Blog Maya Dot Com

Surabaya, Indonesia : favehotel MEX & Tunjungan Plaza

Malam terakhir di Surabaya ni saya book favehotel MEX dengan bayaran Rp 408,980 bersamaan dengan RM133 via booking.com
Hotel ni comel sebab warna pink hehe.
Dia dalam building lain dan ada few floors yang diambil dijadikan hotel.
Tapi jangan risau, keselamatan amatlah terjaga di sini.
Setiap floor cuma boleh diakses oleh orang yang duduk di floor itu saja.

 class= class= class= class=  class=
: : Kalau tak tarik bidai tu dari dalam toilet boleh nampak direct ha hehe : :

class= class=
: : View luar : :

Sampai hotel relax-relax jap, pastu saya call tukang urut datang mai urut saya kat bilik.
Hotel ni takde spa tempat urut. Hotel ni boleh saya kata ala-ala macam Tune Hotel jugak la.
Tapi don’t worry. Selesa je.

“Ibu, dilepas bajunya ya.  Nggak apa-apa kan?”
“Ya ya. Cuma saya malu. Saya gemuk”
“Usah khuatir Bu. Soalnya saya juga gemuk”

Gemuk mende kau ni. Kurus montok je badan kau.
“Soalnya, saya baru melahirkan, Bu”

Sedapnya kena urut! Memang kuat tangan budak yang urut tu.
Kadang tu macam sakittttt tapi saya tahan sebab nak kan kelegaan lepas urut.
Kat bahagian bahu saya tu dia kerok guna cawan. Adoiyaii.
Tapi memang sedap aaa.

“Ibu, kulitnya putih dan masih kental ya Bu”
Dalam hati ok la putih tu betul. Tapi kental???

“Ibu, orang Malaysia memang putih-putih ya Bu?”
“Tak jugak. Tu suami saya tu. Hitam je”
“Oh suami Ibu orang Malaysia juga?”
Habis kau ingat suami akak orang Papua ke cemana dik? <<–cakap dalam hati

: : Saya ambik yang Traditional Massage tu. Pastu up lagi 1/2 jam untuk urut leher, kepala dengan bahu. Tambah lagi RP75,000 : :

class="alignnone
: : Rasa fresh lepas urut : :

Menapak ke Tunjungan Plaza dalam 700meter camtu kot.
Nak dinner kat sini.
Malas pening-pening so terus je naik ke Food Court.
Tunjungan Plaza ni besar gila tau. Boleh sesat dibuatnya.
Kami tak berniat nak jalan-jalan pun sebab letih, tu yang terus cari makan je.


: : Beli food di stall Sambal Cobek : :

 class=
: : Foodcourt Tunjungan Plaza : :

 class=
: : Hidangan kami.  Es Teller tu dapnya! : :

class=
: : Tunjungan Plaza : :

Menapak balik tu dah seret-seret kaki dah.
Betis dah mula rasa kejang dan kejung sebab menapak naik tangga Kawah Bromo tu kan.
Orang tak bersenam, ceni laaaa… Tak fit huhu..


: : Breakfast keesokan paginya. Malam ada live band tu ha. Tapi saya idok ler turun sebab letih nau nau : :

class=


: : Bubur sedap. Jangan play ya. Ini bukan video. Screenshot dari instastory : :

class=
: : Terima kasih Surabaya! : :

 class=
: : Suamiku sado. Sado ke yang adoo? Hiks : :

 class= class=Jam 12 tengah hari Pak Pri dah tunggu kat lobi.
Jalan ok tak sesak, so dalam 45 minit gitu dah sampai dah kat Bandara.
Ada cerita sadis jadi kat Bandara sob sob…

    One thought on “Surabaya, Indonesia : favehotel MEX & Tunjungan Plaza