Blog Maya Dot Com

Everest

: : Budak happy nak gi swimming tanpa tau apakah nasib yang akan menimpanya sebentar lagi huahuahua : :

: : Laluan ke swimming pool : :

: : Lepas beli jajan, beli air tebu 2 plastik. Sedapnya air tebu. Sukaaa : :

: : Sampai kat swimming pool tengok budak ni monyok je. Dah kenapa : :

: : Sekali katanya tengah sedap sedap swim, security guard datang sound. Tak boleh mandi pakai tshirt hitam katanya. Tskk. What to do nak, hidup kena ada peraturan kan. Kita hormat je la peraturan kat tempat orang. Sat g keluar kita carik jugak jugak swimming suit naaa : :

Balik bilik terus siap siap nak keluar.
Pegi Plaza Gurney. Dengan tujuan nak cari swimming suit dan mau nonton movie.

WP_20150924_18_17_23_Pro

WP_20150924_19_16_40_Pro

Boleh tahan memahal jugak swimming suit kat sini.
Tapi ok la sebab banyak pilihan.
Dan saya pun takde pilihan kena jugak jugak la beli untuk Yaya.
Swimming suit dia memang dah mengetat sesangat.

IMG-20150925-WA0001 : : Selfie mak apak sementara tunggu anak try swimming suit nya itu : :

IMG-20150925-WA0004 : : Beli yang ini. Cekci. Tapi takpela kekecik cekci. Kot dah tua kebana baru nak cekci keji pula. Anak sendiri, life sendiri, memasing uruskan la kan. Kita tak payah lah sesibuk nak judge life orang. Gituu : :

IMG-20150925-WA0002 : : Gembira dah dapat swimming suit nya. Jenama Ogival : :

WP_20150924_19_30_15_Pro : : Kami nonton filem Everest : :

WP_20150924_20_03_48_Selfie : : 3D. So pakailah spek : :

WP_20150924_20_03_18_Pro : : Tu jaket saya tu Yaya pakai. Dia dah besar tu satu hal la kan. Saya ni ha pun membesar sebagai johan. Ketat langsung jaket tu. Walhal rasa baruuu je pakai masa pegi Manila hari tu. Haihhh apa la nak jadi Normaya : :

Best lah cerita Everest ni. Nama pun dari true story kan.
Tengok pulak yang 3D. Rasa macam bebetul ada kat Everest sana.
Sedih la kan yang mati tu. Tapi nak buat cemana, dah itu memang risiko nya.

Sebut pasal movie ni, hari tu saya ada nonton The Maze Runner : The Scorch Trials.
Saya memang nonton yang first punya dulu tu. Encik Z la download.
Terus jatuh cinta dengan watak Min Ho. Walaupun macam poyo kekontrol macho, tapi memang macho dan hensem pun kan. Hiks.
So bila ada sambungan ni wajib la nak nonton.

Ending pulak Min Ho kena tangkap dengan Wicked. Duhh..
Tak sabar terus pegi MPH. Sempat la selak 3,4 helai page novelnya.
Tapi tak best pulak kalau tau hehe.
So bersabar dan bertabahlah tunggu tahun depan.
Kalau ikutkan ada lagi 2 kisah la kan?
Death Cure dengan Kill Order.
Aaaaaa tak sabarrrrr.. Harap harap Min Ho tak mati la huhu.

Esoknya bangun pepagi. Makan bekalan yang saya beli.
Hotel ni tak provide breakfast.

: : Makan roti : :

: : Dan minum susu. Bagi menjaga kekuatan tulang dan menambah kalsium : :

: : Ayuh ke swimming pool bagi menebus kembali waktu semalam : :

DSCN1485

DSCN1487

DSCN1489

WP_20150925_10_07_18_Pro

DSCN1493 : : Sesambil swim sambil buat quiz meneka bendera bendera : :

Balik bilik berkemas dan check out.
OK Yaya, mommy harap awak berpuas hati dengan short trip ni.
Belajar pandai pandai dan menang anugerah lagi dan lagi, more and more vacation akan menyusul, insya Allah.

Pegi Plaza Gurney untuk lunch.
Malas nak berpusing pusing cari.
Dalam ni sah sah lah banyak tempat makan.
Kami lunch di Kapitan Classic Coffee.

DSCN1507

kapitan : : Makan nasi ayam. Sup cendawan. Dan roti : :

WP_20150925_13_10_04_Pro : : Taktau nak pronounce kedai ni cemana. Tapi nampak ada teh ais yang sedap ala ala kat Boat Noodle tu. Terus nakk : :

WP_20150925_13_22_58_Pro : : Memang sedap. Korang kalau pegi Plaza Gurney jumpa sila lah beli dan rasa ya : :