Blog Maya Dot Com

Paspot Baru

Paspot saya expired Julai 2017.
Tapi sebab saya nak kena beli flight ticket Malindo yang memerlukan nombor paspot, so nak taknak kena renew jugak la paspot baru.
Sebabnya saya nak travel bulan Januari 2017 nanti, so kalau paspot expired Julai 2017 tu macam ngam-ngam sangat 6 bulan.
So taknak ambik risiko, betterlah saya renew je paspot ha demi ketenteraman minda.
Oh lagi satu nak kena buat visa jugak.
So biarla sekali jalan nombor paspot baru semua.

Kali ni saya renew kat UTC Sentul. First time ni gi sini.
Gi lepas kerja terus. Sesampai tengok eh takde orang pun.
Ambik nombor, tak sampai 2 minit terus nombor dipanggil.
Zass gitu gini, pukul 6.05 petang camtu dah siap.
Tak sampai 40 minit pun keseluruhan proses. Kagum iolls.

: : Kenangan perjalanan paspot lama : :

Lupa nak selitkan bulan April 2013 saya pergi Labuan.
Kenangan terakhir dengan arwah Rai 🙁

Insya Allah untuk trip pertama dengan paspot baru ni bulan 12 nanti.
Tak sabar plus nervous jugak.
Diikuti trip pembukaan Januari 2017 nanti.
Ni lagi la tak sabarrrrnya. Semoga dipermudahkan. Amin….

    2 thoughts on “Paspot Baru