Macau : From Airport to Hotel

Dah lebih setengah jam menunggu ini tak boleh jadi.
Time is precious u know.
So saya google google dan belek balik map yang saya print.
Ada shuttle pegi Wynn Hotel. Tak dekat sangat dengan hotel yang kitorang duduk tu.
Tapi boleh laa sebab dah tak sanggup nak menanti dalam kesamaran.


: : Acik yang menjagaselia penumpang yang nak naik bas ke Wynn Hotel : :


: : Dalam bas : :


: : Macau Tower dari kejauhan : :


: : Kota Macau kota keriangan berjudi! Matiklaa : :

Perjalanan dari airport ke Wynn Hotel ambil masa dalam 15 minit je.
Dihalau turun di tepi bus stop lalu kami pun mula mencari cari arah nak menuju ke mana.


: : Hotel kami di seberang sinun. Bergambo kejap dengan mercu tanda Macau ini iaitu tempat perjudian paling besar dan paling famous iaitu The Grand Lisboa.


: : Baru jalan beberapa langkah dak Baby kata kakinya sakit. Sebab kasut baru tu ler kot. Bertukaulah ia semula pada kasut sarung biasa nya. Kakak ostajah masih bertahan dengan boot itu : :


: : Kita feeling duluuuuu : :


: : Tetengah feeling tetiba ada pertunjukan air pulak. Siap bermuzik bagai : :


: : Jambatan belakang tu yang kitorang datang tadi, dari arah airport : :

Hotel kitorang tu kan ke seberang jalan sana, Masy ajak saya cross jalan tapi saya macam ketakutan sebab jalanraya nya lebar dan kereta banyak pin pin pon pon.
Maka ambik keputusan untuk cross melalui bawah tanah.


: : Gigih mengkaji peta : :


: : Naik lif ni dan turun ke bawah. Naik lif tapi turun bawah, acaner tu? : :


: : Ikutlah anak panah yang betul : :

Bila sampai kat bawah tanah tu kan, scaryyyyy tau nggak.
Nak kata parking lot, macam tak berapa ada kereta pon.
Bila masuk dalam bangunan kan, macam berhantuuu macam tempat dah tinggal lama.
tapi macam ada je security dalam tu.
Aaaaa takottt takottt takotttt.
Takot sampai memasing tak teringat nak snap gambar dalam tu.


: : Akhirnya berjaya keluar dari bawah tanah dan tadaaaa tengok Wynn Hotel sudah berada di seberang sana : :

Menapak la lagi dengan beg besau nya.
Kena marah lagi sebab beg besau. Nyampahhhhh.
Tu hotel kitorang building warna maroon pink cream belakang kanan tu.


: : Hotel Grand Emperor sebelah kiri tu. Patut kitorang naik bas turun kat situ la, tapi dah tak muncul muncul bas nya tskkk : :


: : Winter tapi ada bunga : :

Haa tak bagitau lagi kan Macau ni ada 4 musim.
Spring – Mac & April. Summer – May sampai September.
Autumn – Oktober sampai Disember.
Winter – Januari & Februari.
Saya pegi ni waktu Winter, tu yang fefeeling dengan winter coat & boat.Tapi memang sejuk pun sebab berangin.

3 thoughts on “Macau : From Airport to Hotel

  1. saye yg marah rupanye waakakaakakakaka bukan marahlah! nasihat! hahahaha

    ntah tempat ape laa kite lalu bawah tanah tu sooo skeriii i wanna cryyyy (masa tu lah)

Comments are closed.