Macau : First Night

Selesai feeling feeling kat Monte Fortress tu, kena lalu balik kawasan Ruins Of St Paul.
Manusia masih meramai.

: : Hati hati. Jangan sampai terbeli Pork Chop Bun yang terkenal di Macau ini : :


: : Portuguese Egg Tarts : :

Masa saya google cari info tentang Macau, memang ada banyak info tentang Egg Tarts ni.
Jadi ayuhlah mencuba.
Rasa dia kurang lebih macam Creme Brulee.
Sedap la. Manis dan lembut. Seketul 8MOP. Saya beli 2 ketul.

Cumanya, kalau rasa ragu ragu halal ke tidak, saya nasihatkan korang tak payah lah yer.
Kalau yakin macam saya dengan Masy, sila lah beli.
Cumanya, jangan la beli kat kedai yang jual sekali pork pork bagai ni.
Kitorang beli kat kedai yang jual air buah.
Ingat nak la up sebotol, sekali tengok harga. Terus kensel. Mahal nau.
Tapi bila balik tengok duit Macau banyak lagi balance, terus kesal ku kerna dia..


: : Pusu pusu orang dok masuk kedai ni. Kitorang pun tumpang sibuk. Sekali jual babi salai daaa : :


: : Ni ramai ramai ni nak pergi berjudi lettew : :


: : Jualan tshirt. Ingat nanti later later lah beli. Sekarang nak balik hotel dulu sebab lapau dan letih: :


: : Lama kitorang diri kat sini, ingat nak try sebab macam sedap je nampaknya. Tapi haram penjual ni tak dipandangnya kami. Sentap lalu terus lah kami membawa diri : :


: : Singgah kedai beli air. Masa nak beli tu takde la pulak cek harga. Sekali 1 botol tu 15MOP. Hoiii mahallll pfftt : :


: : Saya punya yang sugarcane tu. Takde la sedap mana ponn : :

Sebab letih sangat, tanpa salam tanpa pesan, saya terus terlena macam tu je.
Rasanya tak mandi pun kot? Makan pun tak.
Tapi dalam pukul 11 lebih camtu terjaga la pulak.
Terus terkebil kebil cannot sleep. Tapi last last sleep jugak la hehe.

Good Night Macau!