Yogyakarta : Yok Pulang!

Hari terakhir di Yogyakarta.
Masa untuk pulang! Flight 11.45 pagi.
So takde la rushing sangat nak bersiap ke apa.

: : Pagi tu  breakfast nasi goreng. Sedap : :

: : Macam biasa, meninggalkan kata kata positif walaupun sebenarnya tersentap jugak hotel kecik nau nau haha : :

: : Jam ni kan… Dia punya tik tok tik tok tu kuat sesungguh. Dah la malam sunyi sepi, bilik takde tingkap. Last last saya suruh Encik Z cabut bateri. Baru senyap. Heh : :

: : Selfie sekeping dulu : :

Mintak tolong staff The Cabin Hotel panggilkan teksi.
Tambang sama macam datang jugak RP75,000.
Driver ni tidak lah pun tanya nak pegi Terminal berapa ke.
Saya pun taktau lah pulak ada Terminal International Domestic bagai.
Sudahnya kitorang diturunkan kat Terminal yang salah.
Pakcik driver ni punya loghat Jawa kemain pekat hah, tapi gigih jugak nak bersembang.

: : Ini Terminal A untuk domestic flight : :

: : Kena naik shuttle untuk ke Terminal B. International departures : :

: : Belah kanan tu stesen keretapi. Korang boleh jugak naik train untuk ke town. Tapi kena cek kat station mana train ni berhenti. Saya memang tak berniat nak naik train so takde la siasat sangat tentang train ni : :

: : Menunggu shuttle. Dari Terminal A ke Terminal B tak sampai 5 minit pun naik shuttle : :

WP_20151010_10_47_22_Pro : : Jogja Istimewa! : :

: : Banyak masa lagi dan ada balance Rupiah lagi, so lepak kejaplah mengopi kat Coffee Bean : :

: : Pekena muffin. Dan iced coffee : :

: : Ramai kan orang? : :

Perjalanan balik berjalan lancar dan mengikut jadual.
Selamat sampai di KLIA2 lebih kurang pukul 2.15 petang.

So.. best ke Yogyakarta ni? Kena ke pegi?
Bagi saya, kalau korang kaki travel, kena sangat sangat pegi Yogyakarta ni.
Candi Borobudur, Candi Prambanan dan Gunung Merapi tu memang unik dan punya misteri serta keistimewaan tersendiri.

Bajet? Boleh tak korang korek entry Yogyakarta ni semua?
Tidak kerajinan pulak saya nak godek sesatu.
List bajet saya pun dah hilang campak mana ntah huhu.
Nah, saya belanja video. Biasalah, video ni semua saya record asal sempat, asal teringat.
Maafkan mutu audio dan visual yang tidak memuaskan ek.
Pastu tersilap edit. Abaikan yang belah hujung tu k..

OK watamat travelogue Yogyakarta.
Next!!!!

2 thoughts on “Yogyakarta : Yok Pulang!

  1. dah komen tapi hilangggg

    sejak kt follow blog akak ni, kt rasa akak x pernh stop travel…me like hehe

    bg kt jogja ni lain dari kota2 indon yg kt g…entah…rasa sgt kesenian…kota seni….akan repeat lg sbb suka duduk kat jogja…

    ok next!

    • travel seronok tapi bila tang nak update tu ya ampun malas sesungguh.
      tapi kalau tak update nanti hilang pulak segala memori kannn..

      akak suka tang makan tuuu hehe.
      eh tapi ada jugak a few tempat yang akak tak pegi hari tu, macam istana balqis tu.
      ada rezeki in future boleh repeat insya Allah

Comments are closed.