Port Dickson 2015–Part I

Assalammualaikum semua..

Ini cerita cuti cuti Malaysia ke Port Dickson pertengahan tahun Disember 2015 hari tu bersama keluarga Puan Normah.
To be exact, 3 hari 2 malam, 11 – 13 Disember 2015.

Ikutkan memang saya ni tak berapa gemar pegi PD.
Setahun setengah study kat Politeknik PD, so macam jemu kot?

Tapi memandangkan kewangan semua orang macam ala ala je, makanya tak relevan nak jalan jejauh.
Lalu gunakan jelah kemudahan yang disediakan oleh majikan ku ini.

Alhamdulillah nama naik. Cumanya tak dapat unit sebelah menyebelah.
Dapat 1 unit kat ground floor. Satu lagi kat tingkat 3. Sokay, janji dapat kan.
Kalau tak dapat, nganga lah semua.

11 Disember Jumaat tu saya dengan Encik Z cuti half day petang.
Siap siap semua, gerak lah ke PD.
Pinjam kereta Abang Long sebab nak sumbat ramai anak beranak.
Kesian Yaya & Caca bersempit kat belakang.
Sabar lah nak, dunia memang begini.

WP_20151211_15_21_56_Selfie

Sampai kat Resort PD pukul 5 petang.
Check in apa semua, then lepak lepak je lah dulu.
Ingat nak bawak anak anak swim tapi cuaca macam mendung dan setiba tiba hujan.
Takpelah, esok masih ada.


: : Ni apartment yang kat tingkat 3. Ada 2 bilik. Saya Encik Z share dengan Adil & Yana : :


: : Menyempit nyempit masuk celah sofa : :

: : Ocah, tak perlu letak kat mata nak. Klik je tengok kat skrin tu. Tskk : :


: : Esok pagi breakfast ini semua : :


: : Saya order Beef Lasagna dari Fazirah, adik Payiet. Terus dihantar ke muka pintu. Room service sangat hehe : :


: : Budak budak apa lagi yang menggembirakan mereka kalau bukan mandi manda begini : :

IMG-20151212-WA0035
: : Ocah mamai mamai bangun tidur : :

IMG-20151212-WA0036
: : Qis & Ayah Chu : :