Blog Maya Dot Com

3 Tahun

Jumaat lepas Umi datang kat Kupang, ada urusan sementara tunggu suami ia.
Umi datang dengan anaknya Syifa dan baby barunya Firdaus.
Umi tengah cuti bersalin dan dah genap 60 hari.
Saya dengan Kak Gee join lah duduk setable breakfast dengan Umi dan anak-anaknya.


: : Firdaus di usia 60 hari : :


: : Syifa & Umi : :

Umi suruh Syifa beralih tempat duduk sendiri.
Mula-mula dia macam taknak, tapi Umi offer buku dengan coloring pencil, haa barulah dia nak.

Tiba-tiba cahaya matahari dah masuk ke arah table kitorang.
Saya cakap ‘Syifa, pakai spek tu’
Cepat-cepat dia pakai. So comel.

Kulit putih, mata sepet, rambut kerinting, gegebu gegebas macam Syifa ni bebetul mengingatkan saya pada Yaya.
Rindunya la haih waktu Yaya kecik-kecik dulu.
Anak yang sangat baik dan mendengar kata seolah-olah memahami keadaan saya yang bergelar ibu tunggal dulu.


: : Firdaus dah bangun : :


: : Yaya di usia 3 tahun. Rindunya…… : :

    One thought on “3 Tahun

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif 
    more...