Lepas Shopping Ayoh Pulang

DSCN9512 : : Mula menapak : :

Tengok dalam maps, dari Hotel Grand Sirao ke Pasar Ikan dalam 1 km.
Jalan kaki dalam 15 minit gitu lah.
Tu takpe. Tapi masalahnya, laluan dia beronak berliku jalan ku laluiiiiii.

Lintas sana, belok sini, dengan kereta bertali arus.
Dengan sat gi lalu lorong gelap.
Adoiii aii.
Risau la jugak dengan mamat mamat berkumpul hisap hembus rokok usha kita atas bawah. Tskk.
Tapi akhirnya alhamdulillah selamat sampai.

Terus tuju kedai yang sama je.
Kedai auntie Cina. Kedai mamat Cina muda yang dah tanya nama banyak kali pun tetapp la lupa.
Dan kedai Roy.
Zapp zipp zupp je sambar.
Dah tau harga kan, terus bayar je.

DSCN9514

DSCN9515

DSCN9517

DSCN9518 : : Shopping dalam 2 jam. Balik tahan beca. Koserrr la nak jalan dengan beban memberat haaa : :

: : Hasil borongan : :

: : Tengah hari tu room service saja : :

DSCN9527 : : Berita terhangat waktu tu ialah kematian pelawak, penyanyi dan pengacara terkenal di Indonesia iaitu Olga Syahputra. Ramai sangat orang yang tunggu waktu keranda dibawa keluar, dan juga di perkuburan. Memang terkenal lah kot dia kan. Mungkin kalau kat Malaysia ni taraf macam Zizan atau Johan : :

DSCN9529 : : Juga berita kenaikan harga minyak : :

: : Penimbang berat untuk menimbang berat beg : :

WP_20150328_15_18_16_Pro : : Dilambakkan dulu sebelum dipacking : :

Flight balik pukul 9.20 malam.
So takde la rushing sangat ke apa.
Pukul 7 malam transport dah siap sedia nak bawak saya dan Encik Z ke airport.

: : Transport dan belakang tu lah Hotel Grand Sirao : :

Sampai airport drop luggage apa semua.
Then terus cari makan. Kali ni kami makan kat Restoran Bakso Lapangan Tembak Senayan Jakarta.
Resit makan semua dah hilang. So tak dapat nak share nama makanan dan harga huhu.

: : Ni macam ala ala ABC @ Es Teller. Sedap : :

: : Encik Z makan nasi goreng : :

: : Saya makan bakso. Dap dap : :

: : Macam biasa, boleh up dengan cili pedas meletop : :

: : Dah atas flight melapau lagi. Tapi malas nak makan. So minum sajork. Milo panas dengan nescafe : :

WP_20150328_23_51_58_Pro : : 3 beg dibawa pulang : :

Kesimpulannya… berjaya beli kain kain yang dikehendaki.
Dan berjaya juga dijual di office. TQ korang yang beli.
Untung ke? Ntah lah.. sebab saya tak kira pun haha.
Memula tu macam excited nak kira, tapi ujung ujung kemalasan.

Kalau tak untung pun sokayy, janji tak rugi.
Duit dalam bank tak berkurang, kira tak rugi la kan hehe.
OK tu jer. Moralnya, next time kalau dah shopping tu simpan la untuk diri sendiri.
Jangan semua nak dijual. Kalau tak, masa tu la baru kenal erti penyesalan.
Hiks.

Bye Medan! Nanti ada rezeki saya repeat lagi untuk shopping k?

One thought on “Lepas Shopping Ayoh Pulang

Comments are closed.