2 Syawal : #teamrayamelaka

Dari hotel terus je gerak ke Malim Jaya, rumah parents Yana.
Nak beraya dan nak melawat baby Nurul Mawaddah, cucu ke 6 Puan Normah.
Masa ni baru 10 hari usianya.


: : Maamar yang bergambar dengan hadiah adiknya. Diaper cake tu saya tempah buat dari Shila : :

Mawa aka Cik Odah tengah tidur masa ni.
Takpe, biar dia tidur dulu, sat g baru kita kacau.


: : #teamAyah : :


: : Ibu Yana masak asam pedas, sambal udang, telur dadar dengan sayur kobis. Berpeluh peluh makan : :


: : Dak Mawa yang dah bangun tapi bukak mata sebelah : :


: : Bukak mata sebelah, jeling Mommy pastu sambung tidur balik : :


: : Satu keluarga : :

Lepas tu pergi jenguk rumah baru Adil & Yana.
Entry tahun lepas saya dah up dah, tapi masa tu belum dapat kunci lagi.
Kali ni dah dapat kunci, boleh masuk dalam dah.
Cumanya depa tak sempat buat apa-apa renovation lagi.

: : Harap harap tahun depan dah siap molek cantik boleh tumpang tidur hehe : :


: : OOTD Syawal ke 3 : :

Terus ke Pantai Klebang pekena coconut shake dan keropok lekor.
Sambil jalan jalan ambil angin.
Orang boleh tahan meramai.


Memula ingat nak ajak Encik Z gi jenjalan kat area yang pasir putih putih tu tapi cuaca fuhh panas sesungguh.
Berangin tapi cuaca panas. Panas yang kering tu.
Lagipun kesian nanti Mama kena tunggu lama pulak.
So next trip ke Melaka kena masukkan rancangan nak bergambar ria kat area pasir putih putih.


: : Maamar yang geli nak pijak pasir pantai. Ish ish ish : :


: : Lalu kena tazkirah dengan Kakak Yaya : :


: : Jubah Mama tu yang saya beli kat Mesir. Mula ingat beli untuk diri sendiri, tapi bila sampai KL je macam mengetat di punggung. So bagi je la kat Mama : :


: : Tah apa fesyen saya lilitkan instant shawl tu. Konon nak effect terbang terbang, tapi sendiri yang rimas sudahnya : :


: : Sebijik muka Adil masa kecik : :

Gerak dari Pantai Klebang dalam pukul 5 petang camtu.
Singgah kat Dataran Pahlawan, Mama nak cari cencaluk belacan bagai.
Lepas tu terus gerak balik KL.
Traffic ok la tak sesak sangat.


: : Berhenti solat dan singgah makan kat R & R. Kedai semua penuh, so masuk je la duduk kat Mamak. Mama punya hidangan tu total RM12. Pengsan. Saya makan maggie goreng yang kosong tawar huhu : :

Dalam jam 10 malam kami semua selamat sampai di KSU.
Berakhirlah sudah Syawal ke 2.

One thought on “2 Syawal : #teamrayamelaka

Comments are closed.