Onde Onde

Nak share dengan korang salah satu tempat makan best di Sunway Putra Mall.
Restoran Onde Onde.
Ok ok nak kata best sangat tu tak la best gila, tapi oklah sebagai salah satu option kalau korang ke Sunway Putra Mall.
Saya dah 3 kali repeat ke sini.

WP_20150824_11_52_00_Pro

WP_20150824_11_52_19_Pro

WP_20150824_11_04_08_Pro : : Buku menu : :

WP_20150824_11_04_32_Pro : : Speciality drinks. 3 layer tea tu menggiurkan sungguh : :

WP_20150824_11_04_56_Pro : : Dekorasi. Kayu digabung dengan pink : :

WP_20150829_11_39_09_Pro : : Cashier : :

WP_20150824_11_06_50_Pro : : Sharing Malaysian flavour : :

WP_20150824_11_07_36_Pro : : White Coffee RM4.80. Mango Diced RM7.90 : :

WP_20150824_11_15_28_Pro : : Fish Ball Noodle RM10.90 : :

WP_20150824_11_15_38_Pro : : Nasi Lemak Rendang RM14.90 : :

WP_20150824_11_51_47_Pro : : Tea time tiffins. Sesuai untuk korang lepak lepak lepas kerja, boleh beborak menyembang sambil ngap ngap kuih muih tradisional ini : :

WP_20150824_11_53_55_Pro : : Saya KokYa. Bukan KokPing. Hello, saya tak gemar suara dia ajer k. Tapi bab dia istiqomah pakai jubah hitam dan tudung hitam tu saya memang kagum nau nau. Dan saya teringin sangat nak jadi camtu. Tapi tau, diri ini tidak kuat huhu. Saya pakai serba hitam ni sebab masa ni gi Mahkamah Syariah. Jubah beli kat Jalan TAR. Tudung dari HijabsByHanami : :

Ni kali kedua pergi. . Yang lepas tu saya lepak dengan geng travel tahun depan kat ENTRY NI.

Taken with Lumia Selfie : : Boyfriend. Tudung saya dari ButikInspirasiHana : :

WP_20150829_11_46_44_Pro : : Sirap Limau RM3.50.  Kopi Santan RM4.50 : :

WP_20150829_11_45_02_Pro : : Soft Egg Toast RM3.50 : :

WP_20150829_11_49_01_Pro : : Belacan Fried Rice RM12.90 : :

Kali ketiga makan dengan Adik Beradik Tiri.
Lama dah tak keluar makan makan dengan depa.
Walaupun kerja tempat yang sama, tapi memasing membusy gitu gini.
Ni pun adhoc je, sametime tanya, semua free, terus zass ke sini.

Saya ni lunch time kalau tak makan dengan Kak Aida, makan dengan Kak Gee & Kak Lin.
Kalau tak, makan dengan Encik Z. Tapi paling senang tapau je ha. Makan kat pantry.
Pastu nak tidur ke, nak pegi surau ke, nak mengaji ke, nak baca blog ke, suka hati lah.
Sendiri dah besar kan. Pandai pandailah bawak diri.
Takkan manjang nak berteman sesaja.  Kan?

Taken with Lumia Selfie

WP_20151102_13_07_37_Pro : : 3 Layer Bandung RM6.50, 3 Layer Tea RM6.50 & Watermelon Lime RM7.90 : :

WP_20151102_13_08_00_Pro : : CKT Seafood RM16.90 : :

WP_20151102_13_10_39_Pro : : CHK Mee Siam RM10.90 : :

WP_20151102_13_12_34_Pro : : Penang Rojak RM8.90 : :

Kalau agak taktau nak makan apa, boleh la korang try makan kat sini.
Makanan semua ok la boleh tahan sedapnya.