Mesir Day 2 : Shopping Groceries

Bangun balik dalam pukul 12.30 tengah hari. Masa ni still rasa ok lagi takde rasa jetlag ke apa.
Siap siap nak teman Ernie shopping groceries.

IMG_0378
: : Kereta Ernie : :

IMG_0383
: : Tudiaaa Ernie Zuraida memandu di bumi Anbiya’ : :

IMG_0415
: : Nur Ain Shah & Nur Imaan Shah : :

IMG_0381
: : Bangunan kat Mesir ni semua pun warna tanah. takde nampak warna pink merah oren : :

IMG_0382
: : Sebelum beli groceries, singgah Money Changer dulu tukar duit. Dari Malaysia saya tukar RM12,000 ke USD. USD1330 bagi pada Ernie untuk duit ticket flight. Balance USD1685 semua saya tukar ke Egyption Pound, dapat la dalam EGP15,000. Bersamaan RM7,000. Mewah betui kamu kan Normaya? Haha : :

IMG_0384
: : Kami shopping groceries di Metro. Imaan ni bagus siapa dukung pun dok diam je. Tak sabau tunggu dia besar, sok nak tunjuk gambar ni. Uncle Z mendukung Imaan di Kaherah. Mesti sok dia besar tersipu sipu tengok gambar ni kan : :

IMG_0385
: : Apa aje la Ernie bebelkan tu : :

IMG_0386
: : Saya pulak suka tengok teh teh ni semua. Macam macam flavour ada. Saya beli yang Green Tea untuk Kak Aida. Dengan Lemon untuk diri sendiri. Sedappp : :

IMG_0387
: : Sukanya tengok diorang susun seafood ni semua. Menarik! : :

IMG_0388
: : Pelbagai aneka jeruk : :

IMG_0389
: : Kat Mesir ni memang kaya dengan pelbagai jenis keju. Murah murah pulak tu : :

IMG_0391
: : Arnab. Ambik kau dengan kepala mata semua pun dok ada lagi : :

IMG_0392
: : Daging dagingan : :

IMG_0393
: : Masa kat rumah Nur Ain sibuk suruh saya tocangkan rambut dia. Mommy ni tangan tak kreatif la Nur Ain. Lepas saya buat tak jadi, Ernie jugak la kena buat hehe : :

IMG_0394

IMG_0395
: : Beras letak dalam bekas ceni. Praktikal kan? Sabarrr Imaan. Nanti balik rumah kita makan nasi yer : :

IMG_0396
: : Ikan dah nak sama besar dengan Nur Ain. Ernie kata nak masak kari kepala ikan.  Yahoooo : :

IMG_0397
: : Cia cia ciaaa Encik Z ingin merasai pengalaman memandu di Kaherah. Syabas bang, kau berjaya membawa kami semua selamat sampai di rumah : :

IMG_0398
: : Ni bangunan rumah Ernie. Tak ingat dah saya unit yang mana. Mengadap mana pun dah tak ingat dah hehe. Tapi best sebab bawah bawah tu banyak kedai. Kedai kek roti semua ada : :

IMG_0400
: : Nur Ain yang manja : :

IMG_0414
: : Tengah hari tu Ernie call delivery set nasi seperti di atas. Sedap. Kau tu apa je yang tak sedap Normaya? Haha. Eh kata nak masak kari kepala ikan tadi? Ada ada. Tunggu…. : :

One thought on “Mesir Day 2 : Shopping Groceries

Comments are closed.