Macau : Macau Fisherman’s Wharf

The Macau Fisherman’s Wharf is a waterfront integrated, hotel, convention, dining, retail and entertainment complex. It is located at Freguesia da Sé in Macau Peninsula, near the Hong Kong-Macau Ferry Pier and a 15-minute ride to the Macau International Airport.

Kena pergi sini sebab tempat ni lawa!
Lawa untuk bergambar tanpa sempadan hehe.
Bertabahlah korang tengok gambar banyak gila.
Semua pun cantik, jadi semua pun saya nak sumbat hiks.

Kami ada masa dalam 1/2 jam je  untuk berlegar dalam ni sebelum ambik last bus ke Terminal.
Kalau terlepas last bus ni nanti kena menapak pulak ke Terminal which is adalah agak distance jugak.
Makanya marilah bergambar lelaju dan menikmati view ala kadar apa adanya.
Saya sarung glove sebab sejukkkkk brrrr brrrr.


Tak dapat pegi Coliseum kat Italy nun, dapat kat Macau pun boleh laaa.
Memang asyik bergambar je la sebab uniknya bangunan ni. Suka suka suka.
Yang si Masy tak habis habis ‘Kak, Running Man dulu kat sini la shooting bla bla bla bla’

Jom jalan ke arah tengah sana jap.
Bangunan sini pun lawa. Warna warni!

IMG-20160111-WA0048

Ikut plan asal kami nak makan kat sini, tapi sebab macam kenyang lagi so kensellah plan itu.
Tu pun kan, memang lupa langsung pasal tempat makan ni ha.
Tengah jalan saya yang setiba tiba terpandang, haaa teruslah snap gambar ni untuk korang.
Kalau masa pegi sini korang tengah lapar dan nak makan, sila lah ke Taste of India dibawah.
Memang kat area sini je. Mata tu kena tajam sikit k.

Nampak orang ramai ramai beratur, being kepoci saya pun pegi la jenguk.
Rupa rupanya korang nak tau depa q sebab apa?
Nak nonton tarian bogel kau! Uolls ni dah kenapa ha?
Tak tahukah membezakan mana yang tulin mana yang palsu? #tibatiba

: : Diakhiri dengan posing acah acah Che Ta : :

Masa dah time. Jom tunggu bas!

2 thoughts on “Macau : Macau Fisherman’s Wharf

  1. sayangnye takleh masuk dalam coliseum tu, bencilah. kot tak mesti lg byk gambo kite posing huhuhuhuhu so sad

Comments are closed.