#Mamaturns60 : Kampung Sempeneh

Siap siap mau mandi sungai di Kampung Sempeneh.
Dari Kurau Stone tu dekat je tapi sebab tak berapa pasti jalannya tu yang berhenti henti tanya orang.

: : Siapa orang Batu Kurau? : :

: : Tu dia Encik Z tanya arah jalan : :

: : Selamat Datang ke Kampung Sempeneh : :

Sampai sampai je terus rasa macam dejavu.
Macam eh rasanya aku penah sampai tempat ni dulu.
Agaknya Mama dengan arwah Abah pernah bawak kot lam dulu?
Sebab Opah dan Tok Ki saya orang Batu Kurau / Ulu Sepetang.
So tak mustahil masa kekecik dulu pernah datang sini.

: : Parking bayar RM1.50. Nak guna tandas 30 sen : :

: : Tempat letak kereta. Dan belah kiri tu macam ada pondok tempat duduk dan makan : :

: : Siapa nak mandi bunga, tu ada jambatan. Sila lah : :

Anak anak terus terjun berendam.
Saya macam biasa, cuit cuit air di tepian sungai saja.

DSCN9317edit

: : Budak baju kuning tu attention seeker kot. Sambil show off dok menyelam depan kitorang. Anak anak semua dah rengsa dah. Tu yang pakat bergayut kat Encik Z : :

Gambar Ocah takde langsung sebab dia dengan Kaklong belah depan.
Kitorang yang lain mandi kat belah dalam sikit.
Masa balik pun saya keterlupaan nak snap gambar ia.

: : Dah start lapar lettew : :

: : Terus Opah panggil makan nasi : :

: : Mandi sungai memang ler lapar yer dok? : :

: : Abang pun lapau ke? : :

Berendam dalam 3 jam gitu, pastu makan makan kejap.
Siap siap nak gerak lah.

: : Tempat mandinya satu je yang belah kanan tu. Yang belah kiri 2 tu ialah toilet. Tahap kebersihan? Hmmm.. agak euww euww. Tapi kau nak expect apa kan dah sungai dalam kampung kann. Mujur ada. Kot takde? : :

: : Boleh la mandi ala kadar. Nanti sampai chalet mandi lagi bagi bersih : :

: : Terima Kasih Kampung Sempeneh. Tak tau la bila nak datang lagi : :

2 thoughts on “#Mamaturns60 : Kampung Sempeneh

  1. patutlah rasa familiar je.. rupanye sy pon penah pegi sini tahun lepas hehehee tp sbb keje la.. sungai tu nampak yummy sangat kan http://blogmaya.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif

Comments are closed.