Blog Maya Dot Com

Chiang Mai : Thai Arts

Hari ke 4 di Chiang Mai.
Oleh sebab itinerary pun dah bertukar, hari ni Amy bagi pilihan, sama ada nak melawat temple atau city tour.
Lalu Masy dan saya memilih untuk city tour saja.
Amy akan datang pick up pukul 10 pagi, so hari ni santai santai saja lah tak perlu bangun awal pagi sangat.

: : Breakfast buah buahan dan cornflakes bersama susu : :

WP_20150127_09_56_19_Pro

Oleh sebab banyak masa, baru la sempat saya dengan Masy berborak borak hal duniawi.
Berkongsi cerita gitu gini.
Macam agak serius la perbualan kami.
Apa apa pun, akak doakan yang terbaik untuk awak yer, Masy.
Bahagian hidup manusia tak sama.
Percaya satu je, ada hikmah di sebalik semua yang terjadi.
Bertahan k? #pelukkekuat

: : Selain buah dan cornflakes, saya makan ni jugak. Nasi putih panas panas, ikan bilis, salad, chiliflakes, cili padi, daun sup, daun bawang dan pepper. Sedapnyaaaaaaa : :

: : Tak cukup makan kat situ, siap tapau ha. Sib baik tak kena tangkap hehe : :

Tak lama pastu Amy pun tiba. Dan kami menuju ke…
Thai Arts. Sebab saya kata nak tengok cara buat payung kertas.

: : Entrance : :

Sampai sampai je ada sorang Pakcik ni bagi introduction bagai lah tentang tempat ni.
Tentang cecara cemana kipas kertas ni dibuat.
Tapi yang merengsakan Masy dan saya ialah dah kenapa muka kau ketat semacam Pakcik oii??
Muka tak puas hati macam nak cari gaduh je romannya. Pffttt..
Dia tunjuk la step by step nak buat kipas ni macam ke kitorang yang paksa.
Itu tugas awak tau tak Pakcik. Kita kerja ni kena ikhlas.

: : Kipas ni semua diperbuat dari kulit pokok Sa ni lah : :

: : Korang tengokkkkk……… Djelingnya haku… Pftttt : :

: : Tengah mewarna kipas ke dik? : :

: : Kipas gergasi : :

: : Saya beli seketul kipas kat sini. 60 baht. Buat syarat dah sampai. Kalau kat pasar malam kelmarin tu 30 baht sajork : :

: : Batang kipas : :

: : Dah habis tour, masuk dalam tempat jual souvenir ni. Tapi tak boleh bergambar katanya. K : :

WP_20150127_11_51_54_Pro : : Bergambar depan kedai sebelum kami mengundurkan diri : :

    3 thoughts on “Chiang Mai : Thai Arts

    1. Suriaamanda

      kat sini along x pi….memang xde dalam pakej…hehehehe…pi Chiangmai ni itu la pakej yang ado kan….actually ada lagi tempat menarik tapi takde la teman nak pi….mahal kot…lagi menarik lagi mahal…

    2. Masy

      Ye saye juge percaya begitulah kakak ostajah.Maceh kakak! *peluk kekuat sampai penyek* hehe