RISMA Year End 2017 Celebration

K’RISMA Year End 2017 Celebration tahun ni buat awal sebabnya nak sekalikan dengan majlis farewell Awatif. Awatif ni intern kat RSA, dah 4 bulan dah. Lagipun masuk bulan 12 je dah ramai cuti segala, so buat je la sekali jalan. : : Buat dekat Residential Cafe, Lanai Kijang : : Kat luar, menunggu Residential Cafe disiapsediakan. Sebab sebelum tu ada event lain. : : Orang kata Normaya ni orang kuat RSA. Orang la kata, bukan Normaya kata hiks : :…

Restoran E & O Kari Kepala Ikan

: : Plan terkejut dalam lif namanya ni ehehe. Asalnya nak keluar bertiga dengan Abang Mohd Noor & Faradi je, tengah tunggu lif Sham & Azman tanya nak lunch mana, terus lah together-gether pegi lunch kat Sepiring, SPM : : Di hari lain pula, saya, Abang Mohd Noor, Hakim dan Azman pegi lunch kat Restoran E & O Kari Kepala Ikan. Lama jugak dah plan nak ke sini dan jenuh jugak pujuk nak yakinkan diorang. Saya dapat tau pasal restoran…

Itinerari di Hong Kong

Assalammualaikum semua.. Kami 3 beranak selamat sampai dari Hong Kong semalam lebih kurang pukul 8 malam. Pagi ni bangun aaa sakit kepala, tapi kena kerja jugak sebab saya ambik half day pagi jer. Ringkasan itinerari di Hong Kong ya 1 Disember 2017 (Jumaat) Arrival 2 Disember 2017 (Sabtu) Disneyland 3 Disember 2017 (Ahad) Ocean Park 4 Disember 2017 (Isnin) 1. Breakfast – Dim Sum @ Masjid Ammar & Osman Ramju Sadick Islamic Centre 2. The Peak (Tram) + Sky Terrace…

Hong Kong Live in Kuala Lumpur

7 – 12 November hari tu ada event Hong Kong Live in Kuala Lumpur kat KLCC. Saya pun ajaklah Encik Z pergi KLCC hari Sabtu 11 November tu untuk tengok-tengok informasi tentang Hong Kong. : : Masukkan email dan nanti diorang akan hantar email tentang makanan halal di Hong Kong : : : : Nanti dapat macam ni : : : : Dah snap gambar baru perasan orang kartun belakang tu macam nak terkam saya hehe : : : :…

#YasminFaizaTurns13 : Tadom Hill Resort Part IV

Sebelah kiri pelantar tadi tu ada satu kawasan untuk korang buat terjun tiruk. Boleh la kot-kot nak try asah skill macam Pandelela Rinong ke hehe. Diving platform ni setinggi 5 meter ya. Masa mula-mula kitorang nampak ni takde orang langsung ok. Tapi saya belum ada keberanian lagi nak lompat huhu. : : Tu Yaya tengah panjat tangga tu : : : : Dan bersedia untuk lompat : : : : Tak ramai sangat orang kat bawah kan. So sokaylah nak…

#YasminFaizaTurns13 : Tadom Hill Resort Part III

OK jom kita masuk dalam air! Jangan lupa pakai safety jacket ya. Walaupun saya pergi hari kerja tapi ada la jugak ramai orang. Mungkin sebab cuti sekolah dan saya rasa macam budak-budak kolej ke universiti cuti jugak kot. Awal-awal ni kitorang berlegar kat sekitar pelantar ni dulu. Lepas snap gambar di atas saya pergi sewa locker dan tinggalkan handphone, wallet semua lah. Beg baju semua tu tinggal je kat Gazebo tadi. Mula-mula saya macam konon taknak masuk dalam air lah,…

#YasminFaizaTurns13 : Tadom Hill Resort Part II

Nak pegi buat flying fox tu mesti nak kena letak beg-beg baju semua kan, so kitorang sewa Gazebo dengan harga RM60. Letak beg baju je la, yang penting-penting semua bawak je lah. : : Blur pulak gambar ni : : : : OK dah sewa dan letak barang semua : : : : Kemain laju kipasnya : : Kalau taknak sewa Gazebo ada kerusi-kerusi kat sekitar sini. Tapi tak banyak sangat dan kurang selesa sikit la nak duduk reramai dengan…

#YasminFaizaTurns13 : Tadom Hill Resort Part I

17 Oktober 2017 hari Selasa saya dengan Encik Z ambik cuti sebab nak bawak Yaya pergi berjimba-jimba di Tadom Hill Resort yang letaknya di Banting, Selangor. Rasanya ramai kot dah tau pasal Tadom Hill ni. Dah viral kat Facebook dan Instagram. Perjalanan dari KSU ke sini dalam sejam jugaklah. Mula-mula konon nak singgah breakfast dulu tapi tetengok Encik Z drive tetiba je dah sampai ha. So kita cari makan kat dalam je lah. Kami sampai dalam 9 lebih camtulah. :…

#YasminFaizaTurns13 : Washout Laundry & Cafe

Birthday Yaya 16 Oktober 2017 hari tu kami 3 beranak pergi dinner dekat Washout Laundry & Cafe yang letaknya di Batu Caves. Saya tau tentang tempat ni dari Facebook. Sebelum ni ada laundry sekali tapi dah tutup tak silap dalam beberapa bulan dah. : : Birthday girl yang dah berambut pendek. Saya macam tak puas hati sikit dengan potongan rambut dia tu. Ntah kenapa jadi macam keras kejung camtu hmm : : Menu macam tak banyak sangat tapi okaylah boleh…

Masuk TV @ Forum Perdana Ehwal Islam

Mid September dapat email dari management tanya siapa nak attend Forum Perdana Ehwal Islam yang akan diadakan kat Sasana Kijang. Saya tidaklah respond sebabnya satu department cuma boleh hantar sorang wakil je. Tapi di hari kejadian Syikin tanya nak attend tak, agaknya sebab tak ramai orang kot. Department dia antara yang handle program ni. Tanya Encik Z, dia kata OK, so ke sanalah kami malam itu. In fact, tak balik rumah pun. Petang tu terus ke Sasana je. Ada 2…

ChillChilllah!

Chill Chill bukak kiosk baru kat Sunway Putra Mall. Ada promosi buy 1 free 1 selama seminggu. Lepas office ajak la Encik Z pergi. Memula saya ingatkan promosi tu untuk signature drinks diorang je. Tapi rupanya untuk semua drinks. Lalu marilah kita cuba menu drinks baru mereka iaitu Salted Butter Caramel Frappe & Iced Hazelnut Coffee & Cotta. Each RM12.90. Yang Salted Butter Caramel Frappe tu too sweet lah untuk saya. Dan Hazelnut Coffee tu pulak hmmm pahit di tekak…

3 Tahun

Jumaat lepas Umi datang kat Kupang, ada urusan sementara tunggu suami ia. Umi datang dengan anaknya Syifa dan baby barunya Firdaus. Umi tengah cuti bersalin dan dah genap 60 hari. Saya dengan Kak Gee join lah duduk setable breakfast dengan Umi dan anak-anaknya. : : Firdaus di usia 60 hari : : : : Syifa & Umi : : Umi suruh Syifa beralih tempat duduk sendiri. Mula-mula dia macam taknak, tapi Umi offer buku dengan coloring pencil, haa barulah dia…

Page 1 of 27012345...1020...Last »