Blog Maya Dot Com

Z Turns 38 : The Family & Cabin

Kita bagi birthday boy pilih tempat untuk dinner di malam hari lahir beliau.
Lalu ke The Family & Cabin di Melawati sana.
Sebelum pergi Encik Z bagitau kata kat sinun foodnya berkonsepkan western.
Baik, ayuhlah kita.

Sampai-sampai tengok lorong situ agak gelap.
Kedai pun agak suram.

Belek-belek menu hmm…
Masalahnya kepala otak saya terbayang steak.
T-Bone ke, sirloin ke, lamb chop ke.


: : Yaya order Meatball dengan Ice Lemon Tea. Katanya meatball tu tak sedap. Saya tak rasa pun : :


: : Diorang takde steak. Yang ada macam ni je ha. RM20 bagi saya agak mahal. Ni Encik Z punya : :


: : Last-last saya order Bubur Ayam je, boleh? Ayam tu pun bukan blend together, cuma letak atas bubur. Tak sedap : :

: : Kami pakai hitam putih. Baju kitorang tu semua dari New Delhi, India : :

Kesian Encik Z serba salah dia bila tengok muka kelat saya.
Saya ni memang jenis susah sikit nak sembunyikan riak muka.
Kalau tak suka tu, memang terpancoooo kat muka.
Saya cakap dengan ia, “Next time awak tak payah lah pilih tempat sendiri. Biar saya je la uruskan”
Pasrah je la Pakcik tu.

Btw, ni pandangan peribadi saya tau.
Kalau korang dah pernah pergi dan rasa sedap, ya terpulang.
Tekak kita bukannya sama ye tak?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif 
    more...