Phuket, Thailand : Bazaan Market & Jungceylon Mall


: : Salah satu landmark di Phuket : :

Lepas bergambar semua, kitorang pergi ke Banzaan Market nak cari kudap-kudapan bawak balik Malaysia. Besar jugaklah market ni. Ada seksyen basah dan kering.

: : Jauh baju yang saya pakai tu berjalan. Dari New Delhi ke Kuala Lumpur, lalu ke Phuket : :


: : Tingkat atas ada tempat makan : :


: : Pasar diorang ni takde bau-bau busuk pun : :


: : Rambang mata melihat jual-jualan rempah ratus. Saya beli perencah yang paket-paket tu : :


: : Pastu beli lagi dried mango dan dried fruits. Dan gajus jugak heee : :

: : Lepas tu cross jalan pergi Jungceylon Mall : :

Masuk mall sebab nak ambik aircond dan nak cari money changer.
Duit THB saya dah susut walhal ada lagi benda nak beli/buat nih. So nak taknak kena tukar la huhu.  Besar sangat mall nih.


: : Rate untuk hari itu : :

Encik Z drop saya kat tempat massage, De Flora Spa. Saya memang dah usha tempat ni masa pergi makan sebab ia dekat dengan restoran kitorang selalu makan tu.
Kali ni nak massage satu badan. Saya ambik Thai Tradisional Massage, 2 jam.


: : Tempat massage. OK la biasa-biasa gak massagenya. Thailand yang best saya pernah rasa masa pergi Bangkok dulu. Tu memang dikepak-kepak kaki badan semua : :


: : Teh halia. Sedap sangat burpp burpp keluar angin : :