Medan Tergempar IV

Malam tu kan, saya tak boleh tidur.
Gara gara baca status Facebook si Masy.
Eh bukan la status tapi macam dia share kisah hantu momok kacau orang thru alarm handphone.
Terus emosi tak stabil malam tu terkebil kebil la pusing kiri kanan nak tidur.
Menakutkan sungguh huhu.
Sib baik takde mimpi buruk buruk.

Pagi tu bangun awal siap siap sebab nak terjah Pajak Ikan seawal minit pertama.
Pegi breakfast dulu kat Coffeholic. Dekat je dengan Hotel Kesawan.
Satu bangunan, belah hujung menghala ke Tjong A Fie.

: : Tudung saya dari Cloverush. Blouse dari HijabsByHanami. Saya borong 5 warna terus! : :


: : Me love coffee too! : :


: : Menu breakfast yang lite lite : :


: : Kak Gee dengan Kak Aida order Kopi Susu Panas. Saya je order Kopi Susu Ais pagi pagi hehe. Susu pekat manis tu dia bagi asing. Siap dapat biskut kacang sekali. Kopi susu tu sedapppppppp sangatttt plissss : :


: : Unik kot bekas kopi dia ni. Macam kat Vietnam kan? : :


: : Saya dengan Kak Gee makan roti bakar with kaya. Kak Aida je makan roti kosong. Total breakfast RP76,500 : :


: : Tuddiaa kakak kakak bersemangat nak sambung shopping : :


: : Sampai kat kedai Roy tak bukak lagi. Tapi Nen dengan Hendy dah ada kat luar. Tak sampai 1 minit Roy tiba. Dengan kitorang sekali tolong bukak kedai hehe : :


: : Kain sutera plain ala ala kain Gabenor pakai. Tapi saiyanggggnya warna biru tua takde. Huhu. Saya borong semua warna! Suka suka suka : :


: : Stokin pun tak banyak stok. Dah la saya stokin saya semua dah buruk buruk. Ni pun si Nen yang keluar tolong cari. Ada 12 pasang je. Bungkus terus : :


: : Minyak angin aromaterapi. Share dengan Kak Aida : :


: : Dari semalamnya saya mintak kurang kain ni, tak dilayannya Roy. Tapi bila Kak Gee mintak je terus dapat diskaun haaa. Suka sangat la kain ni. Off white bunga sulam tangan kecil : :

Last kedai nak terjah ialah kedai auntie Cina.
Dulu saya pegi memang banyak saya borong Batik Karisma kat sini.
Tapi kali ni tak banyak choice dan tak banyak dah stok yang ada.
Tengok semua kaler tu saya belum ada lagi, zasss angkut semua.
Letih jugak la bertekak nak mintak diskaun huhu.


: : Kedai auntie Cina yang tak bernama : :


: : Tak sempat nak snap gambar dah dibawa turun. Total saya  borong 6 helai yang macam belah kanan tu : :


: : Kak Aida beli kemeja batik lagi haa. Kedai ni betul betul depan kedai tak bernama tu : :


: : Staff kedai Roy tolong hantar hasil belian ke hotel. Actually yang semalamnya pun depa hantar ke hotel jugak. Sekali dengan Dedi. Tapi Hendi dengan Dedi tak de bercakap ke apa pun. So tepat la kot telahan saya yang depa memang tak sebulu? Hmm.. : :

5 thoughts on “Medan Tergempar IV

  1. sakan memborong ye kak..
    camno nak sebulu kak, sah2 bulu asing2 hahaha #lawakhambar

  2. Medan memang satu tempat pelancongan yang amat seronok untuk kunjungi. Orang tempatan sana juga sangat peramah dan bersopan santun.

Comments are closed.