Chiang Rai : Thaweesin Hot Spring

Hari ketiga di Chiang Mai.
Hari ni kami nak ke Chiang Rai! Uhu! Excited!
Masa memula saya ambik pakej ni kan, saya ingatkan nak overnight kat Chiang Rai 1 malam, tapi pakej tu cuma valid untuk 4 pax ke atas je.
Sebabnya driver pun kena bermalam, so akan ada extra caj.
Takde pilihan, kena balik hari jugaklah.
Bukannya apa, perjalanan dari Chiang Mai ke Chiang Rai ambik masa 3 jam.
Pegi balik dah 6 jam. So takut letih la kan.

: : Pagi ni saya breakfast bubur nasi Knorr : :

Pukul 7.30 pagi Amy datang jemput.
Dan teruslah bergerak ke Chiang Rai sana.
Dalam van tak terasa bosan pun sebab dok layan karenah dan keletah si Apple.
Bernyanyi nyanyi dia. Nanti saya letak video dia.

WP_20150126_08_36_17_Selfie

Destinasi pertama di Chiang Rai adalah Thaweesin Hot Spring.
The Highest Hotspring in Thailand!

WP_20150126_09_51_06_Pro : : Ha ambik kau air nya punya la kuat menggelegak keluar, berasap asap : :

WP_20150126_09_52_29_Pro : : Ayuh kita masuk : :

: : Boleh buat Foot SPA tradisional di sini : :

: : Acik jual telur : :

: : Rebus telur di sini dan pastu boleh makan : :

: : ololo omeynya dak Apple rendam kaki dalam air panas : :

: : Saya tak rendam lah. Basah pulak stokin kita nanti : :

Tak lama pastu Amy jerit panggil ‘Come come.. we have some coffee. On me!’
So pegi lah mengopi. Dekat je pun hotspring dengan kedai kopi ni.

: : Inilah kedai kopinya : :

: : Kopi dari Northern Thailand katanya : :

: : Kalau tak puas rendam kaki kat hotspring tadi, boleh sambung kat sini. Bawah meja ada tempat rendam kaki ni ha : :

: : Kopi, brown sugar & coffeemate : :

: : Kak Na sefamily. Eh dak Apple hilang. Rasanya dia kat bawah meja kot masa ni : :

: : Negara negara ASEAN plus Korea Selatan, Cina & Jepun : :

Masa nak naik van tetiba Amy hulur strawberry kat kitorang.
Ambik la merasa sorang sikit.

: : Strawberry strawberry cinta : :

1795677_10153635486604498_803165588014771724_n

10917441_10153635487599498_4612315427724229356_n : : Orang berbudi, kita berbahasa. Tak gitu? : :

One thought on “Chiang Rai : Thaweesin Hot Spring

Comments are closed.