Phuket, Thailand : Thai Boxing @ Muay Thai

Untuk malam terakhir ni saya book seat untuk nonton Thai Boxing atau juga dikenali sebagai Muay Thai. Ganas sangat ni sis. Yang sebenarnya saja je lah sebab tak pernah nonton so saja la nak try test. Nak nonton untuk suka-suka experience gitu. Driver datang pick up dalam pukul 7 lebih camtu.
Tempat kejadian adalah di Patong Boxing Stadium.

: : Yang belah kanan tu is the driver : :


: : Next fight : :


: : Susunatur dalam stadium : :

Kami ambik seat yang murah je, seat kat belah atas, tapi sokay je takde la tak nampak ke apa. Duduk dedekat nanti nervous pulak tengok orang kena sepak terajang kan.


: : Do not gamble. Gitu kata penyokong PAS. Eh? : :


: : Dapat singlet ni sorang satu : :


: : Kelihatan peninju bersiap siaga di belakang pentas : :

Tak silap saya semua ada dalam 10 fight. Maknanya 20 orang terlibat.
Dalam setiap fight tu ada 5 round. Satu round 3 minit. Kalau peninju tu down dalam 1 atau 2 round sokaylah cepat habisnya. Kalau semua survive 5 round? Cer darab tengok berapa lama? Nasiblah tak silap saya ada 2 je yang sampai 5 round.
Bukan orang Thailand je tau ada, orang putih pun ada. Perempuan pun ada!
Overall bestlah, seram tengok dok tertendang terpijak. Terjerit-jerit saya ha.
Tapi fun lah untuk yang pertama kali nonton. Lepas-lepas ni takde dah la.


: : Round dan fight ke berapa dipaparkan kat skrin atas tu : :

Keseluruhan saya rasa dalam 3 jam jugaklah kami kat sini. Habis je, tunggu driver kat luar dan terus balik ke hotel. Tapi kitorang menapak jalan pergi cari makan dulu. Lapau.
Lepas tu nampak ada kedai yang jual pelampung flamingo pink tu. Nak beli yang besar macam memahal, so beli yang pelampung kecik tu. Pastu menyesal haha. Nantilah share gambar kendian k.

End of Day 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif 
more...