Blog Maya Dot Com

Pattaya, Thailand : Wat Phra Yai

Kalau ikut dalam itinerary asal, nak pergi Wat Phra Ryai ni last day, iaitu keesokan harinya.
Tapi memandangkan ada masa lagi, so Masy kata ayuhlah kakak kita habiskan semua hari ni.
Esok boleh bangun lambat bersantai-santai.
Hmm.. baiklah.

Wat Phra Yai yang juga dikenali sebagai Big Buddha Hill merupakan salah satu tarikan pelancong di Pattaya.
Ia juga merupakan kuil Buddha yang terbesar di wilayah Chobunri di Thailand.
Kuil ini menjadi pilihan penganut agama Buddha untuk datang berdoa dan memohon hajat.
Terletak di atas Bukit Pramtunak, keseluruhan patung buddha ini disaluti emas.


: : Angin kuat, terbang-terbang baju I. Tu sebab tarik baju camtu tu. Bukan nak feeling princess ke apa k : :


: : Ayuh bersiap sedia untuk mendaki nun di belakang sana : :

Belah atas tu ok la takde la besar mana sangat.
Ada few patung-patung Buddha, pastu boleh tengok pemandangan sekitar Pattaya.


: : Kurusnya awak : :


: : Omey angat ni : :


: : Gajah dan monyet masuk mengadap : :


: : Baling coins masuk dalam perut : :


: : Banyaknya duit : :


: : Tu belakang tu pemandangan : :


: : Maaflah saiyang kakak tak dapat nak derma : :

Tak sampai 45 minit pun kitorang kat atas ni.
Baca-baca dan bergambar lebih kurang (lebih kurang ke? macam berlambak je hehe), ajaklah Mr Nat pulang ke hotel sana.
Panas melekit-lekit I tell u.