Yogyakarta : Sunset di Candi Prambanan

Seterusnya…
Saat yang ditunggu tunggu.
Sunset time!

Tempat nak tengok sunset ni kat area area 3 Candi besar tadi.
Memang dah ramai orang berkumpul masa ni.
Lepas pukul 5.30 petang, pagar yang memisahkan kawasan taman dengan 3 Candi ni akan ditutup.
Kira once kau dah masuk dalam kawasan 3 Candi ni, memang dah tak boleh keluar melalui taman.
Kena pusing. Tapi takde la jauh mana pun. Jauh sikit la untuk orang yang dah kepenatan seperti saya ini.

DSC_0166

SubhanAllah…..
Cantik sangat view.
Macam dalam poskad. Macam lukisan.
Macam dalam gambar yang selalu saya tengok dalam internet.

Saya dengan Encik Z cuma duduk. Diam.
Menyaksikan dan menikmati keindahan matahari terbenam ini.
Indah!

DSC_0167

DSC_0168

DSC_0170

DSC_0172

DSC_0174

DSC_0176

DSC_0177

DSC_0183

Korang kalau ke Candi Prambanan stay lah sampai sunset.
Cuma saya tak berapa sure harga lain ke tak.
Sebab saya memang ambik pakej Sunset at Prambanan.

One thought on “Yogyakarta : Sunset di Candi Prambanan

Comments are closed.