Upside Down House Gallery, Melaka

Saya tau tentang Upside Down House Gallery aka Rumah Terbalik ni dari blog Ila.
Macehh Ila..
Kalau tak sebab baca kat blog Ila, memang haghamm tak tau pun.
Alang alang di Melaka tu yang macam ayuh la pegi.
Selalu baca kat blog korang je kan yang dah pegi kat Sabah sana.

: : Sementara tunggu Ayah pegi parking : :

Sesampai tu memang nak nangis gak la sebab ramainya orang huhu.
Tapi nak buat camna kan, beratur je laa.
Eh sebelum beratur tu pegi beli tiket dulu la.

: : Bayaran masuk dewasa RM20. Kanak kanak RM16 : :

: : Tu ramai orang kat belakang tu ha : :

: : Ni selfie dari arah bertentangan, sebelum lebih ramai orang q kat belakang : :

: : Sabar anak anak. Nak dekat dah ni : :

: : Yaya & Caca yang dah tak menyabar : :

DSCN0364 : : Lepas 40 minit q barulah dapat masuk : :

: : Nanti akan ada sorang staff explain gitu gini : :

Tempat ni kecik je.
Terbahagi kepada beberapa bahagian.
Ruang tamu, ruang makan, dapur, 2 bilik dan bilik air.
Tengok gambar je lah ek.

1. Ruang tamu

2. Ruang makan

3.  Dapur

4. Bilik tidur 1

WP_20150719_14_31_40_Pro

5. Bilik tidur 2

6. Bilik air

WP_20150719_14_36_01_Pro

Dalam setengah jam dah boleh cover keseluruhan sebenarnya.
Tinggal lagi korang nak posing tang sini, tang sana je lah.
Jangan risau, staff dalam ni sangat helpful.Diorang akan offer diri untuk tolong snapkan gambar korang sekeluarga.
Siap bagi idea suruh pose cemana.

: : Tema hitam merah : :

WP_20150719_14_59_27_Pro : : Instant shawl tempah dari kawan Ita. Jubah dari Ruccimodisch. Jubah Yaya beli kat Nu Sentral : :

Korang kalau ada bertandang ke Melaka, singgahlah kat Upside Down House Gallery ni.
Nak kata menarik sangat tu, tidaklah.Tapi bolehlah buat mengisi masa, dan menggembirakan anak anak 🙂

4 thoughts on “Upside Down House Gallery, Melaka

  1. nanti pegi yang PD punya plak tau

    tapi rasanya better pegi lepas yang tingkat atas siap kot
    tapi kang tunggu tingkat atas..bayaran lebih plak … mmmm

  2. kat meja makan tu tulisan KELUAR tu kena terbalik gak kot.. baru nampak real..hihi..

    by d way, byk merata plak ada menda terbalik ni eh.. tp masuk nya mahai nau tu.. huhu 😀

Comments are closed.