Lombok : ZMax D Hotel Praya Lombok

Untuk malam terakhir di Lombok ni, saya book ZMax D Hotel Praya Lombok.
Saya book via booking.com dengan harga RP390,951 untuk 1 malam.
Hotel baru ni.
Saya pilih untuk stay kat hotel ni sebabnya jarak ia ke airport cuma 5km.
Kalau naik kereta dalam 10 minit dah sampai dah.


: : Bogo tolong turunkan barang kami. TQ Bogo. Kamu memang baik. Tak habis habis dipanggilnya Encik Z, Tuan. Ya Tuan. Benar Tuan : :

Bogo ni ramah tamah jugak.
Seronok layan ia bersembang.
Nanti saya share kan apa yang kitorang sembangkan eh.


: : Selain lokasi nya yang terletak berdekatan dengan airport, saya memilih hotel ini jugak sebab ianya menyediakan free airport transfer : :

Hotel ni baru sebulan beroperasi tak silap saya.
Baru lepas perasmian minggu sudahnya.
Bau pun memang bau simen kayu lagi haa.


: : Reception : :


: : Lobi : :


: : PC & wifi : :


: : Swimming pool masih dalam proses penyiapan. Rasa sebulan 2 baru boleh guna kot : :


: : Mengapakah tiada tingkat 4? Jeng jeng jeng… Berhantukah? Nak naik kena touch kan card bilik. Makanya insya Allah orang sebarangan tak bisa lolos ke bilik : :


: : Laluan ke bilik. Kitorang dapat bilik nunnnn jauh di hujung sana : :


: : Pintu kayu yang macam tak siap je nampaknya. Taktau la meman gini konsepnya atau nanti nak dispray warna : :


: : Bilik yang sederhana besar. Tu nampak ada comot tompok tompok cat kat meja kiri tu. Lantai pun ada rasa berpasir : :


: : Katil : :


: : Air mineral dan toiletries : :


: : Kettle, kopi dan teh jua ada : :


: : TV : :


: : View dari bilik : :


: : Toilet : :


: : Shower : :


: : Selipar : :


: : Almari dan peti besi. Serius bau kayu ni kuat sungguh : :


: : Go Away, kami laki bini nak beradu : :

Letih betul rasa badan. So lepas mandi tukar baju apa semua, kami berdua mendodo kan diri.
Bangun bangun dalam pukul 9 malam camtu kot.
Perut lapar. So turunlah cari makan kat cafe bawah.


: : Tempat makan ia besar dan selesa. Yang penting kitorang berdua je yang ada hehe : :


: : Ala Carte Menu : :

: : Apple Juice RP20,000 : :

: : Spring Chicken RP55,000 : :

: : Deep Fried Gura RP75,000.  Total makan RP181,500 : :

Hotel ni sesuai untuk korang transit kalau sampai Lombok tengah malam, atau waktu nak balik tu flight pagi.
Oleh sebab hotel ni baru sangat lagi, so kita bagi time la untuk diorang improve, k?

2 thoughts on “Lombok : ZMax D Hotel Praya Lombok

  1. Developer cina kot sbb tu xde tingkat 4. mcm umah kita 4 jadi 3A, 14 jadi 13A. Tapi ni spesel la terus lompat tingkat 5 hehehe

Comments are closed.