Blog Maya Dot Com

Chiang Mai : Khob khun krab!

Dah puas berposing posing di The Harbour, cabut balik hotel dan siap siap berkemas nak check out.
Lepas check out letak beg kat reception dan pegi lunch kat cafe.

WP_20150128_12_53_17_Pro : : Ayuh pulang! : :

WP_20150128_11_17_45_Pro : : Dalam lif : :

WP_20150128_12_44_27_Pro : : Voucher lunch. Jarang saya pegi travel ada pakej yang bagi lunch lepas check out : :

WP_20150128_13_04_22_Pro : : No pork on this table katanya : :

WP_20150128_13_05_00_Pro : : Sushi! : :

WP_20150128_13_08_07_Pro : : Sambal belacan depa sedappp : :

WP_20150128_13_08_55_Pro : : Pinggan lunch di hari kejadian : :

Flight balik pukul 3.15 petang.
Pukul 1 tengah hari Amy dan driver datang jemput kami dan hantar sampai ke airport.
Lepas ucap thank you muah muah lambai lambai say bye bye, saya dengan Masy terus lah drop luggage apa semua dan masuk dalam.

Kira kira duit, ada lagi 150 baht dalam tangan.
Terus pegi kedai dan ambik barang barang bagi cukupkan 150 baht itu.

IMG-20150129-WA0003 : : Rengsa dengan makcik makcik dari China yang dok pot pet depan cashier : :

: : Dengan 150 baht, dapat ini semua. Coke tu unik lah, tin nya tinggi kurus : :

: : Sudah berada di udara : :

: : Pre book bubur nasi, kit kat dan pineapple tart : :

WP_20150128_17_20_35_Pro : : Macam kenal je Acik ni. Aah la, acik ni yang saya jumpa kat Long Neck Village hari tu. Huntonggglaa acik siap masuk majalah haaa : :

: : Di atas awan : :

Ikutkan dalam jadual arriving time pukul 7.05 malam, tapi puku 6.30 petang dah mendarat dah.
Kelas tak, awal 35 minit ok? The best part, pilotnya adalah seorang perempuan Melayu bernama Ilyana!
Suara lemah gemalai lembut je masa bagi annoucement tu.
Respek lah dik! Memang girl power!

: : landing time : :

WP_20150128_19_12_37_Pro : : Terjumpa lagi dengan baby comel yang satu flight masa datang hari tu. Bye baby! : :

Saya tak de janji dengan Encik Z pun suruh ambik kat airport.
Saya suruh dia tunggu kat TBS je, saya naik ERL pegi sana.
Tengah dok tercengang cengang nak cari ATM sebab nak draw duit untuk beli tiket ERL, tengok tengok eh eh Encik Z muncul dari belakang.
Surprise ke cemana ni?
Dia kata saya suruh datang ambik kat airport. Derrr??
Salah pemahaman lettew.

Drop Masy kat ERL Putrajaya & Cyberjaya, kawan ia ambik ia kat situ.
Lalu berpisahlah kami.
Makanya watamatlah kisah cuti cuti Chiang Mai saya.
Pada Masy, mekasih sebab teman kakak ostajah pegi Chiang Mai ni.
Harap tak serik lah yer.
Kalau ada salah silap akak terjerit termarah termeroyan harap maafkan ek.
Tak sabar nak travel lagi bulan Januari tahun depan. Heee..

Nanti ada 2 entry lagi, saya summary kan pasal bajet, cuaca, souvenir dan lain lain.
Dan satu lagi entry saya tulis pasal hotel yang kitorang stay, dan insiden insiden yang terjadi.
TQ korang yang bertabah baca semua entry. Sebulan lamanya kan?
Lepas ni gigih nak update cerita kat Manila pulak. Chaiyokk!

Love!
XOXO

    3 thoughts on “Chiang Mai : Khob khun krab!

    1. Suriaamanda

      Best kan travel macam ni…travel ngan suami…lagi best kalau dapat bawak anak…along masih belum ada peluang bawak anak pi obersea..dalam negara ok la boleh je bawak…next January yang pergi ke ehem..ehem tu eh…lambat ari tu kalau x boleh je join…