Kota Bharu, Kelantan : Sungai Golok Boundary Post

Sampailah kami di Sungai Golok Boundary Post.
Sempadan Malaysia – Thailand, di sebelah Kelantan.
Saya geram dengan AJ masa ni, boleh pulak dia sambil lewa tak ambil / isi borang nak masuk Thailand. Sebabnya dia takde paspot. Sebagai rakyat Kelantan, dia boleh je la isi borang, takyah paspot pun takpe.
Tapi borang pun dia tak isi. Geram saya ha.
Dia relax je asyik cakap ‘Takpela Kak Maya. Jangan risau’
Eeieiieieiei…

Pastu 2 orang kawan sepupu ke kawan abang dia pun sama.
Depa ada paspot tapi punya malas nak hulur cop kat pegawai imigresen tu.
Boleh sandar baring-baring kat belakang. Urut dada kakak tau tak.
Oh yer kitorang masuk Thailand ni dengan 2 kereta. Saya naik kereta ayah saudara AJ.

: : Budak degil ada hati nak buat peace dengan kak ostajah : :


: : Masuk dalam dan isi Arrival Card : :


: : Sebenarnya Sungai Golok ke Sungai Kolok? Kau jangan nak memperolok-olokkan sis : :

Turn saya sekejap je pun. Tapi turn the boys tu lama gila kot.
Terutamanya Abang Mohd Noor dengan Abang Man. Macam pegawai imigresen Thailand tu dok tanya soalan macam-macam. Pastu macam salah isi form ke cemana, dok keluar dari q 3,4 kali.
Tanya nak pergi mana lah, nak makan kat mana lah. Haruslah kitorang tak tau sebab kita pun follow orang kan.
Lama saya tunggu depa kat luar tu ha. Macam cuak pun ada kot la dinafikan kemasukan ke Thailand.
Ayat penyata sangat kan. Dinafikan kemasukan. Hiks.


Akhirnya evertything settled dan semua diberi kebenaran untuk masuk ke Thailand.
Ayuhlah kita…