Phuket, Thailand : Ole-Ole, Itinerari & Video

Nak share ole-ole yang dibeli di Phuket.


: : Hand towel untuk ahli keluarga perempuan. Tshirt Encik Z dan Yaya : :


: : Tshirt untuk anak-anak saudara : :


: : Fridge magnet. Pencil case comel untuk Yaya : :


: : Fridge magnet dari pulau James Bond : :


: : Sabun wangi! : :


: : Paste pelbagai rasa : :


: : Dried mango dan gajus : :


: : Lagi dried mango, dried fruits dan kacang gajus : :


: : Pelampung flamingo : :

Dan taraaa… bekas air Starbucks itu ku beli jua. Kat airport Phuket.
Ingatkan dah nak masuk umur 40an ni dah tak minat warna-warna pink, rupanya masih kukuh di lubuk hati paling dalam rupanya. Heee..

Tour package untuk jalan-jalan ni saya book dengan Phuket Easy Tour.
Susunan itinerari dan harga seperti dibawah ya…

HARI PERTAMA
17 Mac 2018 (Selasa)

1. Airport Pick up & Phuket Town Sightseeing Tour  (THB2,800)
a.  Madunan T-Shirt Shop & Factory
b.  Cashew Nut Factory, Methee (local product of Phuket)
c.  Big Bee Farm
d.  Wat Chalong Buddhist Temple
e.  Big Buddha
f.   Promthep Cape (sunset view point)

2. Phuket Fantasea Show & return transfer (THB4000 untuk 2 orang)

HARI KEDUA
18 Mac 2018 (Ahad)

1. Phang Nga Bay Sea Canoe by Long Tail Boat (Full Day Tour with Lunch-Halal) (THB3000 untuk 2 orang)
2. Malin Plaza Night Market

HARI KETIGA
19 Mac 2018 (Isnin)

1. Sewa motosikal
a.  Jungceylon Mall
b.  Banzaan Market
c.  Patong Beach
d.  Massage

2. Tiger Kingdom (THB2300 untuk 2 orang campur photographer)
3. Thai Boxing (THB2900 untuk 2 orang)

DAY 4
20 Mac 2018 (Selasa)

Transfer from hotel to Phuket Airport (THB800)

Bajet

1.  Flight Ticket (RM1100)
2.  Hotel The Royal Palm Beachfront (RM524)
3.  Tour, transportation & entrance fee (THB16300. Lepas convert dalam RM2000)
4.  Makan (tak kira)
5.  Souvenir & massage (pun tak kira)

Plus minus rasanya kurang lebih dalam RM4000 jugak la all in untuk 2 orang. Phewww boleh tahan eh? Ingatkan pergi Thailand ni boleh bajet habis hahah. Hantam je la labu, dah lepas dah pon. Yang mahal tu harga flight ticket dengan sebab saya ambik tour. Saya ni sejenis malas nak berfikir tu yang zass zisss zuss ambik je la semua satu tempat.