Blog Maya Dot Com

Mr Dakgalbi

Cerita Ramadhan ke 7.
Ustazah Siti Nor Bahyah datang bagi ceramah.
Tapi sekejap je sebab Ustazah ada urusan lain.
Soalan dan jawapan yang saya ingat “Ketenangan itu milik siapa?”
“Ketenangan milik orang-orang yang beriman”
Untuk dapatkan ketenangan, kena jaga 5 perkara.
Hati, Ilmu, Amalan, Azam dan Ikhlas.
Insya Allah kita akan dapat ketenangan.

Malam tu berbuka lite-lite dulu, lepas Maghrib terus keluar pergi Mr. Dakgalbi.
Sebenarnya everytime lalu kat Mr. Dakgalbi PV128 mesti saya cakap dengan Encik Z.
“Bang, tu restoran Korea” “Bang, kawan saya ada makan kat situ”
“Bang, food dia macam kita makan kat Seoul”
Gitu hint kan.

Masa Yaya dengan Encik Z keluar nak cari barang kat AEON, Encik Z pun cerita la dengan Yaya pasal everytime lalu kedai ni, mesti Mommy cakap itu ini.
Sebelum tu saya ada tanya dah kat Yaya, nak tak makan kat sini.
Sedangkan sebenarnya saya yang teringin tehehehe.


: :  Banyak cawangannya : :


: : Kitorang ambik Main Course Set RM67. Tapi rupanya ayam. Bukan seafood : :


: : Kalau seafood yang ini : :


: : Anak ajak selfie kemain lagi. Cer amaknya ni yang ajak, bolayan sesaja : :


: : Baca dalam blog kata air grape ni sedap. Sebab tu saya order. Memang sedap pun : :


: : Style restoran kat Korea memang air masak disediakan. Memang takde air lain pun rasanya, kecuali Soju : :


: : Sup : :


: : Ramen dan sayur-sayuran : :

Teknik dan penyediaan sama macam kat restoran Korea yang kitorang makan kat Seoul dulu.
Nanti orang datang masak dan gaul-gaulkan semua.


: : Siap! : :


: : Nak marah pun tak boleh, dah diri sendiri pun camtu kan : :

2nd Round.
Nasi dan cheese pula.


: : Makan 2nd round : :


: : Licin! : :

Kenyang perut suka hati!
Lepas ni nak try yang seafood pulak hehe..

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif 
    more...