1926 Heritage Hotel Penang

Sebelum gerak ke Penang singgah AEON Taiping dulu sebab nak cari swimming suit Yaya.
Dia punya yang lama dah mengetat hebat dah ha.
Tak banyak choice lah pulak. Kalau ada pun aka ke mahal nau sampai ratus ratusan.
Memang swimming suit mahal ke cemana ni?
Maklumlah I takde beli baju mandi bagai ni. Fine dulu dulu duluuu ada la beli.
Tapi ingat, I yang dulu bukan yang sekarang. Hiks.

Oleh sebab tak jumpa swimming suit yang bersesuaian, saya cakap dengan Yaya pakai je la tshirt dengan legging untuk mandi kolam.
So perjalanan diteruskan ke Penang.
Dalam sejam setengah camtu dah selamat sampai di 1926 Heritage Hotel Penang.
Saya book thru booking.com.
Kenapa pilih hotel ni? Sebab ni yang paling murah dan ada swimming pool.
Saya ambil yang Standard Triple Room 1 Queen 1 Single. Harga RM150.

: : Lama sungguh kan dari tahun 1926. Harap harap tak berhantu. Kalau berhantu pun tolong jangan kacau saya dan keluarga huhuhuhu : :

: : Ada 2 tingkat : :

: : Ni belah tengah : :

: : Parking yang luas : :

: : Reception : :

: : Ada komputer dan internet di reception : :

: : Laluan ke bilik. Yaya kata macam dalam filem James Bond tembak tembak. Siap buat action sembunyi belakang dinding dengan posing nak menembak. Hehe : :

: : Ada kedai makan. Tapi tak dipastikan kehalalan toyibban nya. Takyah la kot. Banyak je kedai makan kat luar : :

: : Ada kedai kek jua. Dan malam malam korang boleh feel feel Marilyn Monroe. Pun tak dijamin kehalalan toyibbannya. So better elak : :

: : Iron dan iron board disediakan tapi di belah luar, bawah tangga : :

: : Bilik : :

: : Katil : :

: : Almari, TV, mini fridge dan tempat mekap : :

: : Bilik air : :

: : Pintu arah ke luar tempat melepak : :

: : Tempat lepak kat luar. Tapi share dengan bilik sebelah : :

: : Mineral water dan kopi teh : :

Dah bungkus sesiap lauk pauk dari rumah untuk dimakan.
Perut elok tengah krik kriuk. So ayuhlah kita lunch dulu.
Dah pukul  3.30 petang kot. Harus lapau.

: : Sphagetti. Kuah bolognaise dan carbonara. Kaklong buat. Sedap. Rendang ayam, rendang daging, ikan pekasam. Mama masak. Dilawan dengan nasi putih. Wajiblah dap dap : :

: : Ayuh makan : :

Lepas Asar siap siap nak terjun kolam.
Tapi depa 2 beranak je lah. Saya jalan kaki keluar hotel nak cari air dan kudap kudapan.

: :  Beli air dan kudap kudapan di sini : :