Blog Maya Dot Com

2 Syawal : Tetamu

Oleh sebab nak buat majlis birthday Mawa dan Mama memang nak masak-masak, so saya ajak la kawan-kawan yang saya tahu memang berada di sekitar Taiping untuk datang rumah.
Kak Gee memang dah bagitau tahun ni turn sebelah Abang Man, so memang sedang molek lah ni.
Dah kenal bertahun, raya pun rasanya dah beberapa kali memang turn Taiping, tapi tak berjodoh nak beraya rumah masing-masing.
Ni pun awal Kak Gee singgah sebab lepas tu dia terus nak gerak balik Seremban.
Sampai jugak akhirnya Kak Gee sefamily kat rumah Mama saya eh.

: : TQ Abang Man, Kak Gee, Amirsham & Alifsham sudi datang : :

Erin pulak memang saya tau dah rutin dia memang beraya belah husbandnya kat Bota sana.
Raya ke2 memang dia akan ada area Taiping.
Erin ni pun first time sampai rumah Mama saya ni.
Both Erin dan Zul, kawan seofficemate saya di B**.

Syana dengan Coi dah tinggal kat KK sekarang tapi tengok kat Facebook ia akan balik Taiping.
Tu lajak kan sekali jemputan untuk depa 3 beranak.
Syana dah pernah datang rumah sini masa saya kahwin dulu.

Syana ni tokey Noxxa.
Terpaksa buat muka tak malu mintak tolong Syana guide kan Mama cara guna periuk Noxxa.
Sebab 3,4 hari lepas Mama, Kaklong dengan Yana guna la periuk Noxxa ni nak masak daging.
Taktau la salah tekan butang ke apa, air melimpah keluar kata Mama.
Sorry Syana. Jangan kecam akuuuu.


: : Syana suruh try test masukkan air, tapi tengok ok je pun. Ada la tu Mama tersalah tekan butang ke apa kan : :


: : TQ Syana, Coi! & Iman : :


: : Kawan Yaya sorang ni je la yang datang : :


: : Nida pun turn beraya belah dia. TQ kawan konsistenku sudi datang : :


: : Muhammad dengan Muaz tidur dalam kereta ha : :


: : Duit raya unik dari auntie Nida untuk Yaya : :


: : Dan last sekali, Kak Illa! : :

Kak Illa memang confirm confirmlah balik Kuala Kangsar.
TQ kakak ku sanggup redah jem datang ke Taiping.
Memang tak sesat lah sebab Kak Illa dah pernah datang sini 2,3 kali.
Seronok borak, tapi tak puas. Kitorang dah plan nak gi travel sesama nanti.
Yey!