Blog Maya Dot Com

Mersal


: : Lepas hantar Yaya kat Petronas Alam Damai, beli air nescafe tin ni semua. Black Ice tu I cannot go lah.  Yang Tarik Kaw tu boleh diterima : :


: : Jalan-jalan dalam kedai buku kat MyTown, ada seksyen jual buku-buku dengan kata-kata motivasi camni. So cute : :


: : Pergi MyTown sebab nak nonton filem Mersal!  Ajak Yaya nonton dia takmau, so tunggu dia balik Taiping dulu baru saya pegi dengan Encik Z : :


: : Percintaan jarak jauh ginilah. Jumpa setahun sekali hari Deepavali je hehe : :

So, best ke Mersal ni?
Cerita banyak throwback flashback dan berkait silang sana sini.
Vijay bawak 2 watak. Adik abang tapi muka sebijik seiras macam kembar.
Sorang kerja doktor, sorang magician.

Macam berani mati jugak la Vijay ni sebut pasal politician, pasal tax bagai.
Mengikut kata Faizal, officemate saya, memang ada isu jugak kat sana.
Filem Vijay sesebelum ni pun memang banyak kontroversi.
Kontroversi sebab memang Vijay nak reveal dan bagitau masyarakat tentang dunia sebenar di sebalik politik, kerajaan India, rasuah dan kehidupan orang miskin kat sana.

Puas hati. Kakak bagi 4 bintang.
Walau apa pun Thalaivaa masih di hati.
Jumpa lagi kita Deepavali tahun depan ya Vijay.

Usai nonton cari tempat makan.
Pusing-pusing belah bawah tu nampak Restoran Zatulicious ni, so marilah cuba.


: : Air kiri tu Ice Blended Durian Musang King, Encik Z punya. Saya minum ice blended laici je. Sedap : :


: : Nasi Goreng Meletop & Nasi Kerabu. Dua-dua pun sedap alhamdulillah. Boleh direpeat lagi di masa akan datang : :


: : Disudahi dengan aiskrim Matcha di Family Mart : :

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif 
    more...